Capitolul 10

8.1K 298 29
                                    

“Make me your Aphrodite

Make me your one and only.”

~~~

Simteam ca şi cum tocmai ce găsisem leacul pentru cancer.

Mi-am închis laptopul şi mi-am trecut bine mâinile prin dezastrul încâlcit de păr, oftând îndelungat. Tocmai ce terminasem trei teme pentru cursul de discursuri – cine ar crede că măcar e posibil să faci un curs de discursuri online? Şi, sincer, atunci când m-am înscris la asta, anticipasem că va fi un curs simplu, dar s-a dovedit că era mâncător de timp şi oarecum dificil.

Stomacul meu chiorăia de foame, aşa că mi-am dat scaunul în spate şi, simţindu-mă uşor ameţită din cauza faptului că am stat în acelaşi loc timp de câteva ore, m-am îndreptat spre uşă. Ora era în jur de 00:30, aşa că Harry şi mama cel mai probabil dormeau.

Da, Harry era aici. Venise cu o oră sau ceva de genul după ce am ajuns acasă de la şcoală; mama a venit acasă cu el. Din fericire, tot ceea ce a trebuit să fac a fost să mănânc cina cu ei înainte să se ducă în propria lor lume micuţă, iar eu m-am dus într-a mea. Aveam scuza logică a temelor ca ceva care să mă susţină – asta era singurul lucru bun la ele.

Chiar şi aşa, lucrul rău la terminatul temelor era faptul că făceam asta ca să pot să mă duc în acea călătorie cu Harry în weekend.

Ceea ce era naşpa.

Eram atât de damnată. Nu aveam nicio idee ce urma să se întâmple, dar aveam o idee clară şi îmi provoca greaţă. Aşa că, la fel ca înainte, am încercat să evit inevitabilul şi am făcut tot ceea ce am putut ca să nu mă gândesc la asta.

Am ieşit în bucătărie, ochii mei fiind aţintiţi instantaneu spre frigider. Casa era tăcută; nici măcar televizorul nu era deschis. Am observat că ploua uşor afară, doar o ploaie blândă, nu o o ploaie cu găleata. Sunetul răpăitului blând era chiar destul de relaxant.

Am început să îmi fac un sandviş, una dintre gustările mele preferate în nopţile târzii, şi puneam o grămadă de chipsuri atunci când l-am observat în sfârşit stând la masa din bucătărie.

În întuneric.

Am tresărit, expirând speriată atunci când i-am văzut ochii de smarald privindu-mă lung. Acel iPad de mai devreme stătea în faţa lui, ecranul aprins iluminându-i uşor jumătate de faţă, aruncând umbre să rătăcească peste tot, definindu-i chiar şi mai multe din trăsăturile faciale.

Chiar şi aşa, el a chicotit la reacţia mea, aşezându-şi iPad-ul jos.

“Chiar nu bagi deloc în seama ceea ce te înconjoară.” Notă Harry cu voce tare, punându-şi mâinile în sân.

“Ce cauţi aici?” Am întrebat într-o şoaptă tare, inima bubuindu-mi inconfortabil în piept.

“Aveam nişte afaceri de rezolvat.” A răspuns. “Dar sunt gata acum.” Apăsă butonul din partea de sus a iPad-ului, iar lumina s-a stins, lăsându-l pe Harry singur în întuneric. Eu nu am irosit timpul să aprind lumina din bucătărie, uşurată să văd că Harry nu s-a mutat din locul lui.

“De ce eşti trează?” Întrebă Harry, amuzamentul lui dispărând atunci când s-a uitat la ora de pe ceasul lui – da, purta un ceas. Se încruntă puţin atunci când observă ora. “E foarte târziu.”

“Ştiu că e. A trebuit să termin şi eu nişte treburi.” Am răspuns, oprindu-mă din a-mi da ochii peste cap în timp ce mi-am luat în grabă farfuria şi am pus-o pe tejghea.

“Stai jos cu mine.” Propuse Harry într-un mod care indica practic faptul că nu puteam refuza.

“Nu am chef să stau jos.” L-am refuzat degajată, deşi chiar nu voiam pur şi simplu să fiu oriunde în preajma lui.

Constraint (Tradusă)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum