Adsız Bölüm 1

133 7 1
                                    


Mutluluk diye haykıran insan sayısı Dünya üzerinde ciddi anlamda büyük diye tahmin ediyorum.

Bunun sebebinin; insanların düşünme kabiliyetinin ciddi anlamda düşük olduğuna bağlamak zor değil. Neden mi?

Çünkü mutluluk denilen şeyin aranma yeri yanlış. Görmeyi geçtim, bakmaktan anlamaz insanlar. Yapacağınız tek şey kendinize bakmaktan başka bir şey değil. Sizde olan şeyi neden dışarıda ararsınız anlamam!

Sizin olan şeyi bir başkası size sunamaz. Kendi mutluluğunuzu kendiniz yaratırsınız.

Başkasından bir şey beklemeniz; mantıksız hatta anlamsız. İnsan kendi hayatını kendisi yaratır. Hepimiz kendi hayatlarımızın yaratıcılarıyız. Bir başkası sizin hayatınızı yaratamaz veya şekillendiremez. Bu size bağlı; Neden mi? Neden olabilir; Çünkü hayat Sizin.

Evrenin en önemli yasalarından; çekim yasası. Hemen hemen aklı başında olan herkes çekim yasasını bilir. Ama nasıl bilir?

Çekim yasasını: sadece yer çekimi olarak bilir insanların %99' u, %1' lik ufak bir kısım ise bunun ciddi anlamda bilincine varmış insanlardır. Bu %1' lik insanlardan bazılarını söyleme gereği duyuyorum; ne demek istediğimi ve ciddi anlamda gerçekten ne kadar önemli olduğunu anlamanıza belkide o isimler yardımcı olur: Ludwig van Beethoven, Alexander Gragam Bell, Buddha, Joseph Campbell, Andrew Carnegie, Winston Churchill, Robert Collier, Thomas Edison, Albert Einstein, Ralph Waldo Emerson, Henry Ford, Victor Hugo, Carl Jung, Martin Luther King, Isaac Newton, Plato, W. Clement Stone gibi isimler bunun gerçekten ne kadar önemli bir yasa olduğunun farkında ve bu yasanın bize sunduğu nimetlerin bilincindeydi.

Elde edemeyeceğiniz hiç bir şey yoktur. İnsan iyi veya kötü neyi düşünürse onu kendisine çeker ve sonuç olarak onu elde eder. Yapmanız gereken tek şey düşünmek. Kendi varlığınıza ve yapabileceklerinize inanın. Aradığınız mutluluk içinizde sizde ve sizinle başka bir yerde veya herhangi birisin de değil. Bu sadece mutluluk değil; istediğiniz her şey. İstediniz her şeyi çekebilirsiniz, kendinizi bir mıknatıs ve isteklerinizi de demir olarak düşünebilirsiniz. Düşünmekten kimseye zarar gelmez. İnanmıyorsanız dahi bunu deneyip/değerlendirmek sizin elinizde, sonuçta kaybedeceğiniz bir şey yok. İstediğiniz her saniye her hangi bir an bunu denemek size bağlı ve emin olun gerçekten olacaklar sizi şaşırta bilir. Çünkü bir hiçlik veya boşlukla karşılaşmayacaksınız. Var etmek, olmasını sağlamak sizin elinizde.

Hayatınızın yaratıcısı sizsiniz.

Mutluluk ve Çekim YasasıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin