Busee ^^

42 2 2
                                    

Sıkıcı bir bölüm daha.. Diger bölüm olaylara baslıyorum insallah

Ah nihayetinde bu sıkıcı okulun bugünlük bittigni gösteren zil calmıstı. merdivenlerden iniyordum ki dikkatimi merdivenlerde carpıstıgım cocuk cekti. Tipe bak allasen. Niye bu kadar ukala yürüyor anlamıs degilim. Gerizekalı ya özür de dilememisti. Seytan diyo git arkadan cantasını düsür kalabalıkta fark etmez nasıl olsa. Ne diyodum ben ya niye taktıysam bu cocuga.

Bahce kapısından tam cıkmıstımki arkamdan bi ses duydum. 

''Bakar mısın bişey sorcaktım da'' sesin geldigi tarafa döndüm. Uzun saclarını iki taraftan örmüs arkada birbirine tuturmustu. Yüzü cok dogaldı. Üsteelik kızda forma güzel duruyordu. Herkes sen mi ece of kes bi cenenide kıza cevap ver artık. Bana mı seslendin tarzında kıza baktım. Bi kac adım atıp yaklastı. 

''Burada bi saglık ocagı varmıs nerede biliyor musun''

''Yolumun üstünde istersen birlikte gidebiliriz'' samimice güldü. Ve yanıma geldi. Birlikte oraya kadar yürüdük. Onunda yeni okuluymus ama o ortamı sevdigini söylemisti. Adı Buseydi. Ögle arasından sonra yine birlikte gidebilecegimizi söyledim.O da kabul etti. ailesi saglık ocagında calısıyormus. Bu yüzden öglen araları ve cıkıslarda buraya gelecekmis.Buna sevinmistim. Cünkü yalnız yürümeyi sevmiyordum tabii ki. 

Okula gelirken yine birlikte gelmistik. Sınıflar farklı oldugu icin tenefüslerde pek takılmamıstık. Tubayla geciriyordum bütün tenefüslerimi. 

BİR HAFTA SONRA

Buseyi bekliyordum biraz gec cıkmıstı bugün. Okula dogru yürürken yolda gördügüm kücük cocukların oyununa karıstıgımda oda bana eslik etti. Cocukların tooplarına vuruyorduk. Onları sinir edip kovalamaca oynuyorduk. Cocugun birini yine aynı sinir etmistim. Busenin hic bi günahı yokken yazık garibim ne oldugunu anlmadan kosmaya basladı. 3,4 yaslarındaki kücük cocuk eline su dolu bir sise almıs bizi kovalıyordu. 

''Yardım ediiiigggnnn'' diye bagrıslarımla buseyi koyup önden önden kosmustum. Biraz ilerde durup nefes alayım derken arkamdan yedgim darbeyle ... Bi dakika ne anladınız lan hayır hayır sadece buse cantasını kafama gecirmisti o kadar. Aklınız fikriniz sapık sizin ya. Neyse bu seferde Buse önde ben arkada okula kadar kovaladım onu.

Okula gelmistik. Dersimiz dil anlatımdı bu en sevdigim dersti belkide hocasından kaynaklanıyordur bilemiyorum. Tiyatro kulubune gitmek isteyenlerin isimlerini alıyordu. Sınıf cok gürültülüydü. Tubayla tartısıyordum Ne kadar ısrar etsemde ikna olmamıstı. Ama tiyatroya özel ilgim vardı. Rol almayı seviyordum. Arka sırada oturdugum icin hocaya benimde ismimi yazın diye konusma cabalarım duyulmamıstı.

''Beni alır mısınız'' bi anda niye herkes sustu lan. Herkes bana bakıp kahkayı patlattı. Hocamız cok esprili biri oldugu icin hemen atladı.

''Malesef kızım ben evliyim büyümesini beklersen oglum var ama'' hahaha cok komik hahaha yarıldım suan ilahi hocam ya sen ölme emi diye icimden hocaya cevap yagdırsamda dısımda kıpkırmızı kesilmistim. Sarısın oldugum icin cok cabuk kızarıyordum ve bundan nefret ediyordum. Hemen sıraya kafamı gömeyim derken fazla gömdüm sanırım Anaaaam kafam gittii diye söylenmeye basladım bu seferde.

Yarın öglen tiyatro kulubu toplanacaktı. Cıkısta buseye yarın onunla gelemyecegimi söyledim ve eve yürüdük.

SEV BENCEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin