How to: Geheimtaal

516 21 2
                                    

Toen ik in groep 6 zat vond ik het helemaal geweldig: Geheimtaal. Helaas werkte het niet echt om 26 tekens uit je hoofd te leren. Maar er zijn genoeg manieren om wél te praten in situaties waarbij het niet mag: onder de les dus. Alhoewel, het werkt ook uitstekend bij van die ik-zeg-maar-niks-straks-wordt-mijn-moeder-nog-chagrijniger-dan-ze-al-is-situaties. Zo, dat was een hele mond vol. Maar nu taal zonder mond.

1: Leer het gebarentaal-alfabet uit je hoofd. Niet zo moeilijk maar wel heel handig. Stel, vraag 7 van die rot-natuurkundetoets is een meerkeuzevraag en je twijfelt tussen A of B, dan maak je een afgesproken teken naar je buurman/vrouw en die legt vervolgens onopvallend zijn/haar rechterhand in het juiste teken legt. Dat is weer een zes in plaats van een vijf!

2: Maak een alfabet met begrippen met je handen en gezicht: rechterknipoog is bijvoorbeeld: Wegwezen! Of hand voor je mond: Leraar-alarm! Superhandig :)

3: Pen-tikken: voor onder de toets :) 1x: Help me aan het antwoord op vraag 1! (Enzo door tot de toetsvragen) Tik-tik tik-tik= A (enzo door) Je zult zien dat het werkt :)

Heb je nog een goed idee voor een hoofdstuk? Comment :) Ik hoop dat je ook even vote :)

Groetjezz Niekiejj :)

Het Anti-Verveel BoekWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu