3. rész Hogyan csináljuk

75 2 3
                                    

- Ez a lány egy őrült, azonnal ki kell raknunk innen. Még hogy önszántából jött ide? Biztos vagyok benne, hogy csak át akarnak verni minket - Gally szavai ráébresztenek, hogy miért is utáltam őt.
- A húgom nem őrült, szóval jobb ha meg sem próbálod bántani különben velem gyűlik meg a bajod - Tommy odamegy Gallyhez és ráirányítja a kését.
- Egyre jobb, mostmár értem miért is bökött ez a lány. A bátyjára ütött.
Tommy már nagyon közel van a kiboruláshoz, ezert odamegyek és Gally elé állok.
Tommy zavarodva néz rám.
- Tommy, azért mert Gally egy idióta nem ölheted meg.
- Honnan veszed, hogy meg akarta ölni? - kérdezi meg Alby.
Óvatosan rá nézek, de nem mozdulok Gally és a kés közül.
-Ő a bátyám, ismerem őt és nem hagyom, hogy egy ilyen idióta miatt gyilkos legyen belőle - vágom rá határozottan.
Tommy gondolkozik még egy kis ideig, aztán leereszti a kést.
-Jól van, most nem fogom bántani. De ha még egyszer így mersz beszélni a húgomról akkor nem hagyom hogy ilyen könnyen lebeszéljen a megölésedről. Világos voltam?

-Mint a nap-motyogja Gally.

-Akkor jó - hirtelen felnézek az égre és meglátok a sötét égbolton egy hullócsillagot. " Bárcsak nem így történtek volna a dolgok." De ugye mi lenne a világgal, ha minden kívánság valóra válna?

-Elmagyaráznád hogy hogyan jöttél, miért és miért most?-kérdezi Alby és a hangjában egy kis bizalmatlanságot is hallok,ezért úgy döntök, hogy mindent a legapróbb részletig elmagyarázok neki. Természetesen a magánéletemen kívül.

-Természetesen. De mivel ez nem egy rövid történet, jobb lenne ha mindenki leülne. - tanácsolom neki.

-Gyere, hugi-öleli át a vállam Tommy és elkezd a tábortűzrakó helyhez

 húzni.

-Neked mióta van húgod?-vág értetlen fejet Minho.

-Amióta megszülettem Hajzselé-mondom miközben rákacsintok a régi legjobb barátomra.

-Milyen nevet adtál nekem?!

-Ezt nem most adtam. Mindig is így hívtalak az Útvesztőn kívül. Mi öten - mutatok rá, Tommyra, Newtra és magamra - és Newt húga, elválaszthatatlanok voltunk. - Az emlékek hatására elmosolyodok.

-Van egy húgom? - Newt teljesen ledöbbent, olyan aranyos. Hogyan fog reagálni arra, hogyha elmondom neki, hogy mi egy pár voltunk?!

-Igen. Nagyon imádtátok egymást, ha innen kijutunk akkor majd újra összeismerkedtek - mosolygok rá, ő pedig vissza rám. Természetesen nem marad el a hatása, ugyanis a szívem gyorsabban kezd el verni.

-Siessünk, nincs kedvem egész este fent lenni és beszélni.

Mindenki a tűzrakás köré gyűlik és leülnek. Helyet foglalok Tommy és Minho között, szemben Albyval és Newttal.
-Hol kezdjem? - nézek Albyra.
-A legelején.
-Akkor hosszú este elé nézünk - sóhajtok fel. - Körülbelül 14 éve kezdődött. Egy vírussal ami sorban fertőzte meg a hegyvidéki városokat majd az összes többi embert. Ez volt a Kitörés. Ezután jöttek a napkitörések, árvíz és persze a buggyantak. Velük vigyázni kell, mert ha megharapnak , akkor ti is buggyantak lesztek. Sorban haltak meg az emberek, legalábbis nekünk ezt mesélték, akkor még túl kicsik voltunk ahhoz, hogy bármit értsünk belőle. Mi mindannyian a VESZETT-nek dolgozunk, am-

-A minek?! - ordít fel Gally.

-Ha nem szakítanál félbe, akkor már tudnád! - nézek rá összehúzott szemöldökkel. - Szóval, ez egy kutatócsoport, ami a próbákért felelősek, a-

-PróbÁK?!

Mély levegőt veszek, nehogy leordítsam Gallyt, ugyanis tudom, hogy direkt csinálja, hogy feldühítsen.

-Több próba van, attól függően, hogy mennyien vagytok képesek túlélni. A VESZETT egy rövidítés, Világvége Einstein Szekció Tiltott Terület. Igazából fogalmam sincs, hogy miért ez, de ez - mondom, miközben megrántom a vállam. - Összesen két Útvesztő van, ahol lányok vannak, ahol - óvatosan ránézek Newtra - ott van Sonya is, a húgod. Nagyon okos és talpraesett, így ott ő az egyik vezető. Fel kell készülnötök, hogy nemsokára harcolnotok kell.

-Mi?

-Miért?

-Persze, majd azt csináljuk, amit te mondasz - Gally az agyamra megy, így ránézek. Bele egyenesen a szemébe, mikor felállok a farönkről elkezd lehervadni a mosolya, amíg az enyém csak nőtt.

-Na idefigyelj, amíg te csak nyafogni tudsz, addig én tudom, hogy hogyan lehet kijutni innen, anélkül, hogy a siratók beléddöfnék a tüskéjét és a saját szemeiddel láthatnád, hogy pontosan hogyan is néznek ki a belső szerveid.

Teljesen lesápadt, úgy nézett ki, mint aki mindjárt elájul. Ha nem sikolt fel egy sirató a közelben, akkor el is nevettem volna magam. De így mindenki egy emberként nézett ugyanabba az irányba...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 06, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

A VESZETT nem jóWhere stories live. Discover now