Hoofdstuk 3

115 10 1
                                    

'Leeft ze nog?' hoorde ik ergens ver op de achtergrond. Oke, wtf was dit en waarom had ik het gevoel dat ik dood was?? Was ik echt dood? Je kan toch niet zomaar ineens dood gaan??? Of wel?

Ik hoorde weer iemand 'Ze ademt nog, en net bewoog ze.' en daarna hoorde ik een meisjesstem zeggen 'Ik moet nu echt gaan. Beloof me dat ze thuiskomt alsjeblieft'. Weer die jongensstem 'Heeft ze geen hersenschudding? Ze viel echt raar...'.

Ik opende m'n ogen en schrok me helemaal dood, vlakbij m'n gezicht zat Luke die net zo erg schrok en snel terugdeinsde. Hij herstelde zich snel en zei zachtjes 'Hey, je leeft weer..'. Mijn stem klonk alsof ik f*cking schuurpapier had gegeten, en ik zei serieus het meest domme wat je op zo een moment kon zeggen 'B-ben ik dood??'.

Ff serieus, als iemand een award uit zou reiken voor domste opmerkingen ooit had ik hem sowieso gewonnen...

Luke keek me met een scheve glimlach aan 'Nou, gelukkig niet zeg!'. 'Oh, oke. Uhh...waar de f*ck ben ik?'. De andere jongen naast Luke antwoordde 'In de bijkeuken van de strandtent. Herinner je je nog wat er gebeurde?'

Nu pas zag ik z'n haar, en natuurlijk zei ik weer iets heelheelHEEEEEEL doms 'Lig ik hier nou te trippen of is jouw haar paars?'. Hij begon te lachen 'Ja m'n haar is inderdaad paars ja'. Luke moest ook lachen 'Nou Mike, ze is weer helemaal bij hoor!!'.

Nadat ze me alles hadden uitgelegd begreep ik dat ik was flauwgevallen, m'n enkel had verzwikt en misschien een lichte hersenschudding had. Ik keek lullig naar m'n voet die in het verband zat. En ik besloot dat ik alleen nog maar op sleehakken ging lopen en niet meer van die kutnaaldhakken. Maar je moet toch iets met mijn lengte. Ik was maar 1,60 en de meeste jongens waren zoveel groter dat ze moesten bukken om me alleen maar aan te kijken... Dat was ook de reden dat iedereen me altijd wou knuffelen en me "schattig" vonden.

Ik was zo in gedachten dat ik niet door had gehad dat Luke de spierwitte jas van Michael had geleend, witte handschoentjes had aangetrokken en zo een ding wat dokters altijd om hun nek hebben (ik weet de naam niet sorryy) uit de EHBOkoffer had gehaald. Grinnikend stond hij voor m'n neus 'Tijd om onze patiënt naar huis te brengen!'. Ik kreeg de slappe lach toen hij me optilde en door de strandtent ging rennen terwijl hij 'TAAAAAATUUUUU' gilde. En ik kwam al helemaal niet meer bij van het lachen toen een paar oude vrouwtjes verbaasd opkeken en Luke met een knipoog 'Geen zorgen, ik breng eerst deze patiënt naar huis en de volgende keer zijn jullie aan de beurt.' tegen ze riep.

Één van de vrouwtjes riep terug 'Is goed!!' en toen ik Luke's verbaasde koppie zag had ik het gevoel dat ik niet meer kon stoppen met lachen. Het leek wel een aflevering van Benidorm Bastards!!! Luke liep snel door tot bij de weg 'Shit, ik weet niet waar de auto stond...'. 'Welke auto heb je?' vroeg ik, nog steeds grinnikend. Luke liet z'n wenkbrauwen snel op en neer bewegen 'Jaaa....das een verassing mevrouwtje.'. 'Kom op Luke, iedereen weet dat jongens niet kunnen zoeken.' mopperde ik, ik haat verrassingen.

'Ah, gevonden! Enne...het is Doctor Professor Luke voor u mevrouw.' hij keek me plagend aan en trok speels aan m'n haar 'Je haar is mooi'. Ik keek hem verbaasd aan 'Vind je?'. 'Ja, ik hou van dat Braziliaanse krulhaar en ik hou van lichtblond. En jij hebt dat allebei. Dus ja, ik vind het mooi.' hij draaide een krul om z'n vinger 'We zijn er'.

Ik keek met grote ogen naar de zilverkleurige Porche die voor m'n neus stond 'Jeeeeezus!!! Is die van jou?'. Hij grijnsde 'Nee, hij wa- is van m'n pa' heel even leek het alsof hij verdrietig keek, maar dat ging te snel om het zeker te weten. Hij zette me in de Porche en zette de muziek keihard aan 'Enjoy Anoukkie!'.

----------------------

Heeeeiii :)

Wat vinden jullie er tot nu toe van? Ik vind het nog best saai hahah maar het word snel leuker ik beloof het jullie!! Vote en comment alsjeblieft wat jullie ervan vinden en vertel je vrienden (familie, hond, kat, gwn iedereen) van het boek :D het volgende hoofdstuk komt snelll!!

Lees ook Baby... van juliageneugelijk en The new guy van Lonnekeweijer, het zijn vriendinnen van me en ze schrijven echt supergoeedd ;)

Xxxxx Anouk

Amaze meWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu