Uvod

808 22 7
                                    

Danas je tako lijep i sunčan dan, početak je proljeća a mnogi kažu da je proljeće najljepše doba godine. Slažem se sa njima, u proljeće zrak miriše na svježinu, sva priroda se budi iz dugog zimskog sna i ptice cvrkuću na granama vesele se dolasku ljeta.
Buđenje prirode osjete svi i životinje i ljudi. Svi se veselimo dolasku proljeća tome jer ono budi nešto posebno u nama i nemoguće je to zanemariti.

Ljudska lica su vedrija i ljudi su sretniji u proljeće, osjećaju tu svježinu i radost koja dolazi sa njim duboko u svojim srcima.

Čak i stari rimljani znali su prepoznati blagodate proljeća pa se kod njih prvi dan proljeća slavio kao početak jedne nove godine. Proljeće je i tada predstavljalo buđenje, stvaranje ili rađanje nečeg novog.

I u staroj Grčkoj početak proljeće se obilježavao kao Dionizovo ponovno rođenje. Dioniz u grčkoj mitologiji bio je bog plodnosti, vegetacije, veselja, žena, vina a bio je poznat i pod nazivom Bog bik.

Na prvi dan proljeća dan i noć traju jednako što astronomi nazivaju proljetna ravnodnevnica, nešto slično se dešava i prvi dan jeseni.

Ali zašto ja toliko volim proljeće?

Zato što je danas prvi dan proljeća i zato što sam ja rođenja na današnji dan 21.marta prije 25 godina.

Da! Danas mi je rođendan i danas je moj prvi radni dan na novom poslu.

Nadam se da će nam svima ovo proljeće donijeti sreću.

Evo i jedne nove ljubavne priče u čast prvog dana proljeća i sreće koju taj dan donosi sa sobom. Uvod je malo kratak, ali ubrzo izbacujem prvo poglavlje.
Sretan vam početak proljeća i svega novog što vam ono donese sa sobom..
Lijep pozdrav! 💕
Dream_Nela

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 21, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Proljetna ljubav 🔛Where stories live. Discover now