9. de verjaardag

17 0 0
                                    

Het is ochtend bram kijkt slaperig om zich heen. Er is iets vandaag. Dan loopt er een traan langs zijn wang, hij weet hij het weer Jeroen was vandaag jarig. Iederéén is al beneden. Langzaam loopt Bram naar beneden. Als hij beneden staat zit hij het hele gezin staan. Verassing!!! Er hangen zelfs slingers op. Wat is er aan de hand? Ben je dat echt vergeten? Vraagt ralf. Bram schud zijn hoofd. Jeroen was vandaag jarig. Is. zegt ralfin. Dat hij er niet meer is hoeft niet te zeggen dat hij niet jarig kan zijn. Bram loopt naar de tafel waar een taart op staat er staat op: gefeliciteerd Jeroen!  Met 1 halve kaars. Die heb merel gekocht. Bram vraagt: leuk, maar waarom staat er maar 1 halve kaars op. Omdat, begint ralf het een half jaar geleden is dat..... Jeroen vermoord is. Maakt bram zijn zin af. Hij hield van je zegt ralf. Bram knikt dat weet ik
Maar je moet wel door gaan met je leven zoek een anderen beste vriend waar je op kan vertrouwen en die van je houd en die voor je zorgt alsje pijn of verdriet hebt. Iemand die voor je vecht zoals Jeroen ook deed hij gaf zijn leven voor jou bram. Hij hield van je en hij zal altijd van je blijven houden. Bram knikt en zijn ogen zijn gevuld met tranen. Ik moet naar mijn werk. Ralf zegt: doet de keting van Jeroen om. Waarom? Je moet je niet schamen dat zou Jeroen ook niet doen. Bram pakt de keting uit zijn zak en doet hem om. Dan loopt hij de deur uit.

Bram komt op zijn werk aan evert groet hem en hij groet het terug. Hij doet zijn keting in zijn shirt. Bram kijkt om zich heen of iemand dat had gezien nee, volgens mij keek niemand naar hem hij loopt naar de wc want hij voelt de tranen weer op komen. Maar bram merkt niet dat evert het wel had gezien en loopt hem achterna.
Bram kijkt in de spiegel en de tranen lopen over zijn wangen opeens ziet hij in de spiegel Evert achter hem aan. Evert loopt naar hem toe en slaat een arm om hem heen. Gaat het? Niet echt. Hij zucht Jeroen was vandaag jarig. O, wat heftig. Bram knikt. Wil je er over praten? Bram knikt langzaam. Ze hadden slingers op gehangen voor jeroen en mijn schoonzus Merel
had een taart gekocht en er stond op gefeliciteerd Jeroen met een halve kaars er op. Waarom een halve? Omdat het al een half jaar geleden is. Bram kijkt naar Evert om te kijken of hij het snapt. Evert knikt begrijpt. Als jij maar weet dat Jeroen van je hield. Jeroen houd nog steeds van mij. Bram vraagt  wacht Carla niet op ons? ik denk het wel. Zullen we gaan? Ga jij maar vast. Evert knikt en loopt weg. Bram kijkt hem na. Hij geeft ook veel om me denkt bram. Bram zucht diep. Zal hij ooit een vriend krijgen zoals Jeroen. Maar niemand mag Jeroen plek afpakken hij blijft altijd in mijn hart. Want wat in je hart zit raak je nooit meer kwijt. Dan loopt hij weg.

Verwoestend Vuur (2)Where stories live. Discover now