Bölüm 1: Warframe Nedir ?

47 4 1
                                    

Warframe Steam üzerinden Digital Extremes tarafından yapılan ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir Aksiyon-Third Person Shooter oyunudur. Oyunu Steam'de aratarak detaylara ve bilgisayar gereksinimlerine bakabilirsiniz.

Oyunu açtığınızda kısa bir bilgilendirme ve sinematik sahne çıkar. Sahne boyunca sizinle konuşan bayan oyunda bize rehberlik eden Lotus'dur. Lotus bize oyun boyunca yardım eder ve oyun içi görevlerde bizi bilgilendirir.

Sinematik sahne bittikten sonra karşınıza karakter seçme ekranı çıkar.
Oyunun başında üç tane karakter yani Warframe den birini seçme hakkı verir.

Excalibur:

Pasif: Kılıç türü yakın dövüş silahlarıyla hem daha hızlı vurur hem de daha fazla hasar verirsiniz.

Slash Dash: Eğer yakınınızda düşman varsa onun üstüna doğru koşar ve Excalibur'un özel kılıcıyla kesersiniz.
Yoksa baktığınız yöne doğru hızlıca atılırsınız
(Bu özellik normalde fazla vurmaz genellikle uzun mesafeleri hızlıca kat etmek için kullanılır)

Radial Blind: Excalibur özel kılıcını havaya kaldırıp etrafındaki düşmanları kör eder. Kör edilmiş düşmanlar hareket edemez, ateş edemez ve daha fazla hasar alırlar.

Radial Javelin: Excalibur özel kılıcını yere saplayarak belirli bir alan içerisindeki düşmanlara doğru plazma dalgası gönderir.
(Bu özellik hem çok fazla enerji [özelliklerinizi kullanmaya yarayan mana gibi birşey] harcayıp hemde çok az hasar verdiği için neredeyse hiç kullanılmaz)

Exalted Blade: Excalibur saf ışık ve enerjiden yapılmış kılıcını çıkarır. Bu kılıç oyunda hemen hemen en fazla vuran özellik/eşyadır. Saniye başı 3-4 arasında enerji yediği için çok uzun süre kullanmak iyi bir seçenek değil.
Kılıcı salladıkça salladığınız yöne doğru plazma dalgaları atarsınız. Yani bu kılıç normal kılıç değil bildiğiniz lazer atan bir silah.

Ayrıca bu oyunda bütün silahlarınızın özelliklerini mod denilen eşyalarla geliştirebilir ve elemental hasar vurmalarını sağlayabilirsiniz.

Volt:

Pasif: Yerde hareket ederken (koşmak, yürümek, kaymak) statik elektrik şarz edersiniz. Bu şarz ettiğiniz statik elektrik Volt'un özellikleri ile verdiği elektrik hasarını fark edilebilir derecede arttırır.(Bence şimdiden Volt'un elektrik bazlı bir zırh olduğunu fark etmişsinizdir)

Shock: Baktığınız yere doğru elektrik atarsınız.

Speed: Kendinize ve yakınınızdaki takım arkadaşlarınıza hem hareket hızı hemde saldırı ve mermiyi yeniden doldurma hızı verirsiniz.
Zırh seviye atladıkça özelliğin hem süresi hem de verdiği hız artar. Bu özellikler aynı zamanda modlarlada arttırılabilir.

Electric Shield: Volt durduğu yerde elektrikten oluşma bir kalkan koyar. Kalkan hem gelen hasarları emer hem de kalkanı koyduktan sonra size bakan yerden ateş ederseniz daha fazla hasar verirsiniz.Kalkanlar sürelidir.Ve yaklaşık 10-15 tane kalkan koyabilirsiniz.

Discharge: Volt etrafına elektrik dalgası yayarak geniş bir alandaki bütün düşmanlara yüksek bir elektrik hasarı verirsiniz. Eğer saldırıdan sonra düşmanlar ölmezse (genellikle 60-100 seviye olması lazım) onları sersemletirsiniz.

Ben oyuna Excalibur ile başladığım için diğer zırhların özelliklerini tüm detaylarıyla bilmiyorum. Eksiklerim varsa kusura bakmayın.

Mag:

Pasif: Bullet jump yani mermi zıplaması yaptığınızda (oyunda normalde gelişmiş hareket yöntemleri var:

Koşarken eğilme tuşna basıp yani kayıp, kayarken zıplayıp yani mermi zıplaması yapıp havadayken farenin sağ tuşuna basılı tutarken yani aim süzülüşü yapıp uzun mesafeleri kısa sürede kat edebilirsiniz. Eğer bunlardan birşey anlamadıysanız dert etmeyin Youtube'da daha iyi anlatımlı videolar var.) yakındaki eşyaları kendinize çekersiniz.

Pull: Mag baktığınız düşmanları kendinize çeker ve onları sersemletir. Böylece onları yakın dövüş silahlarınızla kolayca öldürebilirsiniz.

Magnetize: Baktığınız yerde bir elektromanyetik alan oluşturusunuz. Bu alan yakınındaki düşmanları yavaşça kendine çeker ve onlara az az hasar verir. Eğer alana doğru ateş açarsanız attığınız her mermi/lazer bütün düşmanları tek tek delerek normalde vereceğiniz hasarı arttırarak verir.

Polarise: Mag etrafında bir magnetik kalkan oluşturur. Bu kalkan düşmanlara yakınlaştığınızda kalkanlarını ya da zırhlarını delerek yüksek derecede hasar verir. Magnetize ile kullanıldığında 150 seviye düşmanı bile rahatça öldürebilirsiniz.

Crush: Mag etrafındaki düşmanları havaya kaldırıp yüksek derecede basınç uygular. Bu da yine yüksek derecede hasar verir.

Bunlar oyunun başında alabileceğiniz başlangıç zırhları ama bu demek olmuyor ki bu zırhlar çok güçsüz.

Oyunda yaklaşık 30'dan fazla zırh var ve hepsinin kendine ait özellikleri var. Sadece Excalibur kullanarak ölümsüzlük derecesine ulaşabilirsiniz.
(tabi ona uygun silah ve modları kullanarak)

Oyundaki eşyaların %95 ini oyunu oynayarak alabilirsiniz. Son %5 lik kısımda sadece görünüşler, kozmetik eşyalar ve bazı sadece satın alınabiler eşyalar.(ki bu eşyalar çokda birşey fark ettirmiyor)

Warframe bir Play Versus Entity odaklanılmış bir oyun. Yani oyunda genellikle botlara karşı savaşıyorsunuz. Güneş sistemindeki gezegenleri dolaşarak boss kesiyorsunuz. Her bossdan farklı bir zırhın parçaları çıkıyor. Falan filan.

Youtube'da zaten daha detaylı anlatımlar var.(hem türkçe hem de ingilizce)

İlk parttan bu kadar 2. Part nuhtemelen salı ya da çarşamba gelir.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 23, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Warframe Nedir? Nasıl bir oyundur ? Türkçe güncel rehber.Where stories live. Discover now