Richie Tozier

31 4 0
                                    

Richard (Richie) Tozier 1946. március 7-én (regény), 1947 (miniseries) vagy 1976-ban (filmek) született. Maggie és Wentworth Tozier fia. Richie híres hangos és szarkasztikus személyiségéről ismert, ezért társai "Richie 'Trashmouth' Tozier" -nek hívták. Richie-t jó barátoknak tekintik Bill Denbroughval, valamint a Loser-klub többi tagjával, Ben Hanscommal , Beverly Marsh-nal, Mike Hanlon-nal és Stanley Uris-kel, különösen erős barátsággal Kaspbrak-szal. Miután Bill fiatalabb testvérét Pennywise a táncoló bohóc ölte meg, Richie és barátai külön-külön találkoznak Pennywise-vel, mielőtt a Neibolt utcán találkoznak vele, ahol úgy vélik, hogy megölték. Esküsznek, hogy ha nem sikerül megölni Pennywise-t, akkor mind visszatérnek Derry-be, hogy befejezzék a munkát.

27 évvel később Richie-t disco-zsokéként mutatják be Beverly Hills-ben. Richie a Loser-klub egyetlen tagja, aki soha nem ment feleségül. Richie hívást kap Mike-től, aki Derry-ben hátrahagyta, hogy Pennywise visszatért Adrian Mellon halála után. Richie visszatér Derrybe, és később találkozik Pennywise-vel. Amikor a csoport leereszkedik a csatornába, hogy szembenézzen Pennywise-vel és elvégezze a Chud-szertartást, Richie legjobb barátját, Eddie-t Pennywise halálosan megsebesíti és megöli, így Richie elpusztul.
A

második fejezetben Richie karakterének (itt Bill Hader ábrázolja) kiderül, hogy egy zárt meleg férfi, aki titokban szerelmes Eddie Kaspbrakba., bár Eddie nem tudta ezeket az érzéseket. Richie a vicceit védelmi mechanizmusként használja el, hogy elrejtse Eddie iránti érzéseit, mivel a legtöbb vicc őt célozza. A jelenet, ahol Pennywise megöli Eddie-t, kideríti Richie valódi érzéseit Eddie-vel szemben a Losers Club többi részével szemben, mert megtagadta, hogy Eddie meghalt, és az a képessége, hogy ne hagyja őt hátra, amikor a Neibolt-ház összeomlik. A The Losers 'Club többi tagja ekkor vigasztalja barátait, miközben küzd annak érdekében, hogy elveszítse azt, akit szereti. A film egyik utolsó jelenetében kiderül, hogy Richie hídra faragta saját és Eddie kezdőbetűit, ahol Eddie elhaladása után újra faragja őket. Ez a jelenség spekulációkhoz vezetett, hogy Eddie visszatért Richie érzéseire.

Néhány rajongó úgy értelmezte Richie-t, mint meleg vagy biszexuális King regényében is. Andy Muschietti rendező kijelentette, hogy az a döntés, hogy Richie-t melegnek hordozzák a második fejezetben , a könyv ezen értelmezésén alapszik.  King azonban kijelentette, hogy nem írta Richie-t melegszereplőként, vagy Eddie-vel való kapcsolatát romantikusként a regényben; mindazonáltal kifejezte jóváhagyását a változásról, és úgy jellemezte, hogy "fajta zseni".

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 20, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Az Where stories live. Discover now