2

194 12 0
                                    

"Soyo?!" Vykřiknou překvapeně všechny tři naráz.

"Ano, jsem to já. Ráda vás zase vidím... Icy... Darcy... Stormy..." Podívám se jim do očí. V mých je plno temnoty, víc, než v nich dohromady.

"Ty... Ty ses spolčila s vílama!!" Osočí se Icy.

"Poslala mě tam matka... Navíc..." Objevím se těsně za nimi. Začíná být tma a má síla je ve tmě nejsilnější. "Jsem studium v Mračné Věži dokončila." Vytvořím v ruce kouli stinné energie a všechny tři jí zasáhnu. Odletí na druhou stranu uličky a rozplácnou se na zdi.

"Holky mizíme, tady nemáme šanci!" Poručí Icy a zmizí. Povzdechnu si a podívám se na holky dole. Sbírají se ze země a koukají na mě. Doletím k nim a přistanu na zemi.

"Ty jsi čarodějka?!" Vykřikne Stella ihned.

"Pardon, asi jsem vám to měla říct dřív, ale..."

"bála ses, že tě nepřijmeme." Dokončila za mě větu Flora.

"Ano." Smutně se podívám do země.

"To je v pořádku. Teď studuješ na Alfei, patříš mezi nás." Usmála se Bloom a objala mě. Pak se do objetí vrhly všechny. Usmála jsem se a objala je zpět.

"Měli bychom zpět, slečna Griselda by mohla zuřit." Poznamenala jsem.

"To je pravda, honem, dostanu nás tam." Řekla Stella a máchla tou svou holí. O chvilku později jsme byly před školou. "Jsme tu včas?" Zeptala se Stella, když se přeměnila zpět.

"Myslím, že ano." Řekla Tecna a koukla se na hodinky. "Ano, jsme tu přesně na čas." Jdeme do pokoje. U jejich vchodu se všechny zastaví a kouknou vedle.

"Ale tam žádné dveře nejsou, seš si jistá, že jsi vedle nás?" Optala se Stella.

"Ale ano." Zasmála jsem se. "Možná vám to Tecna vysvětlí." Usměju se a podívám se na ní. Ta začne něco ťukat do počítače.

"Nechápu to. Mám plán celé budovy ještě o prázdninách, a tam ten pokoj je. Ale když to aktualizuji na dnešek, ten pokoj zmizí. Navíc mi u toho můj počítač přeskakuje a snaží se to nějak obejít, jako by tam bylo něco špatného, nějaký virus." Řekne Tecna a koukne na mě.

"Jaksi jsem si pohrála s pár temnými kouzly, takže když si budete chtít někdy promluvit bez jakéhokoliv sledování, u mě je místo vždycky." Mrknu, otevřu dveře a zmizím ve svém pokoji. "Nemohu se dočkat na zítřek, je to tu moc pěkné..." Zasním se. "Ale Icy, Darcy a Stormy mi dělají starosti... Něco plánují, jinak by v Magixu nebyly..." S touto myšlenkou jsem usnula.

Další den jsem se vzbudila. "Tohle je otrava... Ještě to tu nemám prošlé... Nemohu se pohybovat skrze stíny... Stačila by i mapaaaaa a můžu, jenže neeeee, já jsem musela na oběd do města." Postěžuji si sama sobě a jdu zaklepat na holky.

"Soyo, co ty tady?" Otevře mi Tecna.

"Tebe jsem potřebovala vidět, ukážeš mi mapu školy?"

"Proč?"

"Chci se rychleji dostávat na hodiny, stín je všude." Nevinně se usměju. "Ale pokud cestuji úplně naslepo, je možné, že se něco pokazí. Teda tak to tvrdí matka." Vysvětlila jsem. Tecna přikývla a už začala ťukat něco do klávesnice na počítači. Pak se zobrazila škola a všechny její místnosti. "A dneska máme hodinu..."

"tady." Ukázala na jednu místnost.

"Díky." Usmála jsem se a otočila k odchodu.

"Počkeeej!" To křičela Stella. "Nechceš jít s námi?" Usmála se ve dveřích.

Život v AlfeiKde žijí příběhy. Začni objevovat