49 🚩 "Bilmem Anlatabildim mi?"

2.7K 223 95
                                    

"Lila, Tahir Polat'ın kankasının kızı."

Verilen cevaptan tatmin olmamışçasına  kaşlarımı kaldırdım.

"Sanki sadece ahbab kızı değil gibi, ha Oktay?"

Kaşlarımı kaldırarak Oktay'ın istediğim cevabı vermesini bekledim.

"Pekâlâ, illa anlat diyorsun yani" diye söylenen kocama başımı sallayarak "Aynen öyle. Anlat bakalım" diyerek karşılık verdim. O da en sonunda derin bir nefes çekip başlamıştı anlatmaya.

"İki yıl önce Tahir Polat beni Lila'yla tanıştırmıştı. Sana demiştim ya ben insanlarla kolay kolay anlaşamam. Anlaştığım insan sayısı da azdır diye. Yani ben o zamanlar da pek arkadaş edinmeyi sevmiyordum. İşte Özgür ile Berat'tan başka kimseyle de samimi değildim. O zamanlar babam dediğim adamla da aramız kötüydü. Şirketle ilgili daha doğrusu hisselerle ilgili hep bir çatışma yaşıyorduk. Özgür'le Berat ne kadar yanımda olsalar da ellerinden bir şey gelmiyordu. İşte bu Lila da güvenimi kazanacak bir şey yapmıştı. Babası ile konuşmuş, Tahir'i ikna etmiş. Bu yaptığı iyilik karşısında da ona güvendim ve kendisine bir şans verdim. Arkadaş olmuştu sözde bana. Tabii o sıralar aklım da bulanıktı. Lila'ya karşı hiçbir şey hissetmediğim halde saçma sapan dedikodular çıktı. Magazinlerde boy boy fotoğraflar ve birbirinden saçma iddialar... İşte o haberlerden sonra Lila çok içerlenmeye başlamıştı bana. Babasıyla tartıştığını, onu aramızda bir şey olmadığına ikna edemediğini filan söylemişti. Ben de safım ya kandım hemen. Nasıl olduğunu anlamadan kendimi onunla sözlü buldum. Lila'ya artık bu oyunu bitirmemiz gerektiğini, insanları daha fazla kandırmak istemediğimi söylesem de hep konuyu değiştiriyor, dediklerimi duymazlıktan geliyordu. Bir yandan da o hakkımızda çıkan dedikoduların arkasındaki kişiyi araştırmak için birini tutmuştum. Sonradan o saçma haberlerin arkasında Lila'nın olduğunu öğrenince bir kez daha insanlara güvenmemem gerektiğini öğrenmiş oldum. Kız resmen gözümün içine baka baka beni kandırmıştı. Güya babası babamı ikna etmiş, hisselerimi sağlama almıştı ya. Onu da kendi çıkarı için yapmış. İşte bir yalanı çıkınca diğerleri de çorap söküğü gibi ortaya çıkmıştı. Her neyse işte... Kendisi zamanında bana kazık atan birisi yani. Bunları anlatmak bile içimden gelmiyor ama senden de saklayacak değilim. Ne de olsa karımsın ve bilmeye de hakkın var. Ama sakın şüphe etme benden. O kıza karşı şu kadarcık bile bir şey hissetmedim. He tek hissettiğim şey; kandırılmaktı. O da güzel koymuştu bana."

Sevgili kocamın sözleri bir kez daha beni şaşırtmıştı.

"Başka bilmediğim bir şey var mı Oktay? Yani gerçekten merak ediyorum. Daha neler çıkacak ortaya diye."

Oktay başını yan yatırıp bana masumane bakmaya çalışarak "İyi de unutmuşum gitmiş. Aklımda olmayan bir şeyi sana nasıl anlatabilirdim ki? Hem diyorum ya aramızda bir şey de olmadı. O da Tahir Polat gibi kazıkladı beni, o kadar. Hem merak etme, birazdan kendisini de yollarım" diye sözlerini sarf eden kocama gülümseyerek karşılık verdim.

"Tamam tamam. Lila mıdır nedir, neden geldiğini öğren. Aradan bu kadar zaman geçmiş. Tekrar gelme sebebini ben de merak ettim şimdi. Hatta dur, birlikte konuşalım. Ben de tanışayım şu eski çakma sözlünle."

Kocamın elinden tutup kapıya yönelmiştim ki Oktay'ın kıpırdamadığını fark edince geri döndüm.

"Niye duruyorsun? Hadi gidelim."

Oktay sağ eliyle ensesini kaşıyıp "Sen gelmesen mi nurlu kız?" deyince kaşlarım uzaya gidecekmiş gibi kalktı.

"Ben, seni yani kocamı başka bir kızla yalnız mı bırakacağım? Oktay saçmalıyorsun."

İMTİHANIMSIN•TAMAMLANDI•Where stories live. Discover now