Bölüm 1

134 8 0
                                    

tarihin sayfalarına geri dönmek / 1999

geriye hiçbir şey kalmamıştı.

önemsediği hiç kimse hayatta değildi.

ron öleli bir yıl oluyor ve hermione'de iki gün önce vefat etti. diğerleri ve onların yüzleri harry' nin zihninde bulanıktı. sakat görmüş bedenleri ve cesetlerinin son halleri alabildiği birazcık uykuda onu  avlıyordu. harry sık sık sık acaba.... işler daha farklı olsaydı diye düşünüyordu. hermione' nin geçen yıldan beri  üzerinde çalıştığı zaman döndürücüye baktı. teoride, eğer zaman döndürücü geçmişe gidebilirse, bu aynı zamanda zaman çizgisini değiştirmenin mümkün olduğu anlamına gelmez miydi?


Dumbledore'la yaptığı son konuşmayı düşünmeye başladı. doğuştan vs. sonradan olmak.dumbledore hep merak etmişti, harry'nin çocukluğu ideal bir çocukluktan uzakken nasıl oldu da karanlığa düşmemeyi başarmıştı? harry yaşlandıkça ve olgunlaştıkça ,dumbledore' un onu dursley'lerle bırakmasına gerekçesini anlamasına rağmen içerlenmişti. voldemort'un gerçekten gidip gitmediğini kim bilebilirdi ki ? ve neden fedakar sihir onu sadece ilk seferinde kurtardığı kafasını kurcalıyordu.

henüz , hogwarts'a ulaşmadan öncesine kadar ki o yıllar hep perişan haldeydi.ardından hayatının ne kadar eksik olduğunu fark etmişti. 

her şey voldemort'  a dönüşmek için bir sebebti. ama dönüşmedi.muggle'lara  dargın değildi.kalbinde yanan bir nefretle onları reddetmemiş, ona yukardan bakanlardan intikam almak istememişti. berbat ailesini öldürmek gibi bir arzusu yoktu.neden olmasın ? doğru muydu, kader önceden yazılmış bir şey miydi ?

o basitçe taşlaşması imkansız bir kalple mi doğmuştu? aynısı voldemort için de geçerli miydi ? o da bütün bu eylemleri yapması için teşvike ihtiyacı olmadan basitçe şeytani bir kalple mi doğmuştu ?

belki onun aptallığıydı. belki de  kuruntu yapmaya başlıyordu. belki çoktan delirmişti. yine de , harry masum küçük bir bebeğin başından beri kötü olabileceğine inanamıyordu. kötülükle dolu doğmak gibi birşey mümkün değildi. onun bulunduğu şartlar kötü olmaya yeterli değildi, ama kendisi voldemort hakkında ne biliyordu ki ?

yumuşamaya duygusallaşmaya başlıyordu. harry düşmanının ne kadar yoldan çıkmış olduğunu biliyordu.ama yinede kafasında yankılanan hermione'nin sesini duyabiliyordu: "biliyorsun, ne kadar haklı gözükürse gözüksün ki değil, onun yaptıklarını savunamazsın, ama ya o herzaman böyle güçlüyse ve diğerlerinin ondan korkma sebebi buysa, belki, sadece belki, onda eksik olan sevgi ve arkadaşlığı..


sadece hermione ve ron için değil, geriye kalan bütün arkadaşları için, nasıl harry bu hale gelirdi? hala aynı olduğu  fikri hoşuna gitti ama biliyordu ki bu doğru değildi. eğer herkes ondan korkuyorsa, herkes ondan şüpheleniyorsa, eğer bunların hepsi doğruysa, voldemort'un gösterdiği yolda eğilmez miydi ?

ya ... zamanın akışını değiştirebilseydi ?

ya...  geçmişe gidip voldemort'un voldemort 'a dönüşmesini engellemeyi deneseydi?

harry histerik bir kahkaha atmaktan bükülmüş bir şekilde  zaman döndürücüyü döndürmeye başladı. şiddetle gözlerini kapadı ve tom marvolo riddle 'ın voldemort olmadan öncesine kadar gidebilmeyi diledi.


KADERİN ELLERİWhere stories live. Discover now