8.KAPITOLA🍀

5.2K 190 4
                                    

ŠTVRTOK
Ráno som vstala s veľkou bolesťou hlavy. 
"Kokos."povedala som a pretrela som si dlaňou po čele. 
Katka odostrela a to slnko mi ešte viac spôsobilo bolesti.
"Zastri."povedala som.
Andrea sa zasmiala. "Dievčatko to moc prehnalo?"
"No tak vstávaj."povedala Katka.
Odrazu som si spomenula na to,čo sa včera stalo s Danom. Doriti! Ja nechcem ísť do školy! Ako sa mám naňho pozrieť? Rýchlo som išla do kúpeľne,umyla si tvár,pozrela na seba a zhlboka som sa nadýchla. Spravila som si drdol,urobila jemné líčenie,nasadila okuliare a obliekla si na seba sivé tepláky a obtiahnuté tričko. Potom sme s babami išli na raňajky,dala som si nejaký šunkový rožok so zeleninou a k tomu džús. Rýchlo som to do seba nahádzala a chcela čo najskôr odtiaľ vypadnúť aby som sa s ním nestretla. A podarilo sa mi to. Nestretli sme sa. Preto som šla do školy. 
No v škole sa mi nepodarilo sa mu vyhnúť. Na chodbe som ho stretla. Rýchlo som však vbehla do druhej triedy,kde na mňa žiaci spýtavo pozerali,ale keď prešiel tak som odtiaľ vyšla. Cez ďalšiu prestávku sa stalo to isté,až nato,že som vbehla na wc. 
No piata hodina bola etika,takže som s ním musela byť. Chcela som si sadnúť inam,ale znova som prišla posledná a musela som sedieť za ním. Ako som vošla do triedy tak on mal hlavu položenú na lavici a spal. Teda až pokým nezavolala na mňa Katka aby som si už išla sadnúť.Vtedy zodvihol hlavu a pozrel sa mi rovno do očí a pousmial sa. Sklonila som hlavu a išla si sadnúť. Strašne mi búšilo srdce.Hneď ako som si sadla sa pomaly otočil ku mne. Sledoval ma,no ja som pozerala do telefónu. 
"Prečo sa mi celý deň vyhýbaš?"spýtal sa ma potichu.
Pozrela som naňho. "Nevyhýbam."
Zasmial sa. "Hej? Videl som ťa dnes,dvakrát si sa mi vyhla."
"Tak a to nemôžem ísť ani na toaletu?"
"Môžeš,ale prečo si išla k prvákom a potom si odtiaľ vyšla?...počuj Lea...nemusíš sa ma hanbiť kvôli tomu,čo sa včera stalo."uistil ma.
"A čo sa stalo? Podľa mňa nič."odpovedala som.
Prikývol. "V podstate máš pravdu,nič sa nestalo."
Zazrela som po ňom. "A tak to aj zostane."
"Dobre."odpovedal.
Pozrela som sa na baby a tie nás pozorovali.Andrea na mňa hodila spýtavý pohľad,ale ja som len pokrútila hlavou. 

PIATOK
Dnes som sa v škole stretávala stále. No ani som sa naňho poriadne nepozrela. No keď som išla pred intrák počkať Ryana,tak prvý vyšiel Dano. Prechádzal sebavedomo okolo mňa a napokon sa zastavil pri mne. 
"No poď do auta,s Ryanom sme sa bavili a beriem vás domov."povedal a zobral mi kufor,no ja som mu ho vzala. 
"Nepotrebujem aby si mi ho vzal."
"Okej,tak buď na mňa bez dôvodu hnusná."mykol plecom.
Vzdychla som si. "Nie som hnusná."
"A čo si potom? Milá?"zasmial sa a hodil mi kufor do auta.
Sklonila som hlavu. "Prepáč. Len...nikdy som sa takto nechovala a zrazu toto. Išla som po tebe ako nejaká..."
"Prestaň."povedal s úsmevom. Potom si ruky položil na moje plecia a pomaly ich presunul nižšie až ma chytil za ruky. Stáli sme na parkovisku,držali sme sa za ruky a pozerali sa na seba. Potom sme len videli ako ide Ryan s Tomášom zo školy tak som si rýchlo sadla do auta. Nič si našťastie nevšimli. Dano nás odviezol normálne domov,poďakovali sme mu,povedal,že nás v nedeľu zoberie na intrák a potom sme odišli.

Tajomstvo na internáte[DOKONČENÉ]Where stories live. Discover now