Adeline's POV:
Μπήκα για ακόμη μία φορά σ'αυτήν την τόσο κουραστική αίθουσα του πανεπιστημίου. Βαριόμουν αφάνταστα κάθε λεπτό της ζωής μου, που ξόδευα για να σπουδάσω κάτι που ποτέ μου δε με ενδιέφερε.
"Βάλε τη νομική" θυμάμαι τον αυταρχικό τόνο της μητέρας μου όταν επέλεγα τις σχολές. Ποια νομική; Γιατί νομική; Βάλε κάτι που κυριολεκτικά απεχθάνεσαι έπρεπε να πει. Ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ήθελα να νιώθω τη μαγεία της σκηνής στο κορμί μου κι όχι να γίνω μια άθλια δικηγόρος, διότι αυτό θα γίνω! Όλα μου τα όνειρα χαραμίζονται..
Κοίταξα νωχελικά τον κύριο Anderson όσο για ακόμη μία φορά φλυαρούσε περί της αξίας του Ρωμαϊκού Δικαίου στην εξέλιξη της νομικής. Έχει φτάσει Φεβρουάριος κι ούτε κι εγώ μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχει αναφερθεί σε αυτό το θέμα και πόσες ακόμη ξόδεψε ώρες ολόκληρες να μας αναλύει τις απόψεις του. Έριξα μια απελπισμένη ματιά στις κολλητές μου Bethany και Annabella, που κάθονταν δίπλα μου κι εκείνες ανταπέδωσαν το βλέμμα. Ίσως η παρέα τους να ήταν το μόνο πράγμα που με κρατούσε σε αυτή την ανιαρή σχολή.
Η βαρετή διάλεξη έλαβε τέλος κι όλοι σπεύσαμε να εγκαταλείψουμε την αίθουσα. Βγαίνοντας τοποθέτησα αμέσως ένα τσιγάρο στα χείλη μου, μα πριν προλάβω να το ανάψω η Bethany με προειδοποίησε:
"Τραγουδάμε απόψε αγάπη, άστο για μετά το show".
Έβαλα το τσιγάρο πίσω στο πακέτο και την ευχαρίστησα που μου το θύμισε. Κινήσαμε προς την πολυκατοικία όπου διαμέναμε. Εκείνη και η Annabella έμεναν ακριβώς ένα διαμέρισμα κάτω από το δικό μου. Αυτό βέβαια δεν είχε καμία σημασία καθώς το περισσότερο της μέρας μέναμε μαζί. Συνηθίζαμε να κοιμόμαστε μαζί, να τρώμε μαζί, γενικότερα ζούσαμε μαζί είτε στο δικό τους είτε στο δικό μου διαμέρισμα. Παρόλα αυτά, το σημερινό μεσημέρι θα έμενα μόνη να ξεκουραστώ. Τα καθημερινά, βραδινά show σε συνδυασμό με την σχολή με είχαν εξαντλήσει τελευταία.
Τοποθέτησα το κλειδί κι άνοιξα βαριεστημένη την πόρτα. Δεν μπορούσα να βρω τίποτα ενδιαφέρον σήμερα. Άνοιξα την τηλεόραση κι άφησα κάποια σαχλή εκπομπή να παίζει. Άρχισα να μαζεύω τον χαμό που επικρατούσε γνωρίζοντας ότι σε λίγες ώρες θα δημιουργούσα έναν καινούργιο. Κοίταξα το ρολόι μου και η ώρα έδειχνε τέσσερις. Αφού έφαγα βιαστικά, ξάπλωσα στον μικρό καναπέ μου αναζητώντας λίγες ώρες ξεκούρασης.
Δύο ώρες αργότερα βρισκόμουν ήδη στο ντούζ σιγοτραγουδώντας το αποψινό playlist. Ξεκινούσα απόψε με το Mamma Mia... Λάτρευα αυτό το κομμάτι! Έκλεισα το νερό κι αφού τυλίχτηκα με την πετσέτα μου βγήκα από το μπάνιο.
YOU ARE READING
Blue Note
FanfictionΗ Adeline σπουδάζει νομική στο πανεπιστήμιο Hamilton στο Λονδίνο παρότι η ίδια επιθυμούσε να σπουδάσει την τέχνη της υποκριτικής. Μαζί με τις δύο καλύτερες της φίλες εργάζεται σε ένα μπαρ χορεύοντας και τραγουδώντας και μαζί αποτελούν τις Rock n' Ro...
