1. Rok 1982

1K 66 25
                                    

Ještě předtím, než začnu, tak Vám chci říct, že vůbec nevím, co mě to napadlo. Asi jsem se úplně zbláznila. Určitě jste už viděli film Bohemian Rhapsody. Já jsem na něm byla už 6x a opravdu to stojí za to. Takže pokud jste tam nebyli, tak to určitě napravte:)

Celý tenhle film mě tak inspiroval, že jsem musela napsat tohle. Vím, že to je dost šílené, ale nemohla jsem si prostě pomoct.

Budu ráda, když si to přečtete a napíšete mi svůj názor, co na tohle říkáte. :) Moc Vám děkuju:)



* * * 2018 * * *

Juliette Bouchard byla mladá kanadská dívka. Každý jí nejradějí říkal "Julia." Její matka pocházela z Francie, zatímco otec byl přímo z Kanady. Studovala 2. rokem na ekonomické vysoké škole.


Patřila mezi stydlivější lidi. Uměla se zasmát, ale většinou se držela stranou. Nejraději si četla doma nějakou knížku, nebo poslouchala hudbu.


Její oblíbená skupina byla Queen. Pro mládež z roku 2018 to nebylo úplně typické, ale Julii to nijak nevadilo.


Přímo zbožňovala Freddieho Mercuryho, i když zemřel ještě několik let předtím, než se ona vůbec narodila. Její rodiče jí ho pouštěli už jako malé holce a i tenkrát si ho dokázala úplně zamilovat.


Zrovna odcházela z přednášky. Účetnictví. Ten předmět nesnášela a věděla, že se mu už dále věnovat nikdy nebude.


Netypické bylo, že docela ráda kreslila nebo psala příběhy. Občas si i zazpívala, ale jen pro sebe, protože to určitě neznělo nejlíp.


Když byla sama, tak si zpívala různé písničky od Queenů. Milovala Love of my Life ale i mnoho dalších. Vlastně skoro všechny.


Chystala se na další přednášku. Měla mít hodinu němčiny. Vešla do učebny, která už byla otevřená, ale pořád ještě prázdná.


Chtěla se jít posadit na své obvyklé místo vpravo v rohu, ale zaujala ji podivná věc na učitelově katedře. Zrovna myslela na Queeny a na katedře profesora Burnse se najednou objeví Freddieho soška.


Bylo to, když v roce 1986 zpíval ve Wembley s Davidem Bowiem Under Pressure. Měl na sobě známý outfit s tou žlutou bundou a bílými kalhotami. Vypadal v něm tak krásně.


Sošku vzala zkoumavě do ruky, opatrně se ohlédla, ale pan Burns očividně nepřicházel, tak na to měla čas.


Byla tak zaujatá prohlížením nejrůznějších detailů, že si ani nevšimla, že se s ní učebna začíná točit.


Až když začínala mizet úplně, tak šokovaně pustila sošku na zem, ale kolem ní byla už jen tma. Ani neslyšela sošku dopadnout na zem. Její tělo bezvědomě odešlo do té zvláštní temnoty.



* * *


Crazy Little Thing Called Love | Freddie MercuryWhere stories live. Discover now