1. časť

553 46 9
                                    

Harry sa pozrel na starý chátrajúci autobus a hlavou mu preletela myšlienka aby sa skryl do kríkov a vyčkal kým autobus odíde len aby do neho nemusel nastúpiť a ísť na tú dlho ospevovanú povinnú brigádu do Škótska kde sa budú všetci celý deň pariť vonku na jahodovej farme a zbierať jahody. Jeho myšlienka ho však veľmi rýchlo prešla keď ho Liam vo svojej obľúbenej šiltovke I love Italy schytil za rukáv a dotiahol ho k autobusu. Už nebolo cesty späť. Musel ísť. Musel prežiť tú otrasnú cestu, musel prežiť všetkých tých divných ľudí okolo seba, musel prežiť Lanu...

Lana Blacková. Harryho nočná mora. Už ňou bola dva roky. Zákerná osoba s nevinnou tváričkou. Harry už dva roky musel trpieť jej jedovaté poznámky a to jej podpichovanie. No jednoducho des. Jeden obrovský des.

Liam usadil Harryho do sedadla a akoby naňho dával pozor aby neušiel. Možno to bolo tým, že včera večer Harry povedal, že ujde z autobusu. Možno to Liam vzal vážne. Čistý Liam. Urastený chlapec, ktorý určite nevyzeral na študenta maturitného ročníka so svojou I love Italy šiltovkou. Nikto nikdy nepochopil prečo ju nosí. V Taliansku nikdy nebol a nikdy o Taliansku nehovoril ako o svojej obľúbenej krajine. Ale...vezmime to tak, že Liam bol tak trošku nelogický človek. Štyrka z matiky, z angličtiny ledva prešiel. Jediné čo mu išlo bol telocvik. Našťastie. Do autobusu sa napchala celá trieda, ktorá bola doslova nútená ísť na túto brigádu a usadili sa do sedadiel, ktoré určite prežili aspoň rok kedy Apollo 11 pristálo na Mesiaci a Neil Armstrong vyslovil tú slávnu vetu: ,,Malý krok pre človeka, veľký skok pre ľudstvo." Možno tu ten autobus bol aj skôr. Teda aspoň tak vyzeral. Niall s Louisom si sadli vedľa seba (katastrofa). Keď si Liam chcel sadnúť vedľa Harryho, aby náhodou nevyskočil z okna tak ho predbehol niekto kto ani nepatril do Harryho bližších priateľov.

Nick Grimshaw. Divný chlapec. Takisto ako Liam, ani on nevyzeral na študenta v maturitnom ročníku. 

Nickov zadok si našiel miesto na sedadle vedľa Harryho a Harry pozrel na Liama zdeseným pohľadom. Liam nikdy nebol konfliktný človek a so slovami: ,,Tak sa bavte." odišiel. Liam si išiel sadnúť za Harryho vedľa Zayna, ktorý sa už usadil pri okne so sluchátkami v ušiach. Nemienil celú cestu do Škótska prebdieť a počúvať divné reči okolo. Z tašky si vybral vankúš a oprel si ho o sedadlo. Prišiel jeho čas spánku. Ktorý bol skoro vždy. Harry sa so zreteľným vzdychom oprel o sedadlo a jedným očkom pozrel na Nicka, ktorý nadšene sedel vedľa neho a "nenápadne" na Harryho neprestajne pozeral. V tom si Harry všimol, že Nick má na tričku pripnutý veľký červený odznak s bielym nápisom: Čestný zberač jahôd.

Harry vytreštil oči.

,,Uhm...Nick?"ozval sa a Nick naňho úplne nadšene pozrel (skoro až tak ako keď pedofil pozerá na dieťa hrajúce sa na ihrisku).

,,Áno, Harry?"spýtal sa ho so sladkým hláskom až Harryho striaslo a držal sa aby na tvári nenahodil zdesený výraz. Tento chlapec ho desil. Totálne.

,,Odkiaľ máš ten odznak?"ukázal na veľký červený odznak pripnutý na Nickovom tričku. Nick sa pozrel na odznak a povedal:

,,Ty ho nemáš? Ten nám dávala pani XY ešte pred nástupom do autobusu. Všetci ho musíme mať."

,,Do riti,"zanadával a otočil sa za Liamom a Zaynom. Liam sa hral so svojou šiltovkou a Zayn sa silou-mocou snažil zaspať no nedarilo sa mu.

,,Hej! Vy máte tie odznaky?"spýtal sa ich potichu. 

,,Myslíš takýto odznak?"Liam vytiahol z vrecka veľký červený odznak s bielym nápisom Čestný zberač jahôd, úplne rovnaký aký mal na tričku pripnutý Nick. 

Strawberries // Harry Styles au fanfiction (Sk)Where stories live. Discover now