Homofobia si homofobi

435 11 36
                                    

Homofobia este termenul prin care se definește un "complex de emoții precum , , aversiunea, , stinghereala și frica" pe care le simte o persoană față de un homosexual sau o lezbiana. Ea include, de asemenea, respingerea persoanelor despre care se crede că ar fi gay și a tuturor lucrurilor asociate cu acestea. Întrucât termenul de "homofobie" este mult mai cunoscut (spre deosebire de "bifobie" sau "transfobie"), acesta este deseori folosit în sens general, cu semnificația de frică, ură și aversiune față de persoanele . Homofobia poate fi clasificată drept un tip de . Termenul a fost creat în de psihologul american George Weinberg, din cuvintele grecești homos (χομος), însemnând "același", și phobikos (φοβικός), "având frică de" sau "aversiune pentru.

Definitia nu e buna parca un hmfb ura toți lgbt acum urasc doar lb?Homofobi nu trebuie sa traiasca dupa definitie, omul traieste dupa instinct si decizi.Nu ne va obliga nimeni sa facem ceva ce nu vrem.Tarile pro au luat masuri contra hmfb concediind, expulzand si acuzand ca si cum ar fi niste criminali.Doar pentru ca "resping o idee" asta nu ii face  criminali, unii chiar fac rele dar lgbt prea generalizeaza.Stiti cu ce seamana asta? Cu nazismul, Hitler pedepsea pe oricine facea ce nu ii convine lui, oameni nu gandeau sau lua decizi singuri faceau ce le este impus iar asta face lgbt obligand si nerespectând opiniile altuia.
Frumos cum faptele lor rele nu sunt vazute si sunt cenzurate dar daca unul straight ii numește gay sau pe alt gen homosexualul poate sa ii faca plangere la politie si sa il amendeze. 

Auzi ca cica homofibia e mai rea ca rasismul. Homofobia nu e neapărat rasism hon, dupa mintea voastra daca x nu e lgbt atunci automat e homofob.Cica voi sunteti nascuti asa iar noi aia nascuti altfel fata de voi avem o vina.Daca un om va fi neutru in conceptul lgbt  voi spuneti gata esti homofob! Ceva gen ori esti cu noi ori contra noastra , zau? Dar poate greseti si tu ca vrei sa ma obligi sa fac ceva ce nu vreau.Vei spune ca e normal sa obligi pe cineva fiindca romania e homofoba. Dar nu este asa!Un om trebuie sa vrea sa accepte pentru ca este moral si uman nu pentru ca este amenintat.

HomofobiaWhere stories live. Discover now