Cult feest ~hoofdstuk 1

175 21 62
                                    

De feestzaal is nog leeg, maar de slingers en ballonnen zijn al opgehangen.
Iris verspreidt wat eten over de tafels. Hier wat donuts, daar een taart, overal komt iets te staan.

Vandaag worden de eerste paar cultleden binnengehaald. Iris heeft de inschrijvingen en voorstelbrieven al goed doorgelezen.
Natuurlijk kent ze de leden al door HIDE, maar nu moet ze elk persoon kritisch beoordelen. Ze kan immers niet riskeren dat er slechte mensen in haar cult komen. Alles moet perfect gaan, zo werkt haar hoofd nou eenmaal. Ze loopt nog één keer de zaal rond om te kijken of ze niks vergeten is. Tevreden kijkt ze toe. Hopelijk gaat niemand haar vermoorden op het moment dat ze iemand afwijst, hopelijk komt het überhaupt niet zo ver dat ze mensen moet afwijzen.

Ze loopt na nog een laatste keer gecheckt te hebben terug naar het podium vooraan de zaal en gaat op de troon zitten.
Iris Anoniem, haar zus komt binnengelopen en gaat naast haar zitten.  'Dit ziet er goed uit.'
Iris knikt gespannen, 'ja...hopelijk vindt de rest dat ook.'
Iris A. Rolt haar ogen 'tuurlijk vinden ze dat, en als ze dat niet vinden dan hebben we beneden de gevangenis klaarstaan,' ze grijnst klein en tikt met haar voet op de grond. Het klinkt hol door de gangen die zich onder de zaal bevinden.
Iris knikt, ze is het er niet helemaal mee eens maar ze weet dat het nodig is.

Siri de robot komt binnen. Siri is een robot vol met kennis en helpt Iris en haar zus met het onthouden en regelen van alles. 'Ben.je.er.klaar.voor?' Vraagt de robot stem. Iris staat op en kijkt even in de spiegel naar haar kleding, een kogelvrij vest, een zwart T-shirt met het HIDE logo op de rug, en een zwarte broek. Aan haar broek heeft ze een riem met wapens goed verstopt voor als er iets uit de hand loopt. Haar haar heeft ze opgestoken zodat het niet in de weg hangt voor als er een gevecht uitbreekt en ze zichzelf moet verdedigen.

'Ja ik ben er klaar voor,' zegt ze rustig.
De robot verdwijnt weer en Iris A. Gaat zitten op de stoel naast de troon, ze slaat haar benen over elkaar. 'Let the fun begin,' grijnst ze breed.

Nog geen minuut later zwaaien de grote zaaldeuren open en er komen een aantal mensen binnen gelopen.
'Deze.zes.mensen.hebben.nu.al.hun.voorstelbrief.ingeleverd.' zegt de robotstem trots, voor zover een robot trots kan klinken.

De mensen kijken met grote ogen om zich heen.
Iris glimlacht, ja ze herkent ze allemaal. Femke, Floor, Vlorile, Mees, Eline en Kevin.

Ze is blij om te zien dat, op een paar boze blikken van Femke na, nog niemand een aanslag op vlorile of Mees gepleegd heeft want ze zien er beiden nog ongedeerd uit.

Wel valt me op dat Floor af en toe héél erg bang naar Mees kijkt. Iris fronst en vraagt zich af hoe dat zou komen. De nieuwe en eerste cultleden gaan aan de tafels zitten.
'Zie je die daar?' Iris A. Wijst naar Mees. Iris knikt, 'er gaat een gerucht rond dat hij een pedo is,' fluistert ze zacht. Iris kijkt verbaasd toe 'oh, zodra we bewijs hebben sluiten we hem op. En... ben je niet in de war met Vlorile?'
Iris A. schudt haar hoofd. 'Nee Mees ook. En die daar...' ze wijst minachtend naar Kevin. 'Die kerel is te lui om zich fatsoenlijk aan te melden, maar kritiek over onze regels kon hij dan weer wel uitgebreid schrijven.'
Iris grinnikt, 'typisch, ook hem houden we dus in de gaten.'

Ze schrikt op door een harde kreet van Femke. 'Ik zit gewoon in een cult!' Roept ze hysterisch uit en ze begint te lachen. Ze staat op en rent op Iris af. Iris springt achteruit en gelijk komen er allemaal geweren uit de muur die op Femke gericht staan. Maar Femke negeert het allemaal, ze schudt Iris bij haar schouders door elkaar. 'BEN IK AL GEPROMOVEERD WANT IK HEB MIJN VOORSTELFORMULIER GISTER AL INGELEVERD' Schreeuwt ze. 'Euh maa-'
'BEN IK AL GEPROMOVEERD!?' roept ze nog voordat Iris uitgepraat is.
'Maar...' Iris zucht diep en zet snel nog een stap achteruit. 'De tijd dat je je opdracht mocht inleveren ging vandaag pas in.'
'NIET WAAR IK WEET HET ZEKER!'
Alle mensen in de zaal, op Eli na want die kijkt alleen naar Mees, kijken ademloos toe naar wat er zich op het podium afspeelt.
Iris schudt haar hoofd. Er komen vier bewakers aangelopen die Femke bij armen en benen optillen en haar de zaal uitvoeren.

HIDE cultDonde viven las historias. Descúbrelo ahora