Bölüm-5|| Hafiflemiş Acı,Tükenmiş Umut

39 9 7
                                    

***

İçeriye giren müşteriyle Aleon'un kapıya doğru koşması bir oldu.

"Hoş geldiniz Atlas Bey"

Oldukça yakışıklı bir adamdı.Lacivert takım elbisesi ve içine giydiği beyaz gömleğiyle mükemmel gözüküyordu.Benden börekleri alacağını bildiğim için böreklerle uğraşıyormuş gibi yaptım,oysaki börekler hazırdı.

Güler bir yüzle Aleon "Alya börekleri verir misin lütfen." dedi.

Ben de 4-5 paketi elimde zar zor tutarak Atlas Bey'e uzattım.Daha sonra ikisi gülmeye başladı.

Aleon kısık bir sesle "Alya poşete koymayı unuttun." dedi.

Elimdekileri poşete koyarken kendi kendime "Aklım nerede benim ?!" diye söylendim.

Atlas Bey "Sen Türk müsün ?" diye sordu.Sanırım biraz yüksek sesle söylenmişim.

"Evet Atlas Bey." dedim gözlerimi kocaman açarak ve otuz iki diş sırıtarak.

"Atlas de lütfen.Her ne kadar bunu Aleon'a söylesem de kendisi bana Bey demeye devam ediyor." dedi ve ikimiz de gülümsedik.

"Peki,Atlas..."

Böreklerin parasını ödedikten sonra dükkandan çıktı.Arabasına binmeden önce son bir kez arkasına döndü,gözlerini kıstı,düşünürmüş gibi bir hal aldı ve bana el salladı.Ben de gülümseyerek ona el salladım.

Vay be ! Aylar sonra gülüyordum.Tadını unutmuştum.
***

1 HAFTA SONRA

Aleon önlüğünü çıkarıp askıya astıktan sonra
"Hadi Alya,bugün dükkanı erken kapatıyoruz.Seni kimsenin keşfetmediği manzarası çok güzel olan bir yere götürmek istiyorum."

"Lütfen hemen gidelim,temiz hava iyi gelecek."

1 hafta içerisinde Aleon'la oldukça samimi iki arkadaş olmuştuk.Benden büyük olmasına rağmen çok iyi anlaşıyorduk ve ondan çok şey öğreniyordum.Fransa'da hem babamdı hem de en sevdiğim arkadaşım.

Acım hafiflemişti,ya da ben öyle sanıyordum.

Artık gülüyordum.

Her gün Aras'ı aramaya çıkmıyordum.Sanırım umudum tükenmişti artık.Yılmıştım...Pes mi etmiştim ? Hala burada olduğuma göre sanırım hayır,henüz pes etmemiştim.

***
Aleon'un arabasından iner inmez huzura kavuşmuştum sanki.Deniz manzaralı çok güzel bir tepeye gelmiştik.Etrafta ağaçlar,renk renk çiçekler ve yemyeşil çimenler vardı.Her şey o kadar güzeldi ki...Az ilerideki kulübe dikkatimi çekti fakat fazla düşünmeden tekrar manzarayı izlemeye koyuldum.

"Biraz daha ilerleyelim ve oturup manzaranın tadını çıkaralım.Buraya geldiğinden beri böyle bir şey görmediğini tahmin ediyorum." dedi ve güldü.

"Tahminlerin oldukça kuvvetli Aleon."

Biraz daha yürüyüp çimenlerin üstünde oturduktan sonra işaret parmağımla az ilerideki küçük evi göstererek "Bu ev senin mi ?" dedim.

"Orası Atlas Bey'in."
"Oldukta güzel bir zevki varmış." dedim meraklı gözlerle evi süzerken.

"Arada sırada kafa dinlemeye buraya gelir.Eğer buradaysa arabanın sesini duymuştur.Muhtemelen birazdan o da bize katılır."

***
Güneş batmasına bir-iki saat vardı.Manzara daha da güzelleşmişti.O sırada elinde bir şarap şişesi ve üç tane şarap bardağıyla bize doğru gelen esmer,beyaz gömlekli,siyah pantolonlu ve güneş gözlüklü bir adam vardı.Biraz daha yaklaşınca Atlas Bey olduğunu anladım.

Elindekileri çimlere koyarken "Beni çağırmadınız ya çok kırıldım Aleon." dedi gülerek ve Aleon'la aramıza oturdu.

"Burda olup olmadığını tahmin etmek zor oluyor.Sonuçta ne zaman yalnız kalmak isteyeceğini bilemiyorum.Hem seni çağırmama gerek mi var ya ayıp ediyorsun." dedi ve güldü.

Atlas Bey de Aleon'un gülmesine sesli bir şekilde eşlik etti. Benim sağımda oturduğu için sol yanağında beliren gamzesini görme fırsatım oldu.O kadar tatlıydı ki...

"Ee hangi rüzgar attı sizi buralara ? " dedi şarap şişesini açmaya çalışırken.

Hem ben yokmuşum gibi davranıyordu hem de kurduğu cümlelerle varmışım gibi davranıyordu.Anlam veremiyordum.Selam da vermemişti bana.

Şarap şişesini açtıktan sonra bardaklara doldurmaya başladı ve "Alya içiyorsun değil mi ? Sana da bardak getirdim." dedi.

Kaşlarımı kaldırarak içimden "adımı hatırlıyor." dedim.

"Olur."

Aleon'a bardağını uzatırken "Hala sizi hangi rüzgarın attığını söylemedin Aleon ." dedi.

"Alya'yı biraz gezdirmek istedim canım ! "

Benim bardağımı bana uzattıktan sonra güneş gözlüğünü çıkardı ve bana doğru döndü.Gözlerini kısarak "Çok ilginç,sanki seni daha önce gördüm sanırsam.Hatta görmüş olmam gerekiyor ama bir türlü çıkaramıyorum." dedi.

...

Bir Yıldız Daha Kaydı SevgilimWhere stories live. Discover now