0.5

248 6 0
                                    

Jag satt i det tomma biblioteket och ritade. Efter det som hände så har jag inte kunnat vistas vid platser där det är fullt med folk med mycket ljud, därför var biblioteket en perfekt plats för det. Nästan alla klasser hade lektioner just nu, så jag passade på så länge som möjligt.

Men såklart, när man väl får en fridfull stund för sig själv så måste ondskan själv komma in. Malfoy. Med sina följeslagare, och sin älskade Brown. Jag kollade mot dem och himlade med ögonen. Jag kollade ned på pappret igen men kände deras blickar borra sig in i min nacke. Draco viskade någonting till hans vänner, de satt sig vid ett bord ifrån mig och pratade med varandra. Draco och Lavender hade gått iväg till ett hörn där inga håller till, förutom när par håller på med varandra. Ni förstår. Draco tog mig dit första året på Hogwarts. Han var min första "kyss", även fast det bara varade i typ tre sekunder. Jag var så himla kär i honom då. Allt var så enkelt, vi var så oskyldiga då.

"Jag måste veerkligen dra nu" Sa Lavender. Hon och Malfoy gick till dörren och kysstes innan hon gick iväg. Jag följde henne med blicken tills hon inte syntes mer. Min blick hamnade på Malfoy som hade slagit sig ned med sina vänner. Han mötte min blick och flinade. Jag kollade bort och ställde mig upp.
Jag gick till bokhyllorna och letade efter några böcker, mest för att sysselsätta mig själv så att jag inte måste se honom.

Jag drog ut en bok ur den stora bokhyllan. Boken var väldig dammig, den har säkert stått här i flera sekel. Jag drog min tröjärm över handflatan och drog handen över framsidan på boken. Jag ångrade mig snabbt och insåg att min tröja nu var smutsig.
"Fuck" Mumlade jag för mig själv.
"Den där boken är jättebra" Sa Draco.
Jag hoppade till när jag hörde hans röst, jag visste inte att han hade stått där.
"Kan du läsa?" Frågade jag honom med ett flin. Han svarade inte, men när jag mötte hans blick såg jag att han himlade med ögonen, men jag skymtade nästan ett leende på hans läppar.
Jag hukade mig för att se vilka böcker som fanns på den nedersta raden. Efter ett tag hukade hans sig också. Jag himlade med ögonen och reste på mig.
"Vad är det du vill, Malfoy? Varför följer du efter mig?" Sa jag irriterat till honom. Han reste sig fort och mötte min blick.
"Jag har en fråga" Svarade han mjukt.
"Vadå?" Svarade jag snabbt. Det blev tyst ett tag, men vi släppte inte blickarna från varandra. Våra ansikte var riktigt nära varandra just nu. Jag kände hans varma andetag mot min kalla panna. Han var lite mer än ett huvud längre än mig, så jag blev lite nervös över att vara så nära honom.
Hans andetag blev tyngre och han bet sig hårt i läppen.
Han lutade sig närmare mig och när jag insåg att vi höll på att kyssas backade jag ifrån på en gång.

"Vad har du för fråga?" Sa jag nervöst. Han backade också och drog sin hand genom sitt ljusa hår.
"Följ mig" Sa han bestämt. Vi gick till bordet som hans vänner satt vid och de kollade på mig. Jag vågade inte möta deras blickar så jag kollade på Draco. Han passade så bra i hans gröna Slytherinslips som satt tajt mot hans hals. Vi gick mot bordet som mina saker låg på och satte oss ned.

Han öppnade sin mörkgröna ryggsäck och drog ut mitt ritblock. Jag log snabbt när jag såg det tidigare hade tappat bort. Han öppnade ritblocket och stannade på en sida som jag snabbt kände igen. Han la boken på bordet och kollade på mig med en allvarlig blick.
"Vad är det här?" Sa han. Jag kollade på han med en nervös blick. Jag tittade på hans vänner som också tittade på mig. Jag såg på han igen. Jag blev genast irriterad och reste mig upp.
"Varför måste jag berätta för dig?" Sa jag. Han tog min hand.
"Snälla" Sa han bedjande.
Jag satte mig långsamt ned och kollade ned i bordet.
"Det var det som orsakade det. Min attack. Det var vad jag såg innan det hände." Mumlade jag. Jag mötte hans blick igen. Han kollade på mig med en medlidande blick.
"Jag har sett samma sak."

Till death do us apart | Draco MalfoyWhere stories live. Discover now