"Prosím! Mami povedz nám legendu o poslednom Monogusovi!" Prosíkali deti. Malé dievčatko s modrými vláskami a striebornými očami. Vedľa nej sedel chlapček v rovnakom veku ale s hnedými vlasmi a hnedými očami.

"No tak dobre" povedala žena tiež s hnedými vlasmi a hnedými očami.

"Legenda hovorí, že kedysi existovali monogusovia. Boli to silný mágovia ktorý okrem toho že sa dokázali premeniť na draka, ovládali nie len jeden, ale všetkých šesť živlov. Oheň, voda,vzduch,vietor,duša a myseľ. Monogusovia boli pred mnohými rokmi najvzácnejší, mali vysoké postavenie a boli to mnohé národy. Bohužiaľ vďaka ich schopnostiam ich začali lovci zabíjať.

Nakoniec vyvraždili všetkých. Legenda však vraví, že jedného dňa, momentálne o osem rokov, príde chlapec ktorý keď dovŕši sedemnásť, objaví svoje schopnosti a zistí že je to posledný monogus. Tento chlapec má mať podľa legendy strieborné oči a modré vlasy presne tak, ako majú všetci monogusovia. A keď bude mať osemnásť rokov, bude bojovať o svoj trón.

Ja však poznám túto legendu inak.

Chlapec nebude posledný monogus. Objaví sa dievča tiež s modrými vlasmi a striebornými očami. Títo dvaja budú spriaznené duše, a spolu budú bojovať o trón ktorý im patrí."

Dievčatko na mamu pozeralo s rozžiarenými očami a úsmevom na perách. "myslíš že je tá legenda pravdivá? A mohla by som ja byť ten posledný Monogus? Veď mám strieborné oči a modré vlasy."

"Je to len legenda zlatko. A teraz už choďte spať!" usmiala sa žena a uložila deti spať. Predtým než zavrela dvere sa otočila na dievčatko " Nič nie je nemožné" usmiala sa a odišla.

Dievčatko s úsmevom na perách zaspalo.

Posledný MonogusWhere stories live. Discover now