6. ilk Sınav

3.4K 137 46
                                    

"Onlar için üzülüyordum... Kendi halkım için başka bir halkı ezilmişliğinin içinde daha da ezmeye gelmiştim hem de yalancı pempe hayallerim ve vaatlerimle... Bana umutla bakan gözler ölümüm olacaktı..."

Okyanuslar Kraliçesi

+++

Güneş yeni doğmak üzere olsa da insanlar yüklerini sırtlanmış koşuşturmaya başlamışlardı. İngiltere'nin ağır yükünü sırtında taşıyan masumlardı onlar. Sarah midesi bulanarak önüne döndü. Kendi ülkesinden nefret etmek üzereydi. Bunu anlayan Torry fırsatı kaçırmadı ve karısının güzel yüzünü ezilen insanlara doğru çevirdi.

"Bak kralının neler yaptığına bak. Kemikleri derilerine yapışmış şu zavallılar senin iğrenç kralını doyurmak ve askerlerinizi kızdırmamak için nefes alıyorlar onların yaşadığı bu hayat mı he! Benim gemimden ve kendi denizlerimden uzak kalmam hayat mı! Bu hayat değil leydim ve size yeminim olsun bunun hesabını soracağım!"

Lee ve Gemma bakışlarını at arabasının zeminine dikmişler nefeslerini tutmuşlar tartışmanın bitmesini bekliyorlardı.

"Bunların tek suçlusu benim öyle değil mi lordum! Tek suçlu benmişim gibi davranmak hoşunuza gidiyorsa durmayın devam edin hiç olmazsa birimizin içi rahat etsin!" dedi ve Torry'nin eline sertçe vurup tutuşundan kurtuldu. Nefes almak için başını cama çevirdi ve gördüğü güzel manzarayla ağzı açık kaldı. Yemyeşil araziler ve otlar arasında dolaşan insanlar her şey o kadar değişik ve güzeldi ki Sarah şaşkınlığını gizleyemiyordu.

Torry onun şaşkın gözlerinin baktığı manzaraya baktığında o da hayranlığını gizleyemedi ama hemen kendini toplayıp Lee'ye döndü.

"Kalacağımız yere daha ne kadar var Komutan Lee?"

"Az kaldı Lordum," dedi Lee ve tekrar önüne döndü.

Bir saatlik yolun ardından hepsinin canı çıkmıştı ama yeşil bahçelerin arasında ki koca yapıyı gördüklerinde herkes derin bir iç çekmişti. Evin güzelliği onlara yorgunluklarını unutturmuştu.

"Gemma burası muhteşem," dedi Sarah ve yavaşça eve doğru yürüdü. El işçiliğiyle süslü taş duvarlar, kemerli geniş girişler, canlı renkler her yerdeydi.

"Kralımız burayı sizin için yaptırdı leydim, içerisi Hindistan şartlarında en lüks şekilde döşendi. Umarım rahat edebilir ve buraya alışabilirsiniz," dedi Gemma ve endişeyle leydisinin vereceği cevabı bekledi.

"Ayağımı yere basabiliyorsam ve ağaçları görüp canlıları izleyebiliyorsam her şeyin üstesinden gelebilirim inan." dedi genç kadın ve minik sarayının avlusunda kendi etrafında döndü mutlulukla elbisesinin içinde bir hint prensesi gibi göründüğünden habersizdi.

Onu izleyen iki erkekte onun neşesinden ve güzelliğinden etkilenmişti ama Lee'nin bakışları Torry'nin hoşuna gitmemeye başlamıştı. Evin içinde hintli çalışan olmadığını öğrenen Torry Sarah'ı belinden tuttuğu gibi merdivenlerden yukarı çıkardı.

"Sen ne yapıyorsun indir beni dedim sana, okyanusta kalmalıydın ben bu görevi kendim halledebilirdim senin varlığın bana eziyet ve yük!" diye bağırmaya başladığında Torry odaya girmiş üstündeki kıyafetleri çıkarmaya başlamıştı.

Sarah onu ayakta durmuş izlerken nefesini tutmuştu.

"Bana tecavüz mü edeceksin!"

"Saçmalama hava elli derece ve ben yandım!"

"Beni neden sırtında buraya çıkardın?"

"Adamlarımın ortasında her yerini açıkta bırakan elbisenle dans etmeni istemedim," dedi Torry ağzından çıkan küfürleri durduramayarak.

"Alışsan iyi edersin çünkü ben artık bunları giyeceğim. Ve sen benim yasalar önündeki kocamsın bana karışmaya hakkın yok olamazda. Tekrar diyorum benden uzak dur," dedi Sarah ama kendisini o an yatağın üstünde buldu.
"Bana sürekli gerçekten karı koca olmadığımızı hatırlatıp duruyorsun acaba beni istediğin için sinirleniyor olabilir misin leydim karşında soyunmuş olmam sinirlerini bozmuş duygularını tepe taklak etmiş olabilir mi?" Dedikten sonra Torry elini Sarah ın işlemeli ağır eteği üstünde gezdirdi.

"Söyle bana hırçın gelin neden bu kadar sinirlisin?"
Sarah ağlıyordu, gücü kalmamıştı. Torry Sarah ın saçları arasına süzülen yaşları gördüğünde hızla güzel karısının üstünden kalktı.

Sarah yatağının üstünde minik bir top gibi oldu. Titriyor ama sesinin çıkması için gayret ediyordu.

"Bu canımı son yakışındı. Duygularımla oynamaktan benimle alay etmekten vazgeç inan bana ölümün elimden olur ya da kendini ingiliz askerlerinin önünde infaz edilirken bulursun, benimle iyi geçin!"

Torry için bu son nokta olmuştu. Karısı onun için bitmişti. İçini titreten içinde tutku tohumları yakan kadın solup gitmişti o an.

"Leydi Sarah şuandan itibaren benim için bir ölüden farksızsınız,"dedi ve kendini dışarı attı.

+++

Sarah çok ileri gittiğinin farkındaydı ama dolmuştu ve taşmak üzereydi sonuç olarak sözlerinin evliliğine malolacağını düşünememişti.

'Salak kafam...' diyerek yatağın içinde dövünerek ağlamaya devam etti. Onun Hindistandaki ilk günü yağmurluydu. Yakıcı havaya rağmen onun kalbine ruhuna yağmurlar yağıyodu.

Torry başka geniş bir oda bulmuş ve orada dinlenmeye karar vermişti. Güzel karısının mide bulandırıcı sözleri aklında dönüp durdukça içinde bir şeylere yumruk atma isteği doğuyordu ama yapmadı. Bunu sineye çekti ve sakinleşmeye çalışarak altındaki yatağın keyfini çıkardı.
'Sadece uyuyup dinlenmek istiyorum...'
+++

Kapı tıklanıyordu. Ya rüya görüyordu ya da gerçekten kapısı tıktıklanıyordu. Sarah korkuyla yatağında diklendi ve çalan kapıya baktı.
Alnından süzülen teri silerken...
"Gel," dedi.
Gemma korkuyla içeri daldı ve leydisine baktı.

"Gemma bir bardak su lütfen," dediğinde güzel savaşçı onun isteğini ikiletmedi.

"Buyrun leydim suyunuz."
"Saat kaç oldu Gemma bir sorun mu var?"
"Saat epey geç oldu leydim belki acıkmışsınızdır diye geldim ben ve bir de yarın bu bölgenin zenginlerinden Ajay Jampurt'un evine davetliyiz onu haber vermek için gelmiştim. Artık siz gerisini lordumla kararlaştırır bize haber verirsiniz birazdan odanıza yemek yollarım," diyerek odadan çıktı Gemma.

Leydisinin yorgun hali içini yakmıştı. Ona yemeğe inin demek pek mantıklı gelmemişti ve şimd merdivenlerden inerken doğru kararı verdiğini düşünüyordu. Saçlarını omuzlarından geri atarken aklına bir düşünce uçuştu.

Leydim odasındaydı ama Lord Torry neredeydi?

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 23, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Okyanusların Kralı (İngiliz Çiçekleri 3. Kitap)Where stories live. Discover now