_Giriş_

1.1K 58 30
                                    

(Okuma tercihi;siyah ekran)
Öncelikle hoş geldiniz. Bilmeniz gereken tek şey gizem dolu bir maceraya adım attığınız olmalı. Bu kitapta cinayetlerin getirdiği gizemleri benimle birlikte çözecek ve gerçek katilleri bulacaksınız.

...

Sona geldiğini bilerek yaşamalısın. Çünkü son, daima seni kovalar. Tıpkı hayatta her birimizin yaşama mücadelesi verdiği gibi. Bazılarımız yaşatmaya çalışır, bazılarımızsa bu yaşam haklarını ellerinden alan insanları yakalamak için peşlerinden koşar. Ölenler her zaman masum olmasada hak etmelerine rağmen bazı insanlara göre kanun her şeyden üstündür. Hatta adaletten bile... Adalet kavramının bir kelimeden ibaret olduğuna inananlar ve inanmayanların şavaşı bitmez. Sadece ölür ya da öldürülürsün. Kimi zaman adalet başkalarının elinde bir oyuncakken dillerin malzemesi olur, kimi zaman da adalet yerini bulur dillere papuç bıraktırır.

Gançalo Texeria hep böyle yaşadı. Adaleti sağlamak isterken kanunlardan kaçtı, başkalarının gözünde kanunsuz oldu. Adalet yerini bulurken bir başka adaletsizlik tekerrür etti. Yaptıkları onu ne kadar suçlu göstersede, suçlayanların arasında en masum kişi aslında yine kendisiydi. O sadece kanunları çiğneyip adaleti sağlamak istedi.

Birbirinden gizemli cinayetler yetmezken, Texeria'nın içinde olduğu gizemli yaşantısı merak uyandırıyordu. Herkesten gizlediği hüznünü çatık kaşlarında saklıyordu. Çevresinde takındığı kızgın suratıyla herkesi kendisinden uzak tutsada pamuk gibi yumuşacık bir kalbe sahipti. Sadece görmek ve hissetmek gerekiyordu. Onu sadece onunla aynı acıları paylaşacak insan anlayabilirdi. Belki de Alice Morgen'i ona itende buydu. Evli, zeki, yakışıklı ve gizem dolu bir adamdı.

Fakat...

Onun bu çekiciliği gizemlerini çözünce kaybolacak nitelikteydi. Hani bir şeyi gözünde çok büyütürsün ama yanılırsın ve asıl sorun o bir şeyde değilde senin sadece onu gözünde büyütmenle alakalıdır. Alice, dedektif olmanın verdiği gereklilikle kanunlara uyarak işini iyi yapıyor olsa da eninde sonunda adaletsizliklere karşı öfkelenecek ve kendi kanunu uygulayacaktı. Onun yanında sadece Texeria olacak ve inanacaktı. İşleri yoluna birlikte koyacaklardı ama ne yazık ki işler her zaman iyi gitmezdi. Bunu da en iyi Texeria bilirdi.

Katiller sınırlarını her zaman zorlar ve eninde sonunda adaletin huzuruna çıkarak onlar için kanunların kararlaştırılmasını beklerlerdi. Texeria adalet bekçisi ve aynı zamanda adaletsiz bir soytarıydı. İstemsizce yapmak zorunda olduğumuz bazı şeyleri o da yaptı. Belki fazlaca yaptı ve bunu yaparken çoğumuzdan farklı olarak cesaret etti.

Alice Morgen'in gözünde Texeria Gançalo kimdir ve aslında o kadar da gizemli birisi midir?

Katil ya da gerçekten bir dedektif mi?

...

Bu kitapta düşüncelerinizin sınırlarını zorlayıp farklı bakışaçıları katmayı umuyorum. İnşallah başarabilirim.

...

KARAKTERLER

 Gançalo Texeria

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

. Gançalo Texeria .
.
Çok zeki bir dedektif olarak biliniyor. Tahminleri çok önceden kafasında kurar. Kendisi adaleti koruyan bir dedektif olsada kuralları çiğnemekten asla çekinmez. Dik başlı ve çekilmez birisi gibi görünsede sürekli çatık kaşlarına rağmen duygusal bir adamdır.

 Alice Morgen

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

. Alice Morgen .
.
Başarılı bir dedektif ve dikkatli bir araştırmacıdır. Olayları yavaş yavaş çözer çünkü hata yapmaktan çekinir. İçten içe kurmacıdır ve merak duygusu baskındır. Kafasını karıştıran şeyleri kurcalamayı sever ama çoğu zaman cesaret edemez.

...

Bu yolda bana destek olur ve yorumlarınızı eksik etmezseniz beni mutlu edersiniz. Çünkü sizden gördüğüm ilgiyle, daha bir hevesle yazacağımı düşünüyorum.

...

Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

... Kitap Tanıtım Videosu...

Acemice yaptığım bir videodur. İzlediğiniz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın.

Dedektif (Artık Dreame'de) Onde histórias criam vida. Descubra agora