O3 - halálosan 🌙

205 31 9
                                    

Kevin megint későn jön haza.

🍯͙

Hajnali három. Jacob az ágyában - illetve ágyukban - fekszik. Az az érdekes, hogy mostanában úgy érzi, mintha egyedül élne abban a nagy házban. Kevin vagy az este késői óráiban, vagy a másnap korai perceiben érkezik meg, hogy tarkón csókolja Jacob-ot és utána délig aludjon, aztán megint kilépjen az ajtón. Néha volt olyan is, hogy Kevin haza se jött. A stúdióban elaludt vagy éppen valamelyik ismerősénél volt; Jacob nem tudja és ez borzasztóan zavarja. Nem is azért, mert mindent tudnia kellene, amit Kevin csinál, hanem, mert semmit se tud arról, hogy Kevin mit csinál.

Jacob úgy dönt, hogy nem bámulja tovább a plafont és kivonul a konyhába, hogy igyon egy teát. Direkt azért főzött cseresznye ízűt, mert az Kevin kedvence (Jacob pedig utálja). Az ágyból felkelve félretolja barátja szürke takaróját és belebújik a saját papucsaiba, hogy végigcsoszogja az utat szobájuk ajtajáig. Épp emeli a kezét, amikor meglát egy sárga kis papírfecnit az egyik márványpulton, ami tuti biztos, hogy tegnap még nem volt ott. Kettő lehetőség fordul meg Jacob fejében; az, hogy egy betörő listát írt neki az ellopott értékekről és az, hogy Kevin egy sárga kis füzetből kitépett valamin közli vele, hogy vége. Valamiért Jacob most inkább az elsőt választaná, mert meg tudná kérni Kevint, hogy vegyen neki egy új egyedi Pikachu-s PlayStation-t, ha pont azt is elvitték. Persze ahhoz kellene Kevin.

Megtörölgetve szemeit, amik éppen csak hozzászoknak a konyha lámpáinak fényéhez, amiket az előbb kapcsolt fel kezébe veszi a papírdarabot. Szemüveg nélkül kicsit nehézkesen, de leszűri az üzenet tartalmát.
'Nagyon sajnálom, hogy mostanában ilyen elfoglalt vagyok, ígérem, hogy amint lesz egy kis időm, azonnal hazajövök és azt csinálunk, amit szeretnél :(
Szeretlek és baromira hiányzol.
- Kev <3'

Jacob hajlandó lenne összegyűrni és elhajítani a szemetesbe a kis irományt, mert mégis mit gondol Kevin, hogy miután nem válaszol egyetlen hívására sem, figyelmen kívül hagyja az üzeneteit és az egyetlen dolog, amiből tudja, hogy Kevin nem tűnt el, az az, hogy esténként érzi a fiatalabb ajkait és néha, de csak néha felébred és hallgatja egy kicsit a halk szuszogását.

Jacob-nak is nagyon hiányzik Kevin, meg a hülye viccei, a véletlenszerű dalra fakadásai, az, hogy néha kifakad, mert mindig mosolyog és nem akarja Jacob-ot a gondjaival terhelni, pedig Jacob több, mint készen áll arra, hogy addig dédelgesse Kevint, amíg újra nem érezi magát jól a bőrében és nem őszinte szájának görbülete.

Hogy a gondolataitól, azaz Kevin gondolatától kicsit távolabb taszítsa magát, Jacob visszahelyezi a papírfecnit a teáskanna mellé és önt magának egy bögre teát. Rohadt klisé az, hogy minden kicsinyes kis dolog Kevint jutattja eszébe - még akkor is, ha Kevin élete szerelme és tulajdonképpen rendjén is lenne ez - .

A fekete műanyagkanál, amit Kevin mamája vett nekik, amolyan házavató ajándékként, a bögre, amin egy holdacska van és a fehér filccel alkotott 'MoonBae' firkantás, amit valamikor Younghoon teremthetett oda. Tulajdonképpen az egész ház azt üvölti, hogy Kevin és általában ez a tény az, ami lenyugtatja Jacob-ot egy fárasztó nap után, a tudat, hogy Kevin otthon várja tárt karokkal és egy meleg öleléssel. Most viszont Jacob egy kicsit elbizonytalanodva lépked a nagy szobákban, amiket annak idején tátott szájjal és csillogó szemekkel vizslatott végig.

A fiú leül, sajátja helyett Kevin székébe, mert szereti magát kínozni, és egy újabb küzdelembe kezdene a könnyeivel, amikor hallja, hogy nyílik az ajtó. Kevin!
Először a fekete hajú srác, aki ellepte Jacob fejét az emúlt néhány hétben észre se veszi, hogy barátja éppen nem a hálószobájuk nyugalmában alussza az igazak álmát, hanem a konyhában halkan sírdogál egy cseresznyés tea kíséretében.

a hold és a csillagok | moonbaeWhere stories live. Discover now