9. fejezet

302 24 22
                                    

Hosszú kihagyás után itt az újabb rész! :) enjoy it! 

Jake szemszöge

Új élet, új város, új egyetem egy kibaszott évre, s mindez miért? Olyanért küldtek el ide, amit el se követtem. Igen beismerem, nem patyolat tiszta a múltam, sőt, egy párszor már megjártam a börtönt kisebb – nagyobb verekedés miatt, de amiért legutóbb lecsuktak egyáltalán nem volt közöm. Mégis mi volt? Drog. Jó bevallom, néhány alkalommal, eléggé kiütöttem magam, de soha de soha nem árulnám! Az én állítólagos jó barátom Colton mártott be, amibe ő volt nyakig. Sőt mi több elintézte, hogy a szekrényemben is találjanak egy nagy adag fehér port, így nem volt menekvés, s az én előéletem miatt még kevésbé hittek nekem a rendőrök. Szerencsére vagy legalábbis most jól jött, hogy apám az egyik legjobb ügyvéd a városban, mert naná, ki ne ismerné Mr. Ryan Millert! Azt a Millert, aki nem kevés embert mentett meg a hosszabb ideig tartó börtöntől. A kliensei csengetik neki a pénzt, s ő meg teszi a dolgát. A sok lóvé miatt azt hiszi, hogy mindenki felett uralkodhat. Anyám még be is dől neki, s aláveti magát apám hatalmának, de engem nem kényszeríthet rá. Nekem nem kell az ő megkeresett pénze, mert azzal csak elfogadnám azt, hogy ő diktál és parancsol nekem. Azonban, most helyre hozhatom azt, amit eddig elcsesztem. Befejezem ezt az egyetemet, aztán húzok innen el, és kezdek valamit a zenei tudásommal. Persze ez sokkal könnyebb lenne, ha nem jött volna ez a csaj a képbe. Akkor, ha ott a repülőn, hagyom a francba és nem beszélek vele tovább, akkor nem lenne most ez. De az a helyzet adódott, hogy ez a lány egyre jobban tetszik nekem, még ha el is próbál utasítani, érzem, hogy érzései kölcsönösek, csak tudnám, akkor miért akarja magát visszafogni. Van tippem, hogy ki akar bekavarni… az ő állítólagos legjobb barátnője Maggie, akit már az első nap lekoptattam egy kis közönség előtt. Azt hiszem nincs hozzászokva ehhez, sőt ha jól hallottam, ő itt az a lány, akit senki nem kosaraz ki, én pedig megtettem. Ohh igen és most bosszút akar állni rajtam ezer százalék, mert biztos sejti, hogy ki miatt hagytam függve. De akkor is lenne ekkora kurva, hogy a legjobb barátnőjét megfosztja a szerelemtől? Anyám, ez, de nyálasan hangzott, de hát ez az igazság. Beszélnem kell vele! Ugyanakkor ez az Aiden srác, az én szobatársam is mintha készülne valamire, és annak Scarlett is a része lenne. De őt hagyom, most csak Margaretet kell elintéznem, hogy elálljon az utunkból.

-         Mit akarsz?

-         Ezt a kedvességet… de mit is vártam egy ribanctól?

-         Hogy mondod?

-         Hallod Inkább szállj le Scar-ról és rólam, és hagyd, hogy végre ő is élhesse az életét, és azzal lehessen, akivel akar.

-         Ohh igen? És az a valaki te lennél? Na, az kizárt!

-         Szép! Még tagadni se tagadod, hogy te állsz e mögött!

-         Miért tagadnám, ha ezzel a legjobbat teszem a barátnőmért? Legalább nem hagyom neki, hogy egy ilyen- szemeit végig futtatja rajtam - alakkal jöjjön, össze vagy egyáltalán érintkezzen.

-         Nemcsak az egyetem kurvája vagy de egy álnok szemét kígyó is…gratulálok ehhez, hiszen a legjobb alakításodat nyújtottad Scarlett előtt, ám most elmondom neki az igazat.

-         Milyen igazat? Ohh, jah persze … a semmit! Mit mondasz majd neki? Azt, hogy „figyelj Scar a te legjobb barátnőd nem az, akinek mondja magát és kettőnk közé akar állni”?...Várj még? Ő erre azt mondaná, hogy „ tudod Jake nekem nem vagy több, mint egy barát, sajnos nem tudok másképp rád nézni”. Ohh de szomorú történet! – úgy csinál, mintha egy könnycseppet törölne le az arcáról, majd az iménti lenéző mosolyát veszi elő, ezzel is jelezve, hogy győzedelmeskedett felettem. De téved, ha annyiba hagyom a dolgot.

-         Nem hiszek neked, hiszen látom Scar szemében azt, hogy többet jelentek számára.

-         Ohh te szegény fiú! Ha tudnád, hogy neki nem te kellesz hanem Aiden!

-         Hazudsz!- csaptam öklömet az asztalra dühömben, ahol éppen ült, ezzel magunkra terelve az ott lévők figyelmét.

-         Csillapodj már! Ha ennyire nem hiszel nekem … ennek hinni fogsz! – ezzel egy képet mutatott, amin Scarlett, és az én rohadék szobatársam ölelkeznek, hatalmas mosollyal az arcán. – Ohh a kicsi Jake végre látja az igazságot! Lekophatsz róla!

-         De akkor is elmondom, hogy Aiden és te valamit kavartok a háta mögött és legyen óvatos!

-         És szerinted kinek fog hinni? A srácnak, akit most ismert meg vagy nekem, aki már hosszú-hosszú évek óta a legjobb barátnője, és akiben már vakon is bízna?

-         Nem baj, élvezd csak addig ki, ezt a győzelmet, amíg lehet, mert szerzek valami bizonyítékot ellenetek, amivel ti a süllyesztőbe kerültök.

-         Na ide figyelj! Ha valamit ki is derítesz, ami lehetetlenség, akkor se fogod Scarlettnek elmondani, mert igen Jackson Nathaniel Miller, nyomoztam utánad, és hát nem túl fényes és tiszta múltad van. Drog használat és csempészet? Verekedés? Egy- két börtönben töltött éjszaka? Mindezekről szerencsétlen lány fogadjunk, nem tud semmit, és nem is szeretnéd, hogy tudjon, mivel csalódna benned! Amúgy is tudom Scarlettről, hogy nem igazán csípi az ilyeneket…hmm vajon miért is? Jah, igen az első szerelme is ugyanezek miatt került börtönbe, s azóta messziről kerüli a hozzád hasonlókat. Mindezek után igazam van vagy igazam van? Szóval, ha azt akarod, hogy még szóba álljon veled, akkor kussba maradsz, és mindenki boldog, de ha nem hát csúnya vége lesz, nagyon csúnya. – diadalittasan felállt és távozott. Sajnos igaza van ezzel az eggyel megfogott, de akkor se hagyom annyiba, ha kell, hát akkor kiderül Scarlett előtt a múltam, s azután semmibe vehet, még ha nehéz is lesz, de megéri ha a lány nem csalódik még nagyobbat a legjobbnak hitt barátnőjében és ebben a bájgúnárban, akit annyira kedvel. 

The last act ~ Az utolsó felvonásWhere stories live. Discover now