Kapitola 3. - Rozbíjení

47 1 14
                                    

Ve městě, dopoledne

Martin

Ciel pořád neodepisoval, ale spíš než v zaneprázdněnost jsem věřil, že se nenachází v dosahu Wi-Fi. A můj spam začínal znít hystericky. Jsem ten kamarád, který se snaží být vtipný a mimo sarkasmus zvládá jenom: „Jdou dva. Prostřední spadne." Což nevadí, protože většinou moc nemluvím. Jenže konverzace s ním mě strašně bavily a znít jako idiot nepatřilo na můj seznam přání. Ačkoli jsem to možná už splnil tím, že jsem nám přezdívky z Kurošicudži napsal v pojaponštěné fonetické podobě: Šieru a Sebasčan.

My lord... kolik dní musím čekat, než tě vytáhnu ven, hm?

Náš chat se nepravidelně plnil vážnými tématy i zavrženíhodnými kravinami. Nevěděl jsem, kde bydlí, jak se jmenuje, co studuje a nekonečno dalších věcí. Věděl jsem, že mu bude šestnáct, kolik amatérských titulků k seriálům už napsal, jaká anime má rád a asi stovku dalších věcí.
Věděl jsem, že je černý, ne šedý. Ani bílý. Černý. Byl jsem z toho na větvi od první vteřiny, kdy mi to došlo. V životě jsem na nic nevynaložil tolik úsilí jako na to, abych se ho nezeptal.

Co jsi zač, co jsi zač, co jsi zač?

Protože to s největší pravděpodobností neviděl. Někteří lidé se s Nimi setkali, aniž by si z toho odnesli jedinou památku. Někteří světlali, někteří tmavli, ale s černou jsem se ještě nesetkal. Ne, že bych toho znal tolik. Navíc se mi teď zdál světlejší i Bast – a jak by k Nim asi přišel on? Možná prostě slepnu.

Jirka s Bastem na mě ode dveří unisono zařvali: „Vztyk!" Zašklebil jsem se, vrátil mobil do kapsy a vstal z lavičky.

Chyba.

„Á, bože," zaskučel jsem, když se mi celou bytostí rozlila bolest, „tolik nervů jsem ráno rozhodně neměl."

Jirka si nápomocně stoupl za mě a krajně nepříjemným rýpáním do zad moje zubožené tělo s chechotem dostrkal až k autu. Každý pohyb znamenal bolest úplně jiné části svalstva.

„Už nikdy," přísahal jsem a zapadl do bordelu na sedadle za řidičem. Zastudil mě zadek. Sakra.

„Řekni to Kolesovi, až zase uděláš dva kliky a umřeš," vyprskl Bast. Posadil se dopředu, aby cestou nehodil šavli, a Jirka se poskládal za volant.

„Ježíš, Jiří, to je hnus, krucinál."

„To přežiješ. Chtěl jsem to uklidit, fakt."

„Ne, ty blbečku, měl jsi pod dekou Eiskaffee a já ho rozsedl."

Oba zařvali smíchy, protože mé neštěstí zapůsobilo víc než polití sedačky. Hodil jsem krabici od kafe pod Jirku, šťouchl ho do kříže špičkou tenisky a otřel si ruce o poznamenané kalhoty.

„V tomhle vozíš svoji holku?" To se mě mimochodem dotklo. Já mu o Cielovi řekl druhý den a on to tajil dva týdny, zrádce.

„V tomhle vozím bestie do ZOO. Zrovna dneska mám šichtu."

„Prosím tě, jeď," vrčel jsem a doloval z tašky cukrem nadopovanou müsli tyčinku.

„Ještě čekáme na Dominika."

A tak jsme v kávovém oparu čekali na Bastova bratra.


Jiří

Poznám dusnou atmosféru na hony daleko. Jsem expert. Veterán. Magič.

Dominikova vychrtlá postava se dlouhými kroky blížila k autu, tak jsem na něj zablikal. Pak jsem v zrcátku zahlédl Martinův výraz a vytušil průser. Mrkl jsem doprava. Bast toho kvůli tátovi evidentně moc nenaspal; klimbal přimáčknutý na sklo.

Hlídka světelKde žijí příběhy. Začni objevovat