4. "Trenira svoju srodnu dušu"

5.1K 174 20
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Prošlo je sedmicu dana otkako sam počela trenirati sa Eliotom. U tih sedmicu dana smo se tri puta vidjeli i skupa trenirali. Primjetila sam da sam počela popuštati u smislu da se ne prepiremo oko gluposti.

Sada samo obavljamo svoj dio posla, treniramo i po potrebi komuniciramo. Meni nije smetalo to, zapravo mi je sto puta bolje tako, nego da gubim svoje živce i na njemu uz trening.

Danas sam otišla malo ranije do teretane kako bih se zagrijala prije nego Eliot dođe. Spremila sam se u sive tajice i crnome sportskom grudnjaku. Vrijeme vani je bilo katastrofalno. Temperatura je eskalirala, počela sam se znojiti pri samome pokretu ruke od vrućine. Svezala sam kosu u punđu i spakovala sebi flašu vode koju sam prije toga držala u frižideru.

Pet minuta hoda i stignem u teretanu gdje se raskomotim od stvari koje sam držala u ruci i krenula raditi nešto gimnastike.

"Oh neko nam je danas vrijedan i došao ranije?" Čujem taj izazovni glas pa se okrenem i pogledam u grčkog boga. Odjeven u bijelu majicu koja mu je bila malčice prozirna i u sivoj trenerci izgledao je privlačno poput magneta.

Natjeram se podignuti pogled sa njegovog tijela i sresti se nasmiješenim zelenim očima.

"Pa, vidim da ovdje onaj ko treba zapravo biti vrijedan nije", slegnem ramenima i uspravim se. Eliot me prijekorno pogleda zbog čega se zadovoljno nasmiješim samom sobom. Počeli smo odmah ubrzo poslije toga sa treningom koji se činio kao jedna vječnost, a zapravo je trajao sat vremena.

"I danas si bila odlična, premda bi ovi treninzi mogli biti češći obzirom da si jako vrijedna."

Poželim ga tada udariti flašom koju sam držala u ruci, ali se suzdržim pa se mirno okrenem i ne znam koji me vrag natjera odgovorim prkosno:

"Naravno, kad god želite trening dobićete ga jer mene nije strah toga."

"Ako je tako odmah sutra te očekujem ovdje", kaže uz ciničan osmijeh. Klimnem glavom i uzimam svoje stvari kad u prostoriju ulazi smeđokosa djevojka koja dotrči u štiklama kao kakva roda prema Eliotu i ljubi ga po obrazu. Gledam tu situaciju ispred sebe i ne mogu a da ne pomišljam kakav to slab ukus Eliot ima.

"Ljubavi! Iznenađenje!" Viče mu na uho dok Eliot pravi grimase, vjerovatno zato što se derala na njegovo uho.

"Tino, što si došla?" Upita iznenađen koliko i ja ovom situacijom. No, za očekivati je da tako zgodan i lijep muškarac ima curu, ali stvarno sam mislila da ima bolji ukus od toga.

"Pa zar tvoja cura ne smije posjetiti svoga momka?" Upita umiljato, a onda okrene glavu prema meni i kao da je iz Marsa balansirana ponovo u Zemlju prostrelji me pogledom i okrene se prema Eliotu.

"Ko je ova?" Pokaže prstom prema meni. U šoku, skupim svoje obrve i pogledam ovoga puta nju bijesno. Niko neće prstom pokazivati tako prema meni.

Milimetri [✔]Where stories live. Discover now