0.9

504 59 25
                                    

Ölene kavuşmaktı tek gayem, fakat olmadı. Senin yüzünden olamadı. Bedenim uğurlanmadı sonsuzluğa, kurtulamadı bu dünyadan.

Benim mektup yazmamı istemişsin. Yazıyorum o halde, iyi oku bu satırları. Sana bir şey itiraf edeceğim çünkü. Çok önemli bir itiraf bu. Kimseye söylenmeyen bir gerçek, benimse yaşama sebebimdi bir zamanlar.

O senindi, senin ellerini tutuyordu. Ve sana delicesine aşıktı, bunu gözlerinden bile anlardın. Ben bir şey yaptım Manolya, çok kötü bir şey. Yüzüne bakamayacak kadar kötü bir suç bu, fakat o zamanlar farkında olmadan yaptığım bir şeydi.

Ben ona mektup yazmıştım Manolya. Sen sevgini belirtmeden önce eline ulaşmıştı o satırlar ve o beni arıyordu. Kimin yazdığını merak etmişti, bana bile sormuştu fakat bilmediğimi söylemiştim.

O mektubu senin yazdığını sandı. Sevgili olduğunuz ilk zamanlarda bana geldi ve şunları söyledi. '' Senin bilmediğini sanıyordum, bana neden yakan söyledin? ''

O gün anladım ki, benim yazdığım satırları sana ait sanmıştı. Sesimi çıkarmadım Manolya, çıkaramadım.

Bu suç tamamen benim değil. Sana sorduğunda sen kabul etmiştim bunu, mektubu yazdığını söylemiştin. Fakat kimin yazdığını bir süre aradın. Ve ben çıkıp ''Ben yazdım.'' diyemedim. Her zamanki gibi sustum.

İçinde yazanları biliyorsun değil mi Manolya? Sana okutmuş muydu? Hatırlamadığım için o mektubu harfi harfine yeniden yazacağım senin için. Böylelikle ödeşmiş olacağız. Sen bana o olayı anlatacaksın, ben de sana her mektubumda sana anlatamadıklarımı yazacağım.

Bu arada sana yeniden Manolya diyorum, çünkü o rüyama girdi. Ben yine sizi izliyordum rüyamda ve biliyor musun, sana 'Manolya' diye hitap ediyordu. Ruhum kanasa da her harfinde mutlu oldum. O seni affetmiş belki de, haberi olmadığı için kolay olmuştur.

Mektubu okuduktan sonra bana kızacaksan kız. Artık umrumda değil, nasıl olsa bir anlaşma yaptık. Yazıyorum o halde?

Deniz kenarında oturuyorum şimdi. Kayalıkların üstünde bu satırları yazıyorum. Dalgalar yakınlaştığında ruhuma işliyorlar, her yankı yaptığında alevleniyor içimdeki kasırga. Tuzlu suyun kokusu burnuma kadar doluyor her seferinde, huzur bu işte.

Bunları neden sana yazdığımı merak ediyorsundur. Veya önemsemeyeceksin belki, ama olsun. Ben her harfini sana armağan edeceğim bu mektubun, ve harfler sana ait oldukları için daha bir anlamlı gelecek bana.

Gözlerimi kapattığımda zihnimde beliren dalga sesi ve denizin maviliği... Eğer benim hayatım buysa, denizse, sen benim iskelemsin. Burnuma dolan deniz kokusunun, ufuk çizgisi kadar mavimsin. Gökyüzü kadar sonsuzum, deniz kadar huzurumsun.

Beni anlıyor musun? Bendeki yerini?

Ben denizsiz yaşayamam, bu huzuru tatmadan. İskelesiz olamaz ruhum, tutanmazsa eğer hırçın dalgalardan kaçmak için bir yere, parçalanır her bir zerresi.

Şiirlerimin gölgesinde görmek istiyorum seni, hayallerde değil, gerçekte. Yanımda olup varlığını hissetmek istiyorum, varlığımı unutturur musun bana? Kaybolmak istiyorum sende, bulunmamak üzere. İzin verir misin?

Ne kadar safmışım değil mi? Eğer mektubun sahibinin ben olduğumu söyleseydim, o beni sever miydi? En azından dener miydi? Bu ihtimal öldürüyor beni. Eğer kazanacak olan ben olsaydım, keşke demek istemiyorum ama, keşke söyleseydim ben olduğumu.

Hoş, ben yine kazanan oldum Manolya. O mutlu oldu, sen mutlu oldun. Şimdi onun uğruna iki kişi yas tutuyor, iki kişinin yüreği yanıyor fakat o sadece birini biliyor. Bu yüzden bile kazandım. O kendinden çok başkalarını düşünürdü. Beni bilseydi, üzülürdü benim için. Hislerime karşılık veremediği için.

Onu üzmediğim için mutluyum. Peki ya sen, sen mutlu musun? Duygularını kirletip onu kandırdığın için haz duyuyor musun bunlardan?

Bana aldatmadığını söyledin. Sana inanmıyorum. Ben gözlerimle gördüm, bana yakan söylediğini anladım. Aldatmadıysan ne yapmış olabilirsin o evde? Neden giyineceksin, yoksa senin resmini mi çiziyordu? Nude resim falan. Güldürme beni.

Her neyse. Mektubunu en kısa sürede yaz ve bana yolla. Zira bu belirsizlik hoş değil. İçimdeki kor birini yakmadan anlat artık.

Görüşmek üzere Manolya, mektubunu bekliyor olacağım.

***

-Bölüm sonu! Biraz kısa oldu ama elimden bu kadarı geldi.

~Mektup olayını nasıl buldunuz?

Beğenilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum! Diğer bölümde görüşmek üzere.

Bu arada bu bölüm bana çok özel geldi. Çünkü mektup kurgu değil. Gerçekte yazılmış bir mektuptan aldım. O yüzden fazla uzatmak istemedim, yoksa duygusal yazacağımı hissettim. Sizi sıkmak istemedim.

Neyse görüşürüz 😊🌺

Manolya / Tamamlandı Where stories live. Discover now