TVÅ

50 3 0
                                    




"Jag behöver mer kaffe" Oscar drog frustrerat händerna genom håret och jag reste mig från min plats vid bordet och gick för att fylla på våra kaffekoppar.

"Hon fyller bara 20 en gång Oscar, och du vet hur extra hon är" flinade jag och han suckade men nickade sammanbitet. Jag hade jobbat med att boka lokal och musik, medan Oscar hade hand om dekorationen och maten. Julie har alltid pratat om hur hennes drömfest skulle vara, och vi ville ge henne det, men det var lättare sagt än gjort. Lokalen var fixad och vi har hört av oss för maten, Musiken funderar vi fortfarande över, och dekorationerna ska egentligen bara beställas.

"Okej, jag tror jag har fått med allt på listan nu" Oscar tuggade smått på änden av pennan och jag ställde ner kaffekoppen framför honom.

"Låt mig höra" sade jag och satte mig ner mittemot honom.

"Ballonger, rosa plus vita"
"Nummer Ballonger"
"Konfetti"
"Plastglas + tallrikar"
"sugrör"
"dukar rosa"
"Chips/snacks"
"Dricka"
"is"

Oscar kollade upp mot mig och tog en sipp av sitt kaffe.

"vi behöver en prinsesskrona också" tillade jag och han nickade och skrev snabbt ner det på listan.

"Sådär då? Vad sägs som att vi handlar på onsdagen innan? Jag kan hämta dig"

"Yes, jag skickar iväg inbjudningarna ikväll." Vi gjorde en high five och andades ut, vi var ett bra team jag och Oscar, vi fick saker gjort.

"Jag ska nog dra mig, måste städa lägenheten" suckade Oscar och reste sig från stolen.

"Kommer mamsen och hälsar på?" skrattade jag och följde honom ut i hallen.

"du vet hur det är" svarade han och vi kramade hejdå innan vi stängde dörren mellan oss. Jag såg honom svänga ut på vägen innan jag plockade ihop vår planering och städade i ordning i köket innan jag gick upp till mitt rum. Klockan var närmare fem och jag tog på mig träningskläderna för att ta en springtur. Musiken pumpade högt genom mina hörlurar när jag låste dörren om mig och gick ut i den svala sommarvinden, det blåste lätt och solen gömde sig bakom några tunna moln, det var perfekt väder för att springa. Jag sprang min vanliga runda genom parken och skogen, i skogen var det fortfarande fuktigt, solen hade inte kommit åt under dagen.

Väl hemma igen stod Wictors bil på uppfarten, jag tog några rejäla andetag innan jag gick in, jag hade svettpärlor i pannan och på näsan, bevis på att jag tagit i. Wictor och jag utbytte varsitt hej innan jag låste in min i badrummet, duschen blev snabbt varm och en dimma la sig över både spegel och fönster. Jag nynnade med i låtarna som spelades medan jag lät vattnet lätt skölja bort svetten, de sista minuterna sänkte jag värmen och det kyliga vattnet fick håret på armarna att resa sig.

När jag klev ut ur duschen spelades vår sång, det var inte länge, men de korta sekunder av låten jag hann höra fick hjärtat att svida och leendet att svalna, du lovade att alltid vara min vän, vart är du nu?

Midnight Memories | f.sWhere stories live. Discover now