1.fejezet 1.rész

58 5 0
                                    

Hűvös nyári este volt, a lámpák fénye halványul pislákolt London szürke, egyhangú világában. Az emberek már lefekvéshez készülődtek, de a fiatalabbak még az utcákat rótták barátaikkal. Pár utcasarkon hajléktalan emberek aludták álmukat, volt aki elkártyázta a szüleitől örökölt vagyonát, volt aki minden pénzét elitta kocsmákban, és voltak azok akik ebbe születtek bele. Majd a városból kimagasló gazdagnegyed szépen lassan eloltotta lámpáit, mire az óra 11-et ütött. Egy magas férfi sétált el pár fiatal mellett. Fején egy csuklya és egy ütött kopott vörös és fekete színben pompázó rókamaszk díszelgett. Kabátján már-már meglátszottak a jó öreg idő tűhegyes vasfogai. Barna nadrágján rengeteg zseb volt amelyekbe apró holmik voltak, néhány söröskupak, szivar és öngyújtó és valami gömb alakú tárgy. Motoros csizma volt a lábán ámbár motorja nem volt neki. Ahogy így sétálgatott az utcán betért egy kocsmába nevezetesen a Queen Service-ba. Kitárta a kocsma ajtaját majd minden szem rá szegeződött, nem voltak sokan a kis kocsmába csupán 5 ember abból harman pókereztek. Viszont a negyedik alak a sarokba ült és csak egy érmét pörgetett,  volt előtte ugyan egy whisky-s pohár de nem tűnt úgy mintha ivott volna bármennyit is belőle. Odalépett emberünk az ötödik emberhez a kocsmároshoz majd így szólt.
-Egy adag Tequilát!
-3 Tallér lesz-majd nyújtotta felé markát.
-Ja, tényleg ebben a világban Tallérral kell fizetni.-vonta meg vállát emberünk.
-Tessék?-értetlenkedett a csapos.
-Felejtse el jóember. Hm... tessék itt van 4 Tallér tartsa meg a visszajárót-majd felhajtotta a poharat és oda sétált a sötétbe burkolózott emberhez.
Ahogy odaért leült. Az öreg erre felfigyelt majd mély hangon megszólalt.
-Szeretném tudni az ügyfeleim nevét-mondta-meg vegye le azt a hülye maszkot amikor hozzá beszélek!
-A maszk marad!-mordult fel- nevem pedig A Világok Hercege, de magának csak Bill.
-Rendben. Akkor Bill még érdekel az üzlet?
-Akkor nem lennék itt.
-Rendben az Indító Kulcs 30 tallér!
-Micsoda!? 25-be állapodtunk meg!-csapott az asztalra Bill.
-Felment az ára.-mondta higgadtan az öreg.
-Nem érti öreg amit maga árul az nem indító kulcs, hanem ennek a gömbnek az utolsó darabja amivel már teljesen tudok utazni a világok között-majd kitette a gömböt az asztalra.
-Akkor miért a Világok Hercege a neved ha meg nem utaztál.
-De, utaztam csak pár óráig, mert hiányzik az a darabka a kezéből.
-Na figyeljen megkapja 25-ért de akkor meséljen még erről a világokról, és még jön nekem egy szívességgel!
-Oké, köszönöm. Időben és térben van egy hely, a Világok Csarnoka ahonnan bármilyen más idősíkba és dimenzióba el lehet jutni, nem kell hozzá más csak egy arany gömb, pont amilyen a kezemben van és aminek az utolsó darabja az ön kezében van.
-Értem, na elég volt ebből menj utadra majd ha kell valami hívlak.
-Köszönöm-majd Bill azonnal elrohant.
Csak úgy suhant végig az utcákon míg el nem ért házához, és be nem szerelte a hiányzó darabot az aranygömbjébe. Felhajtotta maszkját, hogy saját szemével lássa a gömböt. Az arca bal oldalán volt egy csúnya heg a szeme emellett és egy a szájánál is, ezért hordta a maszkot. Kék szemei ragyogtak akár egy gyermeknek aki most kapott egy új játékautót. Bill behunyta a szemét majd egyszerre egy zöld örvénybe keveredett és hosszú forgás után ott találta magát a Világok Csarnokának nevezett helyen. A mennyezet színarany volt a falak sötétkéken tündököltek néhol pár sárga folttal az éjszakai ég mintájára. Majd odalépett egy színarany kapuhoz az volt ráírva B324 2089. Belépett és most egy kék örvényben találta magát és végül a távoli jövőben találta magát. Mindenhol amerre csak nézett furábbnál furább épületek terültek furábbnál furább lakóival. Nem volt ideje körülnézni mivel egy hatalmas robbanás hallatszott és fekete füst szállt alá.
-Féljetek a Pusztítótól!-hangzott a robbanás felől.
Bill rohanni kezdett felé és meglátta a Alvilág Urát, A Pusztító Constatin-t.
-Áh már megint te-nézett Billre-egy ilyen piti kis emberke akar megint elintézni?
-Csak hogy elfelejtetted hogy én nem ember vagyok-vigyorgott Bill majd lehajtotta maszkját-én vérfarkas vagyok!

Megosztott VilágokWhere stories live. Discover now