9. kapitola

32 4 0
                                    

Obě se ještě vzpamatovávaly z prožitého šoku. První promluvila Maggie, a to až příliš drsným a maličko chraplavým tónem, jenž dokonale dokresloval vážnost situace. ,,Musíme do centrály."
,,To jako, že mě teďka chce zavraždit nějaká mrtvola," zeptala se Emma sklesle a oběma jim z vyslovení té otázky přejel mráz po zádech.
,, Nejspíš. Emmo, musíš se za každou cenu vyhýbat zrcadlům, nepřibližuj se k nim blíž než na dosah ruky. Je to pro tvoji bezpečnost," vychrlila na ni.
Emma ustoupila o krůček od zrcadla. Měla strach. Obě měly strach.
Maggie vyšla z koupelny a v kuchyni popadla do ruky kabelku. Sestra ji následovala. Vyšli z domu a širokou ulicí se rozeběhly směr detektivní kanceláře.
Vtrhly dovnitř jako velká voda a hned si to namířily k Davidovi do pracovny.  Maggie otevřela dveře. David na ni letmo hodil trochu zoufalý pohled. ,,Říkal jsem ti, že si máš vzít dovolenou, uzavřel bych ten případ sám."
,,Takže za A, mám důkazy o tom, že jsem viděla ducha, a za B, vím kdo vraždil," vítězoslavně se na něj podívala.
,,Maggie, to je ovšem taková blbost, že jí nikdy nehodlám věřit."
,,Tak se na tu nahrávku aspoň podívej!" vykřikla agentka hystericky a strčila mu mobil pod nos.
David ho od ní vzal a spustil video, které se mu nabízelo. Otevřel se pohled na koupelnu, ale zvláště na umyvadlo s velkým zrcadlem před kterým postávala Emma. ,,Ty si do toho zatáhla i svoji ségru?" podíval se vyčítavě na svou kolegyni. Pokrčila rameny.
,, Evelyn!" ozvalo se z obrazovky. ,,Evelyn!"
Když se v zrcadle zjevila tvář mrtvé dívky, David málem přepadl přes opěradlo židle. Podíval se na video až do konce, pak mobil zaklapl. ,,Jestli je ale Emma v nebezpečí, musí se najít způsob, jak zabránit duchům vystupovat ze zrcadla, nebo to alespoň znemožnit tomu šílenému vrahovi.
,,A co kdyby šlo zabít mrtvého?" ozvala se Emma.
,,Jak to myslíš?" zeptali se oba zaráz.
,,No, když může živý zabít živého, ale mrtvého ne, musí existovat i možnost jak zničit duši."
,,A když nemůže živý zabít mrtvého, musí to udělat mrtvý," doplnila ji sestra. ,,Emmo, to by mohlo fungovat!"
,,To ovšem znamená, holky," zchladil jejich nadšení David. ,,Že ho někdo musí zabít."

Jen takový tuctový případ...Where stories live. Discover now