2. nap

37 6 2
                                    

Kinyitottam a szememet. Hirtelen nem tudtam, hogy mit kellene csinálnom. Majd bevillant, hogy ha nem sietek lekéshetem az indulást. Sietve pakoltam be a táskámba. Amikor ránéztem az órára pont hajnal 3 órát mutatott. Gyorsan felöltöztem fel frissítettem magamat és már futottam is. Amikor kiértem a fogadó részbe rögtön megcsapott a rántotta finom illata. Emily már elkészítette a reggelit.

-Mindjárt hozom.

Amikor kiért letette elém a frissen készült rántottát. Megköszöntem, hogy ilyen korán elkészítette nekem a reggelit és gyorsan megettem. Az elköszönés után rohantam a falu kapuja felé. Ahogy megláttam a kaput rögtön feltűnt egy alak előtte. Nagyon hangosan trappolhattam, mert még mielőtt odaérhettem volna ő már engem nézett.

-Helló. Te vagy aki kirakta a vadászos plakátot?

-Igen. Ezek szerint te vagy az egyetlen aki eljött. Nem a legjobb, de nincs más választás. Akkor indulhatunk?

-Igen. Az én nevem Sai.

-Üdv. én Eret vagyok.

Sok időbe telt mire nyomra akadtunk az erdőben.

-Álj! Ezek itt vaddisznó nyomok. Méghozzá frissek.

Ekkor hirtelen megbotlottam az egyik nagyobb gyökérben és arcal a föld felé kiestem a tisztásra. Ott iszogattak a vaddisznók nyugodtan míg megnem láttak engem. Akkor aztán megfordultak és elkezdtek felém futni. Gyorsan felálltam és már vettem is elő a handzsáromat.

 Gyorsan felálltam és már vettem is elő a handzsáromat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Négyen voltak. Eret feltűnő jelzésére közéjük rohantam. Előkaptam a fapajzsomat és feltartottam őket. Eret felhúzta íjját és a mögöttem álló állatba irányította nyílvesszőjét. Teljesen oldalba találta a vaddisznót. Nagy erőlködés után még talpra állt. Közben a többi nekem rohant. Sikeresen az összes támadást kivédtem. Majd a handzsárom segítségével jól belevágtam az egyik nyakába. Eret ismét belelőtt a tömegbe. Az egész harcot kisebb karcolásokkal megúsztam. Eret lenyúzta a bőrüket és levágta az agyarukat. Úgy döntöttünk, hogy mivel nem fér be mindegyik hús a táskába, 1-et itt hagyunk. Majd haza indultunk. Mivel már eléggé későre járt letáboruztunk. Én a sátrat állítottam fel, Eret pedig egy csapdát. Mivel hajnalóta nem pihentünk éhesek voltunk. Az egyik vaddisznót megettük. Azt beszéltük meg, hogy én alszok elsőnek. Így is volt. Semmi nem történt. Majd rajtam volt a sor. Már két óra is eltelhetett az őrködésemből amikor hirtelen valami zajt hallottam. Mivel elfkén látok a sötétben kitudtam venni, hogy nagy darab. Bevallom nem kicsit féltem. Őrült módra rángattam ki a meditálásból szegény barátomat.

-Eret!! Ez egy nagy szörnyeteg!! Benne van a csapdába!!

Eret nagy nehezen észhez tért és gyorsan felkapta a felszerelését.
Most már jobban is kitudtam venni a szörny alakját. Egy medve volt. Láthatóan rángatta a lábát és próbált kiszabadulni a csapdából. Én is gyorsan felkaptam a felszerelésemet és visszanéztem. Kiszabadult és elkezdet felénk jönni. Kb. 50m-re lehetett. Eret is gyorsan kapcsolt és megcélozta. Félálomba lehetett még mert teljesen mellé ment a lövés. Ekkor elgondolkoztam, hogy tanultam-e valami ideillő varázslatot. Nem kellet sok idő mire eszembe jutott. Jeleztem Eretnek, hogy most én jövök és a handzsáromat a medvére szegeztem.

-Entangel!!

Ekkor a föld alól gyökerek törtek ki. A medve kicsit meghátrált és elkezdett kalimpálni hatalmas mancsaival. Eret újra megcélozta és most már sikeresen. Nyila egyenesen ment el minden gyökér mellet, majd beleállt a medve nyakába. Látszott, hogy mostanra már nagyon dühös lett. Átvágott a gyökereken és felém indult. Láttam Eret arcán, hogy maradjak ott és tarcsam föl az állatot amíg csak tudom. Ekkor újra ráirányítottam handzsárom végét a medvére és elordítottam magamat.

-Faerie Fire!

Kicsi piros-sárgás dolgok kezdtek a medve körül repkedni. Mintha apró szikra darabok lettek volna. A medve már nem volt olyan gyors mint azelőtt, így könnyű célpont volt Eretnek. Felhúzta íjját és telibe találta a medve gyomrát. A medve viszont félelmet nem ismerve próbált gyorsabban odaérni hozzánk. Feltartottam pajzsomat és figyeltem. A medve már csak egy lépésre volt tőlem. Megfogtam a handzsáromat és beleszúrtam a mancsába. Erre rögtön vissza is támadott. Karmai éppen elérték a kezemet. Nem lett belőle valami nagy seb. Eret közben már elővette két hosszú kardját és a medvére támadt. Mivel a medve rám figyelt Eretnek sikerült megközelítenie. Felnyársalta két kardjával a medvét. Nem kellet sokat várnunk ahoz, hogy meghaljon. Végül lenyúztuk a bőrét és lefeküdtünk pihenni.

***************************************************************
Sziasztok! Előre is bocsi a helyesírásom ért. Ha tetszett ez a rész ne felejtsétek el vot-olni! Irjatok nyugodtan! Sajnálom, hogy ilyen sokat késtem ezzel a résszel. Igyekszek minél jobb történetet írni. Ha van valami tippetek a történettel kapcsolatban azt is írjátok meg! ✋😇

Állati barátságWhere stories live. Discover now