Untitled Part 1

36 1 0
                                    

Skeletons in the Closet

Caro wordt wakker met een gigantische koppijn. Het is aardedonker in de slaapkamer en op de tast zoekt ze haar I Phone. Het toestel ligt onder haar kussen ze drukt op de Home Button. Het scherm licht op, half twee in de nacht geeft het toestel aan. ' Dat is nu de honderdste keer dat je de wekker controleert.' Caro slaakt een gil en laat de I Phone op de grond vallen. Rick klikt het licht op zijn nachtkastje aan, hij is klaarwakker en zit rechtop zin zijn bed. ' Ik vind het altijd een vreselijke gewoonte dat je de wekker controleert om te kijken hoelang je nog kan slapen' moppert Rick. ' Sorry ik kan er niks aan doen ' zucht Caro. ' Laten we er maar uit gaan en de auto in laden ik kan toch niet meer slapen. Rick kruipt zijn bed uit en trekt zijn spijkerboek en makkelijke trui aan. Uit de badkamer klinkt een hoop gore geluiden als hij zijn tanden poetst. Waarom lopen die mannen toch altijd zo te rochelen op de vroege ochtend vraagt Caro zich in haar gedachten af. Echt zo ongelooflijk ranzig vind ik dat moppert ze zachtjes. Haar kleding ligt klaar naast het bed. Ze trekt vermoeit haar makkelijke versleten trainingsbroek en een T-shirt met een afbeelding Hello Kitty aan.

Caro poetst zonder te rochelen haar tanden en kamt haar lange zwarte lokken draait ze in een knot en zet het vast op haar hoofd. Ze kijkt in de spiegel naar haar evenbeeld. ' Godsamme mijn wallen hangen op mijn knieën.' Ze pakt haar gezicht met beide handen aan de zijkanten vast en trekt de huid naar achteren. 24 jaar en nu al rimpels zucht ze. ' Wil je brood? roept Rick naar boven. Caro haar maag draait om als ze aan Rick zijn gerochel denkt. ' Nee dank je wel, roept ze terug. Ik eet straks wel in de auto.' Ze schuift haar voeten in de roze teenslippers. Ze tilt haar kleine koffer op die veel te zwaar is en sleurt hem de gang door de trap af. Rick zet met een luidde klap zijn metalen koffiebeker op de tafel als hij een hoop gerommel en gevloek hoort en rent naar de gang toe. Caro ligt onder aan de trap bedolven onder haar kleding en koffer. Op haar rug zit Nikki Rick zijn kat hard te mauwen omdat ze eten wilt. ' Die klote kat van jou stond op de trap en ik zag hem niet ' moppert een stem vanonder alle spullen. ' Eigen schuld moet je maar niet zo onwijs veel troep meenemen we gaan maar drie weken weg. De auto barst bijna uit zijn voegen. Heb je nou echt twee koffers aan kleding nodig?' Caro kruipt onder de stapel met kleding uit en kijkt boos naar Rick. ' Ik heb niks gebroken hoor maar bedankt voor het vragen. Woest propt ze haar spullen terug in de kleine koffer. ' Waarom moeten jullie mannen altijd klagen, je wilt toch dat je vriendin er goed uit ziet of niet soms?' Rick trekt zijn wenkbrauwen op en houdt wijs zijn mond hij laat Caro alleen met haar wel bekende ochtendhumeur bui.

Een half uur later rijden ze op de A9 in Rick in zijn spiksplinternieuwe Audi. De radio staat aan en de weer verslaggever geeft aan dat er slecht weer verwacht wordt in Nederland. Windkracht zeven aan de kust met hagelbuien en in de avond onweer. Rick drukt op een knop en de radio verspringt op een andere zender. Caro Emerald haar hit Tangled Up galmt uit de radio. 'Ik vindt haar zo onwijs goed' zegt Caro en ze kijkt naar Rick. Hij is in gedachten verzonken en hoort haar opmerking niet. Ze haalt haar schouders op en kijkt door het raam naar buiten. Slecht weer in Nederland maar waar wij naar toe gaan is het warm en zonnig denkt ze. Caro sluit haar ogen en luistert naar de stem van haar favoriete zangeres. De klanken van de marimba voeren Caro weg naar warmere landen. Ze sluit haar ogen en valt in slaap.

' Wakker worden zonnestraaltje we zijn al over de grens. Rick parkeert de Audi en stapt uit. Met veel overbodige geluiden rekt hij zich uit. ' Ik heb de auto speciaal op een vrouwen plek gezet zodat je hem zo kan weg rijden. Hij trekt een gekke bek naar Caro en wijst naar een bord.Caro kijkt op en ziet dat er op het verkeersbord inderdaad frauenparkeerplatz staat. ' Flauw hoor' moppert ze. ' Kan je nou eens ophouden met je ochtendhumeur dame! we zijn nota bene in Duitsland.' We gaan hier even pauze houden. Bestel jij even wat te eten en koffie alsjeblieft dan ga ik ff pissen. Charmante man heb ik toch ook, denkt Caro.

Skeletons in the ClosetWhere stories live. Discover now