Moja reč

17.4K 842 56
                                    

Ne dopada mi se nimalo situacija sa bivšim mužem moje devojke. Iako je dobio zabranu prilaska Alex nisam miran, zato sam joj iznajmio obezbeđenje. Alex je žena a žene su fizički daleko slabije od muškaraca, ukoliko idiot krene na nju neće moći da se odbrani. Mogao bih da ga jednostavno uklonim ali ja nisam ubica zato sam odlučio da rešim problem na drugačiji način. Izađem iz automobila i ugledam gospođicu Pulson kako ulazi u zgradu. Nasmejem se jer je Alex zove "fufa". Sačekao sam da ona uđe a zatim sam krenuo i ja.

Pritisnuo sam zvono i očekivano gospođica Pulson je otvorila vrata. Uđem bez poziva i zateknem Krisa u dnevnom boravku. Ustao je iznenađeno.

- Sedi Kris, i vi gospođice Pulson – pogledali su se ali su me poslušali.

- Želim da me pažljivo saslušate jer ovo će biti prvi i poslednji put da ovako fino razgovaramo.

Nema komentara. Odlično.

- Kao prvo verujem da odlično znate ko sam ja i šta sam ja, naročito ti Krise. Upao si mojoj devojci u kuću i preplašio je.

- Samo sam želeo . . .

Podignem ruku i ućutkam ga. Ne upravlja svetom onaj koji koristi oružje kao silu već onaj koji koristi silne reči jer tipa sa oružjem je lako zameniti, budala ima svuda a tipa sa umom teško jer pametni znaju za bolje.

- Nije ona kriva što si ti jebao sa strane i nije ona kriva što tvoja firma propada. Da si bio čovek prema njoj i poštovao je onako kako zaslužuje danas bi bio srećan i uspešan čovek, verujem da si to shvatio – iako proračunat on je pametan tip.

- Za razliku od tebe ja odlično znam koga imam pored sebe a znam i kako da je zaštitim. Neću se libiti da ti likvidiram firmu i povučem veze da bi ti završio u zatvoru, odlično znaš kako ovaj svet funkcioniše i da je pravda, nažalost, potkupljiva.

Dozvolim mu da upije moje reči jer džabe ja pričam ako me on ne razume.

- Ovako će biti. Ti i tvoja buduća gospođa nikad više nećete prići mojoj devojci, zauzvrat dozvoliću ti da radiš, ne brini nikad nećeš biti neki uspešan preduzetnik ali tvoja firma će solidno raditi. Dakle?

- Kako da znam da nećeš i dalje da me sabotiraš?

- Nećeš znati, uzmi Alexino ime u usta bankrotirćeš, dodirni je još jednom i pokopaću te.

Klimnuo je glavom i obojica smo ustali.

- I još nešto – povučem rukav i snažno ga udarim u nos. Kris pada na kauč i vidim da krvari.

- Nisi morao da ga udariš – gopođica Pulson seva očima na mene.

- On odlično zna da je to zaslužio - spustim rukav i zakopčam sako.

- Za vaše dobro bolje bi bilo da se više nikad ne vidimo – okrenem se i napustim ovaj stan.

. . .

Nakon dva sastanka vratio sam se u firmu, Alex bi trebalo svakog trenutka da stigne a onda se gubimo iz ovog grada na dva dana. Jedva čekam. Ali prvo da završim ono što nisam.

- Linet ima li poruka? - pitam sekretaricu.

- Ne, ali gospođa Welton je vašoj kancelariji.

Pogledam na sat.

- Kasnim. Linet slobodna si ja ću se pobrinuti za moju dragu.

- U redu gospodine – nasmešila mi se.

StarijiWhere stories live. Discover now