GELUKKIGER LEVEN💫

2 0 0
                                    

1. Neem het leven niet zo zwaar
We hebben allemaal weleens een tegenslag,dat maakt deel uit van het leven. Als iets je triest maakt, is het toegestaan om verdrietig te zijn, maar laat er de rest van je leven niet door bepalen. Weet dat er naast ongelukkige momenten ook hele mooie momenten bestaan in het leven. Probeer je te focussen op de positieve kant van het leven en niet op de negatieve kant.

2. GENIET VAN DE KLEINE DINGEN
Ga je met de fiets naar het werk of naar school en is het heel mooi weer of heeft het net gesneeuwd? Geniet dan van de mooie omgeving. Het is veel mooier in het echt dan op het scherm van je gsm. Geniet van een boswandeling of van een zalig bad in de avond.

3. LEER IETS UIT JE TEGENSLAGEN
Ooit eens een slechte toets gemaakt en had je er een rotgevoel over? Leer daar dan uit en zorg dat je volgende toets dubbel zo goed is. Ooit eens een goede vriend verloren door die persoon voor te liegen? Maak dan nieuwe vrienden en vermijd dat ene negatieve puntje. Beschouw het leven als een ladder je kan enkel de top bereiken door te oefenen. En ja, we vallen allemaal wel eens...

4. PLAN LEUKE DINGEN
Probeer in iedere week iets leuks te plannen op een bepaalde dag. Op die manier heb je telkens iets om naar uit te kijken en wil je vooruit gaan met je leven. Je kan grote plannen (bv. Eens naar een pretpark gaan) afwisselen met iets wat kleinere (bv. Een verwenavondje voor jezelf).

5. GA OM MET KINDEREN EN/OF DIEREN
Dieren en kinderen zitten vol energie en geven je ook veel liefde. Ze zijn bijna altijd gelukkig en stralen positieve energie uit. Ga bijvoorbeeld eens met ene hond van het asiel gaan wandelen of schrijf je in als babysit.

6. GEEF COMPLIMENTJES
Het is wetenschappelijk bewezen dat niet alleen de persoon die je complimenteert, maar ook jijzelf gelukkig worden van een complimentje geven. En vergeet niet als jij af en toe eens een complimentje geeft, krijg je er vaak terug.

7. LACH
Dit is een van de meest basic tips, maar het is wel de beste. Als je lacht, gaan mensen je als gelukkig beschouwen en dat is toch wat je wilt uitstralen?

8. OMRING JE MET MENSEN WAAR JE JE GOED BIJ VOELT
Vriendschappen zijn heel belangrijk in het leven, maar iedereen heeft wel eens een slechte vriend gehad. Probeer je te omringen met mensen die je graag hebt en die je accepteren zoals je bent.

9. PLAN FAMILIE UITSTAPJES
Wie houdt nu niet van etentjes of reisjes met de hele familie.

10. DOE DINGEN DIE JE GRAAG DOET
Deze tip geldt  vooral op het vlak van school/werk en hobby's.
Doe iets niet omdat die ene vrienden het doet, maar doe het omdat je het zelf wil.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 31, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

HOW TO LIVE YOUR BEST LIFEWhere stories live. Discover now