3. kapitola

52 7 0
                                    

Ozvalo se prásknutí dveřmi. ,,To jsi ty, Maggie?" zavolala Emma Smith od plotny. ,,Už jsem tě čekala před dlouhou dobou, kde jsi byla?"
,, Promiň, dneska to bylo na dlouho, měli jsme dva výjezdy," ozvalo se z haly, kde si Maggie sundavala kabát.
,,Dva výjezdy?" podivila se agentčina sestra. ,,A k čemu jste vyjížděli?"
,,Vraždy, ještě nikdy se mi nestalo, že by byly takhle nahuštěné. Oba jsme dost nervózní, protože nejsou svědci ani důkazy."
,,To je příšerné," zhrozila se Emma. ,,Ale ty to s Davidem určitě zvládneš."
,,To doufám," ozvala se Maggie a vstoupila do kuchyně. ,,Jak ses vlastně měla?"
,,Ale, dobře," zívla Emma a odstavila hrnec z plotny.
Vtom Maggie zazvonil mobil. ,,Ano Davide, co že se stalo? Hned přijedu." Položila telefon. ,,Promiň, Emmo, musím do práce, byla nahlášena další vražda," řekla ztrápeně a šla zpátky do předsíně. Emma si povzdechla.

XXX

Emma vložila hrnec s večeří do ledničky a zamířila do ložnice. Převlékla se a přešla do koupelny. Postavila se před umyvadlo se zrcadlem. Vzala zubní pastu a kartáček a začala si čistit zuby, přičemž hodila letmý pohled do zrcadla, když se v něm objevil temný stín. Emma vyplivla pastu z pusy a poplašeně vykřikla. Stín se k ní trochu přiblížil, tak, že mohla rozeznat tvář mladé dívky. ,,Kdo jsi?" zakoktala vyděšeně a podívala se jí do pobledlé tváře.
,,Nemusíš se mě bát," dívka se trochu zákeřně ušklíbla.
,,Ono se mi moc často nestává, že by se mi v zrcadle objevil někdo jiný než odraz." Děvče v zrcadle se potutelně usmálo. ,,Jak ses dostala do mého zrcadla?" pokračovala v konverzaci Emma.
,, Zrcadla jsou velmi magická," zasnila se tajemná dívka. ,,Jsou to portály mezi dvěma světy, světem živých a pak těch mrtvých."
,,Ty jsi mrtvá?!" zhrozila se Emma. ,,A jak se jmenuješ?"
,,Mrtvá jsem, to ano, a jméno mám také, jsem Evelyn, Evelyn Brown," odpověděla jí s úšklebkem.
,,Já jsem Emma Smith," usmála se na ni. ,, Povíš mi ještě něco o zrcadlech?"
,,Za zrcadly se, jak už víš, nachází svět mrtvých a právě zrcadla jsou jediný způsob, jak komunikovat," vysvětlovala jí Evelyn. ,,Jsem ráda, že to tak je, aspoň se necítím tak osamělá."

Jen takový tuctový případ...Where stories live. Discover now