12. Tajne

4K 139 10
                                    

Subota

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Subota.

Dan koji jedva dočekam i sa slatkoćom ga provedem u kući među četiri zida. Prošle su dvije sedmice, dobila sam posao i s time mi još draže subotu dočekati.

Izenađujuće sam se brzo snašla na poslu, počela raditi u savršenom miru i skladu dok sam vježbe radila pred spavanje. Nisam imala namjeru odustati od rekreiranja, no nažalost mi nije pri stanju ijedna teretana. Jednostavno nakon svega zgadila mi se i počela sam je izbjegavati u širokom luku, pogotovo onu gdje je osoba koja me na to navela. Izbjegavam uopšte proći tom ulicom.

Ležala sam na krevetu, deset je sati jutra i listala sam po društvenim mrežama. Zazvoni mi mobitel i na ekranu se pojavi Suzannina slika na whatsuppu pa se istog časa javim.

"Mmm?" Pomrmljam umorno.

"Nemoj mi reći da još spavaš?"

"Šuti, kad smo bile mlađe ti si bila ona što je spavala do dvanaest, mislim da je sad moj red da odspavam", kažem joj dok se pokrivam dekom.

"Mislim frendice da to neće danas ići, idemo u razgledanje stana, znaš da smo se dogovorile za subotu."

Ispustim neobjašnjive zvukove u znak negodovanja ne namjeravajući se ustati iz kreveta. Mogu se zakuniti da je Suzanne sa druge strane prevrnula očima.

"Diži to slatko dupe i spremaj se, kod tebe sam za deset."

"Jedi govna", siktam i prekidam joj vezu, pa se otkrijem i hladnoća me ošamuti. Opsujem tiho i stopalima dodirnem hladni laminat, te krenem do ormara da izvučem odjeću. Izvadim svijetle jeans hlače i i majicu koja mi je otkrivala ramena u jarkoj narandžastoj boji. Odlazim u kupatilo i obavljam svoju uobičajnu rutinu polijevajući se ledenom vodom po usnulom licu. Nakon što obavim sve što je trebalo vraćam se u svoju sobu i vadim iz šminkerskog kuta puder i korektor kojeg brzinski nanesem na svoje mrtvo lice. Tušem naglasim svoje plavkaste oči i dodam maskaru, a crvenim ružem dodam dašak svježine i samopouzdanja.

Nakon što sam kosu svezala u punđu i nakon što sam se presvukla zazvonilo je zvono na vratima. Otišla sam do njih i otvorila Suzanne koja je bila kao i po običaju odjevena sva u crnome. Crne hlače i crna bluza koje su je činile još vitkijom i mršavijom. Njena duga plava kosa je padala i loknama preko bluze i davala kontrast svom tom crnilu dok je svoje lice sa šminkom samo naglasila.

"Spremna?" Upita me dok me odmjeri zadovoljnim pogledom. Uzimam ključeve od stana i izađem sa njom vani prema autu. Par blokova niz cestu i stigli smo pred jednu zgradu gdje smo trebale razgledati stan.

Odlučile smo se za taj korak jer nam je trebao veći prostor, a uprkos tome se isplatilo da obe plaćamo jer nas izađe dosta jeftinije. Radovale smo se, ali nakon sat vremena razgledavanja prvog stana smo bile razočarane. Nije odgovarao našim uvjetima.

Ulica niže je bila još jedna zgrada koja je u odnosu na prethodnu bila lijepo uređena sa velikim dvorištem i ogromnim parkingom. Vanjski izgled je bio blago rečeno veličanstven sa čisto bijelom fasadom koja je svjetlucala na popodnevnom suncu. Ušle smo unutra i liftom krenule na treći sprat gdje nas je čekao vlasnik stanova.

Vrata lifta se otvoriše i tu ostanem iznenađenja istim onim muškarcem kojeg sam neki dan srela u kafiću kod Suzanne.

Odjeven u bijelu košulju i sive hlače odavao je ležernost, ali i profesionalnost zbog svog uspravnog držanja i dodatnog naglašavanja lijepo građenog tijela. Ugalj crna kosa mu je pada iza dok su njegove oči bile skoncentrisane na Suzannine. Oboje su se gledali kao da će se zaskočiti i to me dovelo u sasvim neugodnu situaciju.

Nakon izvjesnog vremena se nakašlje i pogleda u mene te uputi blagi osmijeh.

"Dobrodošle djevojke, ja sam Jordan Petrov", pruža objema ruke uz uljudni osmijeh. Suzanne je u suprotnome bila sve, samo ne i uljudna. Njeno ponašanje se naglo promjenulo, ali trenutno nisam bila u poziciji da je ispitivam.

Krenule smo za Jordanom osmotriti stan i već na prvi pogled mi se svidio i mogla sam se zamisliti u njemu. Bio je savršen i ispunjavao je naše uslove. Nakon pola sata razmatranja sam već čvrsto bila te ideje da ga uzmemo.

"I to bi bilo to, šta mislite?"

"Mislim da je savršen!" Kažem sretno i zadovoljno.

"Ne dopada mi se", čujem Suzanne pa je pogledam iznenađeno. Jordan je također pogleda, ali ne odaje ništa.

"Jordane, možeš li nas ostaviti trenutak nasamo?"

Klimnuo je glavom i izašao iz stana zatvarajući vrata sobom. Okrenem se prema Suzanne i prekrižim ruke.

"Možeš li mi objasniti šta ti se dešava? Stan je savršen i ima sve uslove koje tražimo."

"Ne dopada mi se, ima i boljih stanova", odvrati ljutito.

"Suzanne, sada iskreno mi kaži koji je pravi razlog što ne želiš stan? Jordan je, zar ne?"

"Nije, prestani više sa tim ludim idejama vezom njega!"

"Suzanne!" Dreknem se na nju bijesno. Ona se trzne i pogleda me na trenutak ranjivo. Znam da mrzi kada se neko na nju dere, ali se ponašala totalno drugačije od one osobe koju sam maločas znala.

"Prestani me lagati! Nisam glupa, nisam slijepa i vrlo dobro vidim da to ima veze sa Jordanom! Ali ako ti kažeš da ti se stan ne dopada onda idi ti traži bolji, ja ću ovaj onda sama da plaćam", kažem joj ljutito. Oči su joj se caklile od suza, ali ih nije puštala. Uvijek je bila jaka, nakon svega što je prošla me zapravo to i ne čudi.

"To je teško, ne tjeraj me da ti o tome pričam Dijana molim te."

"Ne tjeram te, ali me nemaš pravo lagati. Ako ti se o tome ne priča jednostavno mi kažeš umjesto da me lažeš."

Okrenem joj leđa i zovem Jordana da uđe. Nakon par minuta ponovo dolazi do nas, ali lice mu je postalo drugačije. Kao da je maločas prolazio kroz veliku količinu stresa i nervoze, a možda mi se samo i pričinjavalo.

"I jeste li se odlučile?" Nakon njegovog pitanja okrećem se prema Suzanne čekajući njen finalni odgovor. Do nje je sad da li uzimam sama stan ili skupa.

"Uzimamo", odvrati naposljetku. Jordan se nasmije i kaže nam da odlazi po papire da se potpišemo te nas opet ostavi same. Okrećem se prema njoj i nasmijem.

"Hvala."

"Samo da znaš, ovo radim samo zbog tebe."

Ponovo joj uputim osmijeh, ali ne dobivam ga uzvraćen. Tada sam shvatila da je se iza svega toga sa Jordanom krije nešto mnogo dublje.

 Tada sam shvatila da je se iza svega toga sa Jordanom krije nešto mnogo dublje

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

A/N

Ovo je drugi put kako pišem ovaj nastavak. Wattpad me pošteno zeznuo 😭

Ali u redu, smireno samo.

U idućem nastavku vam ponovo stiže Eliot, falio je zar ne?

Ostavite vote i mišljenje, kisses. ❤

Milimetri [✔]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu