Farväl (igen) {Kapitel 32}

1.6K 59 6
                                    

~Oscars Perspektiv~

Är hon seriös?! Jag gick fram till Sofie och kramade om henne. "Det måste finnas något annat sätt" sa Sofie lite lågt och jag såg tårar blänka i hennes ögon. "Vi kanske kan säga att vi har gjort slut men vi behöver inte göra det på riktigt" sa jag och hon nickade sakta "Men då kommer vi inte kunna träffas så mycket ju... Inte bland folk i alla fall" sa Sofie "Men hela gänget kan ju, tillexempel komma hit lite då och då, och såklart följer Oscar med då, så ni kan träffas... Hon misstänker nog inte något om alla kommer." Sa Hanna och vi nickade. "Okej, jag skriver till henne att vi gör slut då... Vi måste ju få tillbaka Lucas. Vem vet vad dom kan göra med han..." Sa Sofie

~Sofies Perspektiv~

Till Elina:

Vi gör slut. Ge tillbaka Lucas.

direkt efter jag hade skickat det fick jag ett svar

Från Elina:

Bra val. Han kommer när du minst anar det... Håll ögonen öppna.

Vad ska det betyda? "Vad tror ni hon menar?" alla ryckte på axlarna. "Vi får vänta och se då helt enkelt... Ska vi äta? Maten är ju klar" sa jag och dom nickade.

Vi satt och åt när jag plötsligt kom på en sak "Vad ska vi säga om våra föräldrar frågar vad som hände mellan oss?" Det såg ut som Oscar tänkte en stund och sen sa han "Vi kan väl säga att vi bara inte va rätt för varandra... Det gör ont att inte få träffa dig bland folk, men vad har vi för val liksom..." jag nickade "Du har rätt... Men asså vem ska bo kvar här? Om båda gör det kommer dom inte tro på att vi har gjort slut..." frågade jag och han svarade "Du kan bo kvar här om du vill" "Okej, men du måste hälsa på, lova?" sa jag "Lovar." sa han. Jag log ett halvt leende mot han. Jag kan inte fatta det att när vi nästan precis har fått komma tillbaka till varandra ska vi bli åt skilda igen, asså det är ju inte riktigt likadant som förra gången för nu kommer vi ju ändå träffas och så vidare men ändå!

När vi hade ätit klart satte vi oss i soffan och pratade en stund "Vill ni sova över här?" frågade jag och alla nickade "Hur länge skulle Felix träffa släkten?" frågade Ogge Oscar "bara i dag tror jag, varför undrar du?" svarade han "Vi kanske kan ringa och fråga om han vill komma hit? Omar kan ju inte för han är ju i göteborg, men Felix kanske kan" sa Ogge och vi nickade. "Vem ringer?" frågade Hanna och det va tydligen bara jag som hade mobilen i närheten så jag ringde Felix.

(F= Felix S= Sofie)

F: Eyyo!

S: Hej Felix! Har du lust att komma hem till mig och hänga? Hanna, Ogge och Oscar är också här.

F: Jag tror jag kan de, släkten ska ändå precis gå.

S: Kul, vi ses då

F: Ja det gör vi, hejdå

S: Hejdå

Jag la på och sa "Han kommer." dom log lite och det gjorde jag med. Jag reste mig upp från soffan och gick och satte mig i Oscars knä. Jag satte mig så vi hade näsa mot näsa. "Jag älskar dig så otroligt mycket Enestad" sa jag "Jag älskar dig också" sa Oscar och raderade mellanrummet som va mellan oss innan. Kyssen blev mer och mer intensiv och nu satt vi och hånglade där.

