Sommarlov! {Kapitel 2}

2.9K 53 11
                                    

~Ogges Perspektiv~

Vi började gå hem till Oscar och jag och Omar tävlade om vem som kunde gå baklänges snabbast och vi typ sprang baklänges, plötsligt sprang jag in i någon. Både jag och personen jag sprang in i trillade ner på marken. Omar började gapskratta åt mig och sa att han vann, jag ska få revange. jag reste mig upp och sträckte ut min hand för att hjälpa personen som jag sprang in i upp. Jag såg på hennes långa ljusbruna hår att det va en tjej. Hon tog tag i min hand och hon reste sig upp. "Förlåt! Det var inte meningen att springa in i dig!" sa jag och när hon hade borstat av lite grus från hennes gympa shorts svängde hon med sitt hår, det va typ som i slowmotion, ni vet typ i filmer när tjejer svänger sexigt med sitt hår i slowmotion, så va det nu. Vi fick ögonkontakt och hon hade dom finaste blåa ögonen jag sett. Hon log och jag log tillbaka. "Det är lungt!" sa hon och jag frågade vad hon hette "Jag heter Hanna, jag har precis flyttat hit och skulle bara ut och jogga en runda, vad heter du då?" sa hon och jag svarade "Oscar, men kalla mig Ogge eller OG" hon log och hela världen stannade upp, det fanns bara jag och hon. "Jag ska nog springa vidare nu" sa hon och jag sa "Visst, hoppas vi ses igen" hon log bara som svar och sen sprang hon vidare. Så min dröm tjej heter visst Hanna. 

Sofie kom fram till mig och sa "någon är visst lite kär!" och skrattade lite, jag blev röd om kinderna och skrattade sedan också "kanske lite, jag tror på kärlek vid första ögonkastet så ja, vem vet" hon skrattade igen och sa "vill du veta en rolig sak? Precis såhär träffades jag och Oscar, första dan i skolan sprang jag in i han, och nu är vi tillsammans! så detta kan va din drömtjej du väntat på" ja de är ju sant, dom är ju tillsammans nu och inget, INGET kan skilja dom åt. Vem vet det kanske va framtida fru Molander.

Vi började gå igen fast denna gången gick jag normalt.

~Oscars Perspektiv~

"Jag är trött Oscar.." Muttrade Sofie "körde vi för hårt igår eller?" Viskade jag i hennes öra och log ett peddosmile "kanske det" svarade hon jag log lika peddoaktikt tillbaka. "Hoppa upp på min rygg så slipper du gå" sa jag och hon hoppade genast upp på min rygg och vi fortsatte gå.

Hon satte sitt huvud mot min axel och viskade "kan inte du gå o köpa choklad till mig?" Jag nickade och viskade tillbaka "mens eller?" Hon skrattade o sa "jag har mensvärk så förmodligen..." Hon suckade, när hon va inne i sin vecka hade hon så fruktansvärt ont, hon bara låg i sängen åt choklad.

"Grabbar, jag ska bara in till Ica och köpa choklad, men gå ni hem så länge" dom nickade och Sofie hoppade ner från min rygg.

~Sofies Perspektiv~

Jag skulle snart ha min mens, antingen i dag eller imon borde den komma, jag har mensvärk typ en dag innan det kommer också så jag vill förbereda mig med choklad liksom.

När vi va hemma hos Oscar gick jag på toa och killarna valde film, när jag va klar på toan gick jag in till Oscars rum och bytte om till ett par svarta mjukisbyxor och sen tog jag en av Oscars tröjor, ja jag tar alltid hans tröjor men det är för att dom luktar Oscar och jag älskar hans doft. Jag satte upp håret i en slarvig bulle mitt på huvudet och tog bort sminket, sen gick jag ner till killarna och slängde mig i soffan. Dom stog och argumenterade om vilken film som va bäst, dom märkte inte äns att jag hade kommit ner. 

Ytterdörren öppnades och jag hörde att det va Oscar. Jag kanske är konstig men jag hör på fotstegen vem det är som kommer. Kalla mig galen, men det är sant. Om det är nån främling vet jag ju inte men när det är någon jag känner väl. 

Jag skuttade ut i hallen och sa sen "Vart är min choklad?" han log och gav mig en stor marabou. Jag slängde mig runt hans nacke och sa sen "Köpte du mer eller bara denna?" "Jag köpte 5 stora marabou till dig och sen en stor som vi andra kan dela på, jag går och lägger dina i kylen, gå till tvrummet så länge, jag kommer snart" sa han och jag nickade. 

Jag kom in i tvrummet och såg att killarna tog upp hela soffan, Ogge och Felix satt i ett varsitt hörn medans Omar låg rak lång i hela soffan.  "flytta" sa jag till Omar men han bara skakade på huvudet "Jo! ge mig lite plats!" han skakade på huvudet åter igen. Jag öppnade min choklad och började smaska högt och tydligt på den. Omar sträckte ut sin hand och sa "Får jag lite?" jag bara skakade på huvudet "Den är min" Sen satte jag mig på Omar och drog chokladen framför hans näsa. "Om jag sätter mig upp, får jag då?" frågade han och jag nickade, jag ställde mig upp och han satte sig upp så jag också fick plats. "Tack" sa jag nöjt och han sträckte åter igen ut handen "ge mig choklad nu då!" sa han men jag skakade på huvudet "Oscar kommer snart med er choklad" han suckade och precis då kom Oscar in med deras choklad i ena handen och glas i den andra. Han lämnade allt på bordet och gick tillbaka ut i köket men kom snart tillbaka med läsk. 

Han satte sig brevid mig i soffan och jag lutade mig mot hans axel. "vilken film valde ni?" frågade Oscar och kollade på mig "Fråga dom andra, jag vet inte men en skräckfilm förmodligen" han flyttade sin blick till Ogge och han sa "Vi kunde inte komma överens så ni får välja mellan dessa filmerna" sa han och höll upp nån skräckfilm och the lucky one jag pekade på the lucky one och kollade på Oscar "Visst" sa han och Ogge reste sig upp för att sätta på filmen.

-----------------------------------------------------------------

Så där kom kapitel 2, hoppas ni gillar den, jag kommer kanske inte kunna lägga ut på ett tag nu för jag ska iväg imon och på tisdag men vi får se, kommentera vad ni tycker om bok 2 än så länge :) 

Så långt bort, men ändå så nära! - The Fooo (Oscar Enestad)Där berättelser lever. Upptäck nu