Prolog

543 10 0
                                    

Jag satt i det tomma, gråa rummet och trummade med pekfingrarna på mitt ännu tråkigare skrivbord.
Jag övergick till att forma cirklar med mitt ena finger istället med blev sedan avbruten av ett ljud utanför mitt rum. Jag gick fram till dörren och hukade mig innan jag kikade ut från nyckelhålet, till min besvikelse såg jag ingen där.
Jag reste mig upp och la mig på min hårda säng. Jag mumlade lite om hur mycket jag hatar det här barnhemmet, inte för att någon lyssnade. Jag förstår själv inte riktigt vad jag säger ibland.

Mina ögonlock blev tyngre och jag kände mig riktigt svag i kroppen helt plötsligt. Tillslut blev allt svart och allt slocknades. Jag somnade.

Flashbacks

Jag såg hur han närmade sig mig med sina äckliga händer. Jag försökte med allt jag kunde för att komma loss men han hade satt någon konstig trollformel runt mina händer.
"I hela sexton år har jag drömt om att äntligen få avrätta dig, en gång för alla" sa han med ett flin på läpparna. Jag kände hans andedräkt mot min panna och blundade. Jag kan verkligen inte se den här vidriga mannen i ögonen.
Jag svalde hårt och blundade så hårt jag kunde. Jag kände hur hans andetag försvann och jag kollade igen. Han stod en bit bort och i hans hand såg jag en trollstav. Jag hann inte ens tänka innan han riktade den mot mig.
"Avada Kedavra" sa han med en bestämd ton. Jag såg hur ett starkt ljus fort åkte mot mig. Allt blev svart.

Jag reste mig fort upp i sängen och kände hur jag svettades och hur mitt hjärta bultade fort. En tår reste från mitt öga till min kind. Jag torkade snabbt av det och försökte lugna ned mig.
"Håll dig lugn Hazel, det var bara en dröm" hörde jag en röst säga en bit ifrån mig. Jag vände mig snabbt om och såg min gamle vän, Hagrid. Jag log stort och kramade om honom hårt. Han skrattade högt och jag kunde inte släppa tanken att han förmodligen väckte alla barn.
Jag frågade honom om vad han gjorde här och han berättade att han ska ta mig tillbaka till Hogwarts. Jag minns inte sista gången jag var så här glad, jag försökte verkligen hålla mig lugn men när man får sådana nyheter så kan man bara studsa runt!


Det här är bokens prolog!

Boken ska alltså utspela sig efter kriget mot Voldemort, alla trollkarlar är alltså fortfarande på Hogwarts,

Hoppas verkligen att ni kommer gilla den här boken!

Till death do us apart | Draco MalfoyDär berättelser lever. Upptäck nu