Det knackade på dörren men jag och Oscar va lite upptagna, Ogge eller Hanna kunde väl öppna? Oscar och jag fortsatte hångla och det knackade en gång till på dörren. Och efter den sista knacknigen öppnades dörren och jag hörde Felix röst säga "Oj oj oj, nu förstår jag varför ni inte öppnade dörren" jag hörde på hans röst att han skrattade lite. Oscar och jag släppte varandra, och då såg jag att Ogge och Hanna också satt och hånglade. Jag petade försiktigt på Hannas axel och dom släppte också varandra. "Tja!" sa Ogge till Felix och han bara skrattade som svar. "Om jag ska vara här får ni inte hålla på att gulligulla med varandra och hångla osv, okej?" sa Felix och flinade "Visst." suckade var och en av oss och sen började vi skratta. "sätt dig ner Felix, du behöver inte stå upp" sa jag och klappade på platsen brevid mig och Oscar. Han skrattade lite och gick sen och satte sig. "Vad ska vi göra?" frågade Hanna och Felix svarade "Film?"

Alla nickade "Vilken film?" frågade Ogge och Oscar sa "Kan inte tjejerna få välja idag?" Felix och Ogge nickade. Hanna och jag log. "Kom" sa jag till Hanna och vi gick bort till en hylla vi hade brevid tvn som va full med filmer. "Vilken film vill du se?" frågade jag Hanna och hon ryckte på axlarna "LOL kanske?" sa hon jag skrattade lite, när Hanna och jag har filmkväll själva kollar vi nästan alltid på LOL. "Vadå?! Man kan aldrig se på LOL för många gånger" sa hon och skrattade hon också. "Det är ju sant, okej vi ser på den då" sa jag och vi log mot varandra. Jag letade efter den i hyllan och efter ett tag hittade jag den. Jag gick till tv:n och satte på filmen.

Jag vände mig om och såg killarna ligga i en hög och brottas. Hanna bara satt brevid, skrattade och filmade. Jag gick fram till killarna och försökte få dom att sluta brottas. När dom äntligen slutade brottas började dom gapskratta. "Sluta skratta nu och sätt på filmen" sa Hanna och skrattade lite smått själv.

Jag satte mig mellan Oscars ben, jag hade min rygg mot hans mage och han hade sina armar runt mig. Jag tryckte på play och la sedan kontrollen på tv bordet och började kolla på filmen.

*****************

Alla vaknade samtidigt imorse, på grund av barn skrik, vi alla hade somnat på soffan så vi gick in till sovrummet och där låg Lucas.

Nu hade alla ätit frukost och vi stog i hallen och skulle säga hejdå. Först kramade jag Hanna "Ring om det är något" viskade hon i mitt öra och jag nickade. Sen kramade jag Ogge "Smsa när du vill träffa Oscar så kommer vi andra också, Elina får inte förstöra ert förhållande." viskade han i mitt öra och jag nickade "Det ska jag." Sen kramade jag Felix. "Du vet att du kan alltid ringa och smsa mig, det spelar ingen roll vad klockan är, bara hör av dig" sa han till mig och jag log "Tack, du vet att du också kan de Felleboy" han nickade. När Felix och jag hade släppt kramen gick jag till Oscar "Jag älskar dig, vad som än händer, glöm inte det!" sa han och jag svarade "Jag älskar dig också" Jag gav han en fjäderlätt kyss rakt på munnen, sen en till och en till och en till. Jag vill inte släppa han...

När vi hade släppt varandra sa jag "Du kan väl ha Lucas varannan vecka? Då har vi ju ett skjäl till att träffas" och han nickade "Vi får smsa och höra av oss." svarade han. Nu va det min tur att nicka. "Hejdå" sa jag och alla svarade hejdå tillbaka.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej! Är problemen slut nu? No no no... det kommer ännu mer mohahaha ❤️

Och mina vänner, vi börjar närma oss slutet på denna bok, sorgligt men sant. Jag funderar på att göra en bok tre eller satsa lite på min andra fanfic 'Depressed' vad tycker ni? Kommentera! Behöver veta vad ni tycker 😘

Så långt bort, men ändå så nära! - The Fooo (Oscar Enestad)Där berättelser lever. Upptäck nu