Capitolul 7 - Raiul și iadul

899 11 8
                                    

-elysi4n întreabă:

Ce sunt mai exact raiul și iadul? Există ele cu adevărat?

    Mulți dintre oamenii școliți ai vremurilor noastre, nu cred în existența lui Dumnezeu, a vieții după moarte sau în Rai și Iad. Majoritatea cred că se nasc, sunt delimitați de un timp oarecare ca să trăiască pe pământ și apoi mor. Iar asta este tot, un curs continuu al omenirii, venind din neant și mergând spre nicăieri.

      Fals!

      Un proverb spunea în felul următor: "Este foarte ușor să fii ateu când ai succes în viață, dar este greu să rămâi ateu când ești pe patul de moarte", și trebuie precizat că aici se subliniază un adevăr clar.

     Uneori oamenii trăiesc pe pământ ca și cum ei ar fi proprii lor stăpâni. Duc o viață păcătoasă, neagă prezența lui Dumnezeu, ajung până acolo încât să-L hulească, iar la urmă când sunt într-un necaz, deodată încep să creadă în El și în existența Raiului. Nu este paradoxal?

     Dacă Dumnezeu a făcut Raiul pentru copii Săi, de ce n-ar face și un loc pentru cei care au necinstit poruncile Lui, L-au respins, L-au ignorat sau L-au exclus din viețile lor?

    Nu există adevăr mai răspicat decât Dumnezeu. El ne-a oferit tuturor șansa de a alege unde vrem să ne petrecem veșnicia.

*

    Cuvântul "Rai" este menționat în Biblie de către Domnul Isus atunci când era pe cruce și a zis tâlharului: "Adevărat îti spun că astăzi vei fi cu mine în Rai." (Luca 23:39)
Totuși, haideți să mergem în câteva pasaje din Biblie care ne vorbesc printre rânduri despre acest termen.

"Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul: Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieții, care este în Raiul lui Dumnezeu."
- APOCALIPSA 22:2

"În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi fost așa, v-aș fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc, și după ce vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți si voi."
- LUCA 14:2,3

"Bucurați-vă și veselițivă căci răsplata voastră este mare în ceruri."
- MATEI 5:12

     Desigur că aș putea să vă dau mult mai multe versete care atestă că Raiul există cu adevărat. Însă nu aceasta este scopul meu - la o singură răsfoire a Bibliei veți vedea voi înșivă alte versete pe această temă. Ceea ce vreau să înțelegi drag cititor este că Raiul este un loc și nu o stare. Un loc pregătit de Dumnezeu, în care vor merge doar cei care au făcut voia Lui.

    Cerul este locul răsplătirilor: "Iată Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine să dau fiecăruia după fapta lui."
Biblia vorbește despre cununi și răplătiri care vor fi date celor care s-au conformat regulilor spuse de Domnul Isus pe pământ.

    Totodată Biblia descrie starea oamenilor care vor fi acolo:

● Va fi fericire supremă:
"...acolo va fi pace, bucurie și neprihănire în Duhul Sfânt." (1 Ioan 3:2)

● Nu va mai fi durere si necaz:
"...El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut." (Apocalipsa 21:4)

● Nu va mai fi păcat:
"...nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună, ci numai cei care sunt scriși în cartea Mielului." (Apocalipsa 21:27)

Răspunsuri bibliceWhere stories live. Discover now