4. Bölüm

12.6K 332 5
                                    

NİŞAN GÜNÜ --------

Sabah kalkıp kahvaltıya indim.Hiç inmek istemiyordum.Çünkü dedemi gördükçe sinirlerim hopluyordu.Babama da üzülüyordum.O da ses çıkaramadığı için mutsuzdu.Biliyordum.Kahvaltıdan sonra dedem beni yanına çağırıp özel konuşması gerektiğini söyledi.

-Geç kızım dediğinde gösterdiği yere oturdum.

-Benden pek haz etmediğini biliyorum ama bana da hak ver.Eğer sizi çağırıp seni evlendirmeseydik babanı bulup öldürürlerdi.Biz ne kadar güçlü bir aşiretsek onlar da öyle.Oğluma bişey olmasından korktum.Seni sevmediğinle evlendirmek istemezdim.Bende severek evlenmedim.Ama yine sevgi doğdu içimizde.İnşallah sizdede sevgi bağı oluşur güzel torunum.Baban için yapmaz mısın bunu??Eğer buraya gelmeseydiniz seni beğenmeselerdi baban ölürdü.Onlar sizi bulsa böyle bir seçeneğiniz olmazdı.Şimdi olaya açıklık geldiğine göre çıkalım.Merak etmesinler dedi ve kalktı dedem.Ben bu adam hakkında nasıl da kötü düşünmüştüm.İçimden gelen istekle dedeme sarıldım ve gözümden düşen yaşa aldırmadan

-Babamı ve bizi düşündüğüm için teşekkür ederim dedecim dediğimde ses çıkarmadı ve sarılışıma karşılık vermedi üzüntüyle çekilecekken sımsıkı sarıldı ve deli kız diye söylendi.Şuan mutluydum bi bakıma.Ailemi babamı canımı kurtarmıştım.Ama katlanmalıydım.

Dışarı çıkıp odama geçtim.Kuaför gedi.Saçıma başladılar.Dalgalı saçlarımı düzleştirip bağladılar.Kıyafetimi de giydim.Tek omuz toz pembe uzun bir kıyafet.Bne geleneksel bir elbise bekliyordum ama bu beli siyah olan elbise hoşuma gitmişti.Sade ve hoş olmuştum.Güzel görünüyordum.Normalde kendimi güzel bulmazdım ama şuan kendimi beğendim.Kapı tıklandığında kayınvalidem geldi ve beni beğeni dolu gözlerle süzdü.

-Maşallah kızım.Sen ne güzelsin böyle.Tam ailemize yaraşır bir gelin.TÜ TÜ TÜ Allah nazarlardan saklasın seni deyip alnımdan öptü.Sonra misafirlerin geldiğini ve birazdanda öküzümün geleceğini söyleyip misafirlerin yanına geri döndü.Sevdim nu kadınıı :)

Birazdan geleceğimi çalan adam gelecekti ve ben ne düşünüyordum.Tövbeee

Kapı tekrar çalındı kapıya döndüğümde bana şoke olmuş gözlerle bakan öküzü gördüm.Ben daha demin güzel oldum demiştim ya boşverin demedim farzedin.

-S-sen çok değişik olmuşsun dedi.Al öküz diye boşuna demiyorum.İnsan nezaketen güzel der  ayıııı.

Cevap vermedim.Suratım düşmüştü moralim bozulmuştu.Gelip elimi tutup

-Ben öyle demek istemedim.Ben kadınlara iltifat etmem ne diyeceğimi bilemedim bir an.Çok güzel olmuşsun dediğinde ufak bir tebessüm etmiştim.Salak ne dese hemen kanıyorum.

-Sağol sende fena değilsin diyip güldüğümde kahkaha atıp

-Demek öyle dedi ve kolunu uzattı.Bende koluna girip öyle deyip kahkaha attım.

------Serhat dan--------------------

Bu kız hep gülsün.Kahkası bile başımı döndürdü.Nasıl bir etkidir bu ???? Artık duygularımı,hissettiklerimi inkar etmiyordum.Ben SERHAT SOYKAN bir kızdan hoşlanıyordum.Ben kızları çöp gibi görürken bu kız çok farklıydı.Kırılgan bir çiçekti.Evet fazla öküzlük yapıyor olabilirim ama ilk kez bu duyguları hissediyorum.Aşağı indiğimde kıskanç bakışları ve beğeni dolu bakışları-ki hepsi erkek farkettiğimde erkeklerin gözünü oyup bir taraflarına monte isteğimi bastırıp ilerlemeye başladım kolumdaki güzellikle.Kızlar kıskanç bakışlarda çok haklılar.Çünkü yanımdaki bayandan daha güzeli yok.Erkeleri sormayın kendimi zor zapt edebiliyorum.Bakmasınlar Allah Allah .

Bize özel hazırlanan koltuğa oturup tebrik aldık.Yorulduk çünkü babam aşiret ağası ki Meleğinde dedesi büyük aşiret ağasıydı.Yanımda yorgun olan Meleği görünce öpme isteğimi bastırıp başka tarafa döndüm.

Sonunda yuzuk takı faslı bittiğinde yine tebrik alıyorduk.Evet yine ...

Herkes çıkarken yanımda dudaklarını sarkıtmış yorgun meleği benim meleğimi görünce dayanamayıp yanağınba öpücük kondurduğumda ateş saçan gözlerini bana çevirdi.Bu keyifli öpücükten sonra bu bakış beni iyice keyiflendirmişti.Bana kızmasından sonra yanımdan ayrıldı.Nereye gittiğini gördüğümde sinirden ne yapacağımı şaşırdım.

-------Melek den ----------

Aileden kopmadığım tek kuzenim Ahmeti görünce gidip kocamaaan sarıldım.Özledim.Ne zamandır gelmiyorudu.Şuan kızgın iki göz üzerimde biri öküz-ki o öküz normal de kardeşi niye kızdı anlamadım.Heralde abisi diye düşünüp Ahmete döndüm.Tam ağzımı açıcaktım ki öküz gelip belimi çekip itelemeye başladı.Sinir oldum.

-Açıklama ?dediğinde daha bir sinirlendim.

-Kuzenim o sanane dediğimde homurdanıp durdu.Yorgunum aa dostlar.Hıhı diye geçiştirdim onu  aklıma arabada yorgun düşüp uyuduğum zaman geldi beni odaya o taşımıştı.Göz kapaklarım iyicene kapanırken belimden tutup ayakta kalmamı kolaylaştırdı.Engel olmadım.Yorgunum demiştim.

Eve geldiğimizde o aptal altınları çıkarıp bir tarafa fırlattım.Babaannem görünce gülümsedi ve onları toplayıp bir köşeye koydu.Sonra annem geldi ve geceyi ona sarılıp uyuyarak geçirdim.

KIYAFET MULTİMEDYADA VAR ;) SIRADAKİ BÖLÜMÜ DÜĞÜN YAPIP BURALARI KISA KESECEĞİM

BEĞENMENİZ DİLEĞİYLEEEEE :) <3

TÖREWhere stories live. Discover now