Kapitel 6 //

212 5 7
                                    

Jag nickar mot Harry, mitt hjärta slår hårt av nervositeten. Det är så tyst att varenda hjärtslag låter som trumslag i öronen på mig.

"Bellatrix gjorde detta för att du skulle få skulden, eller hur?"

Jag nickar, jag vågar inte öppna munnen för att säga något.

"Jo, så vad händer om jag tar hela skulden? Hon vill ju att jag ska vara den som pekar ut dig, jag tror det är hela hennes plan, men om vi får det att se ut som att det var jag? Tror du hon kan erkänna det då?"

Jag är medveten om att  det sista var en retorisk fråga riktad åt sig själv, ändå blir jag blir helt mållös. Att jag inte tänkt på detta innan. Det är klart, alla tror ju att Harry kommer gå emot mig, problemet med det hela är att Harry kommer få så mycket problem om det är så att han faktiskt hjälper mig. 

"Men.. du kommer få så mycket problem om du gör det.." 

Säger jag. Harry skakar på huvudet med ett svagt leende. 

"Jag har hamnat i så mycket problem tidigare att lite till inte spelar någon roll" 

Vilket får mig att skratta svagt. Jag nickar, för att visa att jag tror att hans plan borde fungera. Han ler mot mig, nickar tillbaka och går iväg. 

Det enda som skaver i mig nu, är faktan att jag precis ljög. För jag tänker inte låta honom göra det här för mig, alls. 

Harry's POV;

Jag går in i uppehållsrummet för att hämta alla mina grejer till nästa lektion. Det är även då det  slår mig, Hermione har ingen aning om det här. Jag sprang i princip bara iväg från henne och Ron så fort tanken slog mig. Hon kommer aldrig låta mig genomföra det här, speciellt inte sen hon sa att vi inte skulle bli indragna. 

Jag suckar och skyndar iväg ner till Hagrids lektion i Vård Av Magiska Varelser. Jag börjar halvspringa och kommer precis i tid. Jag går snabbt fram till Hermione och Ron utan att säga ett ljud. 

"Varför tog det sådan tid för?" 

Säger båda i munnen på varandra, men jag svarar inte direkt. 

"Jag har en plan, men ni får höra mer sen, inte bland allt folk" 

De nickar bara, och Ron suckar lågt. Jag vet att han egentligen vill att vi ska släppa det här, men det vill inte jag att vi gör. För en gångs skull ska hon inte få som hon vill. 

Du har nått slutet av publicerade delar.

⏰ Senast uppdaterad: Aug 31, 2019 ⏰

Lägg till den här berättelsen i ditt bibliotek för att få aviseringar om nya delar!

Love story ~ drarryDär berättelser lever. Upptäck nu