Vysvětlivky

130 10 18
                                    

Obyčejná vejce
10% šance na neobyčejného draka, 90% šance na obyčejného draka.

Neobyčejná vejce
90% šance na neobyčejného draka, 10 %šance na obyčejného draka.

Obyčejní draci
Mají schopnosti podle druhu:

Bahnoleti: splývají s pozadím v bažinách a močálech. Mají silné tvrdé velké šupiny, které dobře chrání před útoky. Pokud jsou dostatečně zahřátí, umí chrlit oheň. Dokáží zadržet dech až na hodinu.

Pískoleti: jejich šupiny splývají s pískem, jsou v něm dobře maskování. Umí chrlit oheň a na konci ocasu mají jedový hrot jako štíři.

Nebeleti: mají velmi silná a dlouhá křídla, v letu se jim nikdo nevyrovná. Mají dobře uzpůsobené drápy a ocas k boji, dlouhá útlá hlava. Jsou výjimečnými bojovníky. Umějí chrlit oheň. Jejich šupiny moc nesplývají s okolím.

Mořeleti: jejich tělo je pokryto pruhy, které umějí rozsvěcovat a tak komunikovat s ostatními Mořelety. Mají žábry - umí dýchat pod vodou. Jejich ocas je velmi silný a tlustý, stejně jako celé jejich tělo je silné a pružné. Neumějí chrlit oheň.

Ledoleti: jsou uzpůsobeni k životu v chladných podmínkách. Nesnesou přílišné horko. Mají šupiny uzpůsobené ke skrytému pohybu ve sněhu a ledu. Chrlí smrtící ledový dech a jejich ocas je na konci zúžen v ostnatý bič.

Dešťoleti: jsou to nejlínější draci (aspoň většina). Jejich šupiny mohou neustále měnit barvu a dešťolet má možnost splynout s pozadím tak, že není vůbec vidět. V zubech mají jedové žlázy s černým leptavým jedem, který dokáží vystříknout i na poměrně velkou vzdálenost. Je velmi smrtící.

Nocileti: jejich šupiny mají barvu hvězdné noci. Údajně umějí číst myšlenky a předpovídat budoucnost (to vám ale určím já). Chrlí oheň.

Neobyčejní draci
Mají výjimečné schopnosti nebo jsou magdraci.

Výjimečné schopnosti (některé jsem si vymyslela :'D) :

Bahnoleti: jejich křídla jsou odolná vůči ohni. Nelze je nijak popálit nebo tepelně zranit (jiné draky ano).

Pískoleti: mají kromě jedového hrotu ještě jedové drápy a zuby. Nemohou však jed stříkat jako dešťoleti.

Nebeleti: jejich šupiny jsou žhavé na dotek. Kdo se jich dotkne, hrozí mu až zuhelnatění tkání. Jejich moc však částečně ochabne při přílišném ochlazení jejich těla.

Mořeleti: dokáží chrlit vařící vodu nebo modrý oheň (normálně nechrlí nic)

Ledoleti: mají odolnost vůči horku, ala nejsou vyčerpaní či otupělí, když jsou dlouho bez chladu.

Dešťoleti: jejich šupiny na jejich vůli vylučují leptavou látku (podobnou jejich jedu).

Nocileti: dokáží se dostat do cizí mysli a částečně ovládat drakovy činy.

Magdraci:

Platí pro všechny druhy stejně.
Umějí pohybovat předměty a jinými živočichy - základní um-. Pokud by cvičili, mohou se dostat k ovládání živlů, nabourávání se do myslí jiných nebo dokonce k rozpohybování obřích těles - ala hora-.

______________________________________

Já vím, je to takové nespravedlivé. Někteří draci jsou prostě lepší a jiní horší. Ale tak to prostě je i v real life, no ne?

Wings of fire | Game (chcípla) Where stories live. Discover now