6.Bölüm:Büyük Üzün

205 6 0
                                    

Kahramanlar Moria madenlerinde ilerler.Moria madenlerin de ilerlerken altın damarlarından daha kıymetli yere gelirler.

-Gandalf:Moria'nın kıymetini taktir eden altın değildi,Yahut da mücevherat.Moria'nın kıymeti Mithrildi.Bilbo'nun mithril halkalarından mamul bir gömleği.Thorin ona vermişti.

-Gimli:Krallara layık bir hediyeymiş.

-Gandalf:Doğru.Ama ona hiç söylememiştim.Shire'ı toplasan yine de onun kıymetine erişemezdi.

Kahramanlarımızın önüne üç kapı çıkar birine Moria'nın merkezine gider yani Balin'in mezarına giderdi.Ama ancak o kapıdan çıkabilirdiler.Diyer iki kapı ise Goblin'lerin kaldığı kapıdır.Şimdi ise Gandalf hangi kapıdan geçeçeğini hatırlayamıyordu.

-Gandalf:Burayı hiç hatılamıyorum.

Aradan bir veya iki saat geçer.

-Pippin:Kayıp mı oldu?

-Merry:Hayır.

-Pippin:Bence kaybolduk.

-Merry:Biraz sus Pippin Gandalf düşünüyor.

-Pippin:Merry?

-Merry:Ne var?

-Pippin:Ben acıktım.

O an Frodo ise Smeagol'ü gördü ve Gandalf'a söylüyecekti.

-Frodo:Aşağıda bir şey var.

-Gandalf:O Gollum.

-Frodo:Gollum mu?

-Gandalf:Üç gündür bizi takip ediyor.

-Frodo:Barad-dur zindanlarından kaçmış mı?

-Gandalf:Kaçmış veya salıvermişler.Yüzük getirdi onu buraya.Yüzüğe olan bağlılığından hiç kurtulamayacak.Yüzüğe hem nefret hem de aşkla bağlı.Aynı kendisine olduğu gibi.Smeagol'un hayatı hazin bir hikaye.Doğru,bir zamanlar adı Smeagol'du.Yüzük onu bulmadan önce.Aklını almadan önce.

-Frodo:Eline fırsat geçmişken Bilbo'nun onu öldürmemesi,ne gam.(üzüntü)

-Gandalf:Gam mı?Bilbo'yu durduran merhametiydi.Çoğu canlı ölümü hak eder.Bazı ölüler de hayatı.Hak ettiklerini sen verebilir misin Frodo?Ölüm ve hüküm dağıtmaya bu kadar heveskar olma.En arif biri bile her akıbeti göremez.İçimden bir ses,Gollum'un her şey sona ermeden hayra veya şerre bir katkısının olacağını söylüyor.Bilbo'nun merhameti pek çok kişinin kaderine yön verebilir.

-Frodo:Keşke yüzük bana hiç gelmeseydi.Keşke bunların hiçbiri olmasaydı.

-Gandalf:Böyle günleri yaşayan herkes keşke derdi.Lakin bu kararı vermek onlara düşmez. Vermemiz gereken tek karar,bize bahşedilen zamanda ne yapacağımızdır.Şerrin iradesinin dışında,bu dünyada başka hakim kudretler de var.Bilbo'nun yüzüğü bulması  kendi iradesi değildi.Dolayısıyla,sana kalması da senin iraden değildi.İşte bizi yüreklendiren de bu fikirler.Aha şu yoldan gidecez.

-Merry:Hatırladı.

-Gandalf:Hayır.Lakin buradan gelen hava kötü kokmuyor.Şüpheye düştüğünde Meriadoc,daima burnuna uy.Müsaadenizle biraz daha aydınlığı göze alacağım.İşte Cücegazuv'un Cüce şehri ve büyük Cüce krallığı.

Benim Adım LegolasHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin