Het binnenplein

65 4 0
                                    

Ik landde in een fontein. Ik was kleddernat. Selena lachte spottend, zij was immers samen met Linus en Ian naast de fontein geland. Ik klauterde uit de ijskoude fontein. Linus zag me rillen en maakte een handbeweging, waardoor ik droog werd, het voelde aan als een warm zomerbriesje. Ik keek om me heen, overal zweefden portalen waarnaar elk een geel betegeld voetpad leed. En achter de fontein stond een groot wit gebouw met hier en daar wat torens. Wat me ook opmerkte is dat dit een eiland was die zweefde tussen de sterren ergens in de ruimte. "Volg me",zei Linus. Ik volgde hem tot aan het witte gebouw waar hij even stopte. Hij begroette twee waterspuwers en de poort opende, de twee waterspuwers riepen nog na: "Hellios en Lunor begroeten u terug, Linus". In het midden van het gebouw stond er een grote ronde tafel met massa's stoelen. Linus zetelde zich op een stoel waar op de achterkant "Linus" in gegraveerd stond. Ik zag een stoel naast hem waarin "Ian" gegraveerd stond en daar nam Ian plaats. Ernaast een stoel met mijn naam ("Milo"), dus ik nam daar plaats. En in de stoel rechts van mij nam Selena plaats. We gingen wachtten tot de "anderen" er waren zei Ian enthousiast. Na een vijftal minuten verscheen Gillberd, een paasharig monster met gekrulde horens en diepzwarte ogen. Hij zei:"Hallo, Milo leuk je te ontmoeten ik ben Gillberd, koning van het Quiytri Visu (een "Visu" is een deel van Fountusia). Net toen hij uitgepraat was verschenen er twee vrouwen, genaamd Sol en Luna beheersters van alle zonnen en alle manen. Sol was een vrouw met blond lang haar en in een gele toga en Luna had zwarte lange lokken en een donkerpaarse toga. Alsof ze elkaars gedachten konden lezen zeiden ze in koor:" Dit is dus de eerste koning die over Fountusia zal heersen, interessant". Toen kwam Ariana, een fee die regeert over het Fimato Visu en ze is ook de persoon die alles bijhoud over alle soorten organismen. Ze heeft bruin haar en paars met groene vleugels. "Hallo, aangename kennismaking, ik ben Ariana", zei ze. Toen kwamen nog Marina (koningin van alle aquatische planeten en hat aquatische Visu), Doran (schepper van de schaduwen en keizer van het helse schaduwrijk), Goliath en Giratyu (de geestenkoning en -koningin), de 5 Xirnufom ( Loftri, Kobsol, Axwent, Flyu en Horutaf zijn de 5 wijste Fountusianen). [Dit waren alle personen die toen aanwezig waren er zijn meer koningen, koninginnen, keizers, heersers,...]. Toen zei Linus:"De enige die normaal nog zou komen is  koning Pwohrat"."Koning Pwohrat is samen met Jack, de patrone van het oosten in het geestenrijk aan het zoeken naar Evelin" antwoordde Marina. "Je zal hem wel later ontmoeten, Milo",zei Linus. 


Ian: Is het dan nu tijd voor de test?


Linus: Ja, Ian. 


Marina: Ik zal het midden van de tafel vullen. Ze maakte een elgant beweging met haar handen richting het midden van de tafel, water vloeide ernaartoe.

Marina: Zo, probeer het water te beheersen.


Milo: Oke ik zal het proberen. [Ik maakte een vloeiende beweging m'n armen. Maar het werkte niet.]


Linus: Concentreer je en blijf...


Giratyu: rustig!


[Ik kalmeerde en probeerde het opnieuw. Ongelofelijk! Het water begon een beetje te bewegen. Langzaam ging ik hoger met mijn handen en dat deed het water ook, in een straal.]


Doran: Goed!


Linus: En maak nu een waterb...


Marina: Linus, shhh laat hem nu gewoon.


[Na een tijdje kon ik bochten maken en zelfs twee stralen tegelijk besturen!]


Marina: Je hebt het onder de knie, nu gaan we je uitleggen waarom we een prins nodig hebben.


Linus: Er is voor het eerst oorlog in Fountusia, puur slecht kwaad tegen derest.


Goliath: Zelfs de geesten zijn er bij betrokken!


Gillberd: Sommige delen van Fountusia zijn zelf al bezet.


Axwent: Er is een team die de boel regeld en de oorlog begonnen is.


Sol: De leider is Loxeen, zei is een van de machtigste personen.


Doran: Ze heeft zelfs zwarte -en schaduwmagie waar ik niet eens tegen op kan!     


Kobsol: Dan heb je ook nog Allora, ze ziet er uit als een vijfjarige maar dat is ze totaal niet ze is eigenlijk 22.


Horutaf: Je hebt nog Geoffry, een mens die teveel experimenten op zichzelf gedaan heeft, hij heeft benen zolang als stelten, een arm die in van alles kan veranderen, zijn ogen werken tien keer zo goed als die van een kat, hij heeft een tong van een kameleon, en nog vele andere dingen.


Goliath: Spix, m'n grootste vijand die zich vooral richt op de geestenwereld, omdat ze zelf een geest is.

Marina: Er zijn nog anderen maar dit zijn de 4 belangrijksten.


Linus: Je eerste opdracht nu, je zal om een...


Boem! Een luide knal deinsde door het gebouw.








De Fantasie Prins (NL)Where stories live. Discover now