1

12 0 0
                                    

Één van de dingen die je per se wilt doen wanneer je in het laatste schooljaar zit, is je voetafdruk achterlaten op school. Iets waaraan iedereen je zal herinneren.

Dus je kan je vast voorstellen dat ik het voorstel van Lucas effectief aan het overwegen ben.

Laten we het feit dat ik halsoverkop ben van hem sinds de middenschool even aan de kant laten. Niet dat ik ooit iets geprobeerd heb. Educatie heeft altijd op nummer één gestaan bij me.

Hij belde zonet aan -we zijn buren- en ik opende, denkend dat het mijn moeder is. Toen zijn warrige blonde haren verschenen in de deuropening, wou ik haast door de grond zakken. Ik zie er níét uit.

Mijn haren zijn vettig en opgestoken in een slordige dot. Ik draag mijn pyjama, twee verschillende sokken en lag op mijn zetel te eten terwijl ik naar een serie op Netflix keek.

Lucas vertelde me dat zijn vrienden en hij willen optreden op het schoolfeest. Als een band. Ze zijn opzoek naar een zangeres.

Ding ding, de zangeres ben ik.

Nu sta ik hier met hem bij de deuropening, compleet versteld. Ik heb al lang niet meer gezongen. Opzich bevalt het idee me wel. Ik ben gevleid dat uit de honderden meisjes op onze school, hij mij kiest.

Misschien ben ik het enigste meisje waarvan hij weet dat ik zing- of beter gezegd zong.

Plots weergalmen Nova's woorden in mijn oren. 'Het is niet omdat jij geen nieuwe vrienden wilt maken of dingen durft, dat ik dat ook niet mag.'

Weet je wat, ik doe het gewoon. Niet alleen om haar iets te bewijzen, maar ook voor mezelf. Ik heb geen andere hobby's dus dit gaat niet veel tijd in nemen.

'Ja, waarom niet,' antwoord ik impulsief.

Hij glimlacht zijn tanden bloot en woelt door zijn haren. Ze staan nog wilder dan te voren. Maar god, het staat hem waanzinnig goed.

'Fantastisch. Dank je!' Hij geeft me een schouderklopje. Ik krimp onbewust lichtjes in een omdat ik geen fysiek contact gewend ben.

'Wil je wat te drinken?' stel ik voor en schuif wat opzij als teken dat hij binnen mag.

Hij schudt zijn nonchalant hand. 'Nee hoor. Ik moet weg. We gaan repeteren in Jays garage. Ik zal je de details later sturen, goed?'

Ik knik wat. Hij haalt zijn mobieltje boven en wacht op iets. Dan besef ik pas dat hij mijn nummer totaal niet heeft.

'Oh ja.'

Ik dicteer hem mijn telefoonnummer dat hij direct opslaat.

'Ik ga dan maar.'
'Ciao.'

Ik sla de deur achter hem dicht en loop terug naar de zetel waar ik met een plof op neerval.

Ongelofelijk. Ik heb er al zin in.

Huh, mijn kont is nat. Ik sta terug recht en realiseer me dat ik op mijn Ben&Jerry's ben gaan zitten. Ugh.

Bella storiaWhere stories live. Discover now