Vad händer om jag kontaktas av en bokförlag?

117 3 0
                                    

Vad händer om jag kontaktas av en bokförlag?

När författare fortsätter att se fantastiska återkopplingar på sina berättelser tar många litterära agenter och förlag uppmärksamhet på de verk som delades på Wattpad. Den här guiden är till för att hjälpa dig att undersöka om du blir kontaktad av någon via Wattpad.

Vi uppmuntrar alltid författare att göra nödvändig forskning när de kontaktas av någon som påstår sig vara en agent, redaktör eller förläggare. Be att prata med tidigare och nuvarande kunder och se till att du läser allt extremt noggrant innan du skriver under något.

Tips om undersökning på en förläggare eller agent

1. Kolla in Wattpads Industry Insiders Club (bransch insiders klubb). Lägg ut din förfrågan och Kunniga Wattpad- community medlemmar kan hjälpa dig att ge råd om legitimerade förlag, hur du kan skaffa en agent och andra branschrelaterade frågor.

2. Många Wattpad författare som har fått professionella publiceringsavtal, som Anna Todd (@Imaginator1D) och Natasha Preston (@NatashaPreston) har utarbetat erbjudanden som gör att de kan hålla hela arbetet på Wattpad. Det finns fördelar med att hålla ett fullständigt arbete på Wattpad, även när ett bokavtal har uppnåtts, så se till att diskutera detta med eventuella förläggare. Om du behöver hjälp kan du kontakta en Wattpad anställd som kan hjälpa att förklara till förläggarna varför de borde hålla ditt arbete uppe på Wattpad.

3. Gör en internetsökning av förlaget/byrån och se om det ger resultat som kan se misstänkt ut.

4. Besök förlagets eller litterära agentens officiella webbplats. De flesta litterära agenter och alla förlag bör ha webbplatser som författare kan besöka och bläddra igenom.

5. Se om agenten / huset har många några anknytningar eller partnerskap med stora företag (dvs. Amazon). Om de gör det, ring eller maila partnerna och fråga om de känner sig säkra att rekommendera företaget.

6. Var försiktig om en litterär agent begär några pengar i förväg eller erbjuder ett uppmuntran som avancerad ersättning eller löfte att bli "rik" om du ger dem dina verk.

7. Se till att du förstår en agent eller förlagets process och deras villkor för avtal. Detta inkluderar, men är inte begränsat till upphovsrätt, distribuering rättigheter osv. Sök vid behov juridisk rådgivning. Läs alltid det finstilta så att du är medveten om vilka rättigheter du kan behålla och vad du ger till en förläggare.

8. Var aldrig rädd för att ställa för många frågor. Om förläggaren är trovärdig och verkligen intresserad av att arbeta med dig, borde de inte ha några problem med att svara på alla dina frågor.

9. Om du kontaktas av någon vars vision inte stämmer överens med din egen eller som ger dig ett erbjudande som verkar orättvist, känn dig inte pressad att underteckna någonting. Förstå att det finns ett antal förlag och agenter som använder Wattpad för att få nya talanger. Sälj inte dig själv kort.

10. Tveka inte att kontakta oss om du är osäker på ett förlag agents eller husets trovärdighet. Vi kan bekräfta om de är legitimerade och samarbetar med dig (och din utgivare eller agent) för att marknadsföra din Wattpad berättelse till din berättelse.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 25, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Profil GuideWhere stories live. Discover now