3. Kapitola

13 0 0
                                    

Červený plášť sa objavil na streche domu. Dom stál na proti budove CCG. Na streche nebol sám. Stáli tam i čierny so sivým. „Čo plánujete urobiť?" Sykol k nim, nie moc pekne. Obaja sa zasmiali. „Nemali by ste toľko riskovať." Podporil ho modrý. „Potrebujme ho." Bránil sa čierny. To však bolo modrému i červenému jedno. Niekoľko krát sa tam vkradli. Vždy ich odhalili. Vďačili iba schopnostiam čierneho, že sa odtiaľ dostali živý. „Ayaseho odtiaľ dostaneme neskôr. Ak by ste ma počúvali, tak by už dávno bol vonku." Ayase čistokrvný ghoul. Rovnako starý ako Mei. Nebeský modré oči s hnedými vlasmi. Povahovo sa podobá Ayatovi. Líši sa tým, že na verejnosti toľko nemláti svoje okolie a udrží si chladnú hlavu. V prítomnosti priateľov je pohodový a zhovorčivý. Jeho typom kagune je rinkaku. „Už sa správaš ako Tatara. Je ti jedno čo mu robia?" Zasykol nahnevane sivý. Červený zanadával. Tých dvoch skrotiť bol fakt problém. „Robte si čo chcete." Vzdychol modrý, keď mu červený nenápadne pokynul hlavou. Obaja vedeli až moc dobre, že bez podpory sa odtiaľ nedostanú.

Čierny so sivým sa nenápadne vkradli do väzenia pre ghoulov. Červený s modrým ich nasledovali. Vstup nebol problém. Problém bol ten kamerový systém. Ani nie o päť minút sa spustil poplach. Červený s modrým si z toho nerobili nič. Všetkých, ktorý sa im stavali zrazili k zemi. Či za pomocí kagune alebo schopností, už neriešili. Ale schopnosti radšej nepoužívali. Nemohli dovoliť ďalšie informácie pre CCG. Takto by zistili, že nie sú iba dvaja. „Ao, kde presne sú umiestnené cely?" Zaznel bojujúcou vravou červený. Modrý pokrútil hlavou. Povedal mu aby si tie plány pozrel. „Kde asi Aka? Pozrel si si to?" Z Aovho tónu vycítil nebezpečenstvo. „Naviac, Kuro s Hairo sa o to postarajú." Viac sa k tomu ani jeden z nich nevyjadroval.

Čiernovláska otrávene zívla. Nielen, že bola unavená, ešte musela počúvať manažéra. Sťažoval sa na plášte. Včera, vnikli do Chochlei. Taktiež im ušiel väzeň. Čiernovláska to vedela. Ayase sa za ňou zastavil.

Flashback:

Konečne ležala na posteli. Po tej akcii bola unavená. Pri pomyslení na ráno, znechutene zavrčala. Ráno vstávala do „práce". Ak sa teda sledovanie Kanekiho, tak dalo vôbec nazvať. Zrazu zacítila vánok. Bola si istá, že to okno zatvárala. Premýšľala kto je jej nezvaný návštevník. Po chvíli jej to došlo. „Ayase? Pred dávnou dobou som ťa na to upozorňovala." Hnedovlások s vlasmi do čierna sa uškrnul. „Na čo?" Hral sa na blbca. To mu nehodlala dovoliť. „Nenavštevuj ma v noci!" Okríkla ho. Zhlboka sa nadýchla. Posadila sa. „Rozumiem. Ale inokedy sa to nedá." Zvýraznenie slova rozumiem. Robil si z nej srandu. „Prečo si tu?" Našťastie svoj hnev upokojila. Takže nehrozilo. že by mala krv na zemi. Hnedovlások sediaci v jej obľúbenom čiernom kresle, mal na tvári pobavený úsmev. „Prišiel som ti poďakovať za podporu." Len čo to vyriekol, zmizol oknom. Ten malý nevychovaný šmejd. Pomyslela si rozzúrene.

Endflashback.

Takto strávila kúsok noci nadránom. Ten idiot ju navštívil. Žiaľ, sa vyspala iba dve hodiny. „Aki-san, si v poriadku?" Pousmiala sa. Milovala pocit, keď mala niekoho rešpekt. A Kaneki jej ho dopriaval. „Nič to nie je. Iba som sa moc dobre nevyspala." Odvetila mu. Vzala kávu, ktorú sa chystal odniesť. Odniesla ju zákazníkovi, ktorý ju navštívil v noci. Práve preto to nedovolila Kanekimu. Potrebovala ho zpucnúť. „Tá nočná návšteva mala znamenať čo. A jestli znova vytiahneš poďakovanie, máš prebodnuté brucho." Preniesla naoko pokojne k hnedovláskovi v čiernej bunde a hnedými pohodlnými nohavicami. Jeho tvár zdobil úsmev. Modré oči sa jej vysmievali. „Mám kontakty." Upozornila ho. Úsmev sa mu zväčšil. „Nevyťahuj tu na mňa Miu s Keirou. Obaja moc dobre vieme, že....." Čiernovláska ho rozhodne prerušila. Ony dve ghoulom neboli. „Nie sú." Toto ho rozhodne zarazilo. „Ale veď...." Aj tuto ho prerušila. Videla ako pomaly červenel. Hnevom, ktorý pod povrchom bublal. „Patria." Prepálil ma očami. Prudko vstal. Položil na stôl peniaze. „Tak prečo tam patria? Nevrav mi, že sú v CCG." Zavrčal nevrlo pri odchode. Jej kývnutie mu potvrdilo zlé tušenie.

Tokyo Ghoul: 8-Ri no AnchisukiruWhere stories live. Discover